Ako nájsť prácu online a byť doma?
chcem pracovat online prip,byt zena v domacnosti, nechcem pracovat niekde inde. co s tym?
mozno ma tu ukamenujete ja neviem.
ale poviem to takto, dlho dlho som po skonceni VS/ neperspektivny odbor, ano teraz viem po rokoch, ZIAL/, som sla byvat do arabskej krajiny, kde som zila 4 roky. Mala som za partnera samozrejme miestneho, ktory zarabal dobre na tamojsie pomery a nemusela som pracovat. Ale postupne. Skoncila som VS tesne pred pandemiou, a teda bola pandemia, ja doma zatvorena. do roku 2021. Skoncena škola v r. 2019. Pandemia dva roky, ja zavreta doma, dostala som covid 3krat. Tazky priebeh, dva roky na PN s nasledkami.
Potom som spoznala partnera, nastahovala som sa k nemu.
Pacilo sa mi velmi,ze ja som ta, udrziavatelka rodinnej pohody, kozuba. Hoci sme nemali deti,ale zili sme ako zosobaseni par, ( pred imamom), bolo to pekne, ale ukazala sa partnerova sadisticke a cholericka povaha po rokoch, tak som z tej krajiny odisla. Pocas tych rokov tam, som vlastne nepracovala realne, v ziadnom ofise, bola som doma, varila, prala, upratovala, teda som po skole dlhe roky, 6 rokov cca, a ja stale nemam pracu, a ani ma to neako nezaujima, nechcem to riesit takto. Chcem robit iba online. robila som doma tam z tej krajiny na pc nieco, co som mala almuznu.
ja som nikdy ale nemala ambicie robit nieco solidne na 8 hodin denne a mat 4000e plat. Nebavi ma, co som vystudovala. Venujem sa prakticky skor jazykom a sebe.
nemam pracovne navyky niekde pracovat, bavilo by ma pracovat iba z domu cisto online, napr. doucovanie jazykov, alebo pisanie textov, clankov do novin a pod. nejaka lahsia administrativa, sprava e shopu a ine. Taketo miesta pracovne vsak nedostat len tak, a je neskutocne narocne dostat sa k nim. Je velmi zle, ked toto poviem doma rodicom, ze nechcem pracovat normalne, nasi, ze som leniva a zasivam sa iba. mala som nejake mini podnikanie, vyrabala som daco, neviem, neslo mi to moc, potom som od toho upustila. Neskor som robila prilezitostnu prekladatelku na arabskej klinike pre cechov, ked som bol tam. ale nic stabilne, nic take, ze zarobok 1000e mesacne, skor to boli mizive zarobky. Mam usetrenych iba fakt par tisic eur, a s tym sa ned azacat nic.
nie som na umenie, neviem malovat, nic, nie som na vypekanie, ze by som si zalozila zivnost, ale nie som zas uplna lemra( ako ma castuju rodicia), ze nic nerobim, denne sa snazim hladat si nieco z domu, mam par zakaziek na nieco na doma, ale tie peniaze, su mizive. almuzna. Ja mam mozno 200e mesacne. v tej danej arabskej krajine,sa dalo z toho vyzit,lebo tiez partner platil vacsinu.
Moji rodicia, nechapu, nerozumeju co robim, nechapu, ze chcem robit iba online z domu alebo vobec. nechapu, ze kazde rano nechcem vstavat do práce o 6 , a robit tam, a prist domov vyflusnuta o 17 tej- pripadne 18tej. Vratila som sa na slovensko a som bezprizorna. Rodicia, hoci mam 31 rokov, nesuhlasia, s mojim zivotnym stylom, hoci pomaham doma mame v byte, upratujem, varim, robim,co mi povedia, surodencov nemam, sestra mi zomrela ako male dieta, takze rodicia su na mna nahnevani. Mama je tiez zena v domacnosti, a otec chodi po stavbach stale hoci ma 59 rokov.
tvrdia, ze im financne nepomaham, a ze mam ledva na svoje zaplatenie veci- mesacne peniaze, ako pausal, nejake oblecko, zakladne niekedy lieky co si platievam ja, zo svojho svoje vylohy, ale najomne neprispievam a jedlo nieked ykupim, ked mi zvysi v obchode nejake potraviny.
penaize od nich nepytam, ale ani im neprispievam na najomne, najomne mame 150e a energie.
nemam z coho totiz prispievat. Aktivne si hladam pracu, ale pracu iba z domu, som uz zvyknuta inak zit, nechapu to, kricia, nadavaju mi, ze nech sa pakujem, nemaju pre toto vobec pochopenie. Vraj kazdy robi na mojom mieste, kazdy ma deti, pracu neviem co, karieru a pod.
rodicia mi tvrdia, do oci, ze som leniva lemra, ze naco som studovala 5 rokov vs, naco ma zivili, a tak, ale ja som nemala vedenie v zivote, citim sa stratene. nevedela som, co robit, skoncila som vs a netusila som,co bude, stratena som sa citila, bol covid, prve mi napadlo, odist prec z lockdownov na slovensku, a to som aj urobila. Velmi som milovala svojho partnera, bolo tazke ho teraz v decembri opustit. vyhovoval mi tam zivot, rodicia a rodina starka tiez nechape, stale vravi ty si take dobre mile pekne dievca inteligentne, ale nechces robit, nic, nechces zarabat, co ked ti pride nieco dolezite platit, oco ta nema ako zivit, ja chapem vsetko, ale neviem to napravit. hladam si sustavne pracu z domu. par mesiacov som tam pracovala a je to proste zle, ze ja nechcem v zivote ist takto s davom? ze nechcem mat zivot ako ini? ze robia 8 - 12 hodin denne, je to proste zle, ja som zla, som leniva ? mozno sa sprska na mna teraz negativnych komentarov zhrnie, ale jendoducho ja nechcem pracovat, chcem byt zena doma, ktora sa o seba stara, ma navarene upratane, ozehlene, pekne dieta spokojne, s kt. sa hra, robi ulohy, ma uzasneho manzela, ktory sa o nich stara, mama vari, robi teple vecere, vypeka kolacik v nedelu, a popritom si robi jogu, meditácie, cita knizky, ma cas na seba, uci sa jazyk ( to vsetko robim), a preto chcem byt stastna manzelka a mat krasnu rodinku. Ale ako to mam docielit, chalani na SLovensku, chcu zenu, co bude zarabat aspon1500e mesacne, s niektorymi som sa uz rozpravala,
rodina je zo mna znechutena.
rozmyslala som nad vselicim, ze pojdem do klastora neviem co, alebo neviem sa najst proste,ale zase chcem rodinku, ako ju ziskat,
neviem co robit v inych statoch je stale praca online v korporatoch, cestovkach, ked viete jazyk, tu na sk nic nic nic, nic, ziadne prace normalne, na online HO, predavanie kozmetiky to nie. a pyramidovky tiez nie. Som prakticky v depresiach a zufala, lebo som na dne, uvedomujem si , ze nezarabam, je to hanba, ale neviem sa pohnut dalej. co s takym zivotom? kazdy ma strasne odsudzuje, kamosky nemam ani, kvoli tomuto, kazdy sa vypytuje a cim sa zivis a tak, no nicim.....
:((( preco su ludia taki zli, proste ...je chyba, je to zle, ze chcem byt zena domacnosri, ako su zeny v arabskyych krajinach?
Co nejde zohnat? Aby ta tie spolocnosti vzali do spoluprace za ucitelku, ci najst si klientov?
@moonlight1210 aj aj, snazila som sa parr rokov.
Daj si teda na zoznamke popis, že "chcem byť žienka domáca" a vypíš, čo ťa v tomto ohľade baví napĺňa (napr že rada pečieš, alebo iné) a čo chceš robiť. Okrem toho že ťa bavia jazyky atď.. možno aj nejaký nemuslim bude mať záujem. 🙂
@lenkakravcova si ma pobavila... normalne som si isla po sebe precitat co som napisala.... a ano, je leniva... a nikto na tomto svete ma nepresvedci ze nie je... ved ona to aj pise, ze chce pracovat, ale za 6 rokov nebola schopna nic najst... no jasne ze nenasla... za 6 rokov si najde pracu aj magor... a nie ze zdrava mlada baba ktora nie je ani obmedzena dietatom, cestovanim, postihnutim....
@lenkakravcova hmm, to neviem kto by sa mi ozval :D ale diky no, nemuslim neviem, ten by ma asi nechcel, len praktizujuci muslim :D ale neviem, to sme moc rozdielni s takymi chlapmi 🙂 ale si zlata, diky za info,
a zena v domacnosti chcem byt , pripadne ako ty robis z domu 🙂
Ak chces byt zenou v domacnosti, tak si otvor zivnost na takuto pracu. Dnes uz vela rodin ma gazdinu na upratovanie, varenie, starostlivost o deti, vies jazyky tak to moze byt plus.
Alebo si najdi bohateho manzela, ale neviem ci je az taky dopyt po tom, skor nie.
A ked sa ti tak paci zivot v arabskych krajinach - co ti brani sa tam vydat?
Ale najlepsim liekom na tvoje “hladanie sa” by bolo, keby tvoji rodicia dostali rozum a vykopli ta z domu. To by si sa hned nasla a hned by sa ti nehnusilo chodit do prace…
Prepac ale byt tvojimi rodicmi, zbalim ti kabelu a dam pred dvere a vymenim zamok. Otvorili by sa ti zrazu moznosti aj oci.
Cudujem sa tvojom rodicom , ze ta zivia.
A ze tvrdia ze im nic neprispievas? Ved je to pravda.
Nemas peniaze partnera byvanie a hlavne ani pracu. Ked si nenajdes HO aspon za 2000e mesacne 20 rokov budes a krku rodicom?
@sissy27 len ona by nechcela robit gazdinu pre inych, ona by chcela byt doma, nieco oppracovat = ale cvicit si, vyvarat a tak..
ja chapem, ze po tom niekto moze tuzit, ale takyto zivotny styl sa dosiahne casom a nie tak, ze v detskej si budem dupat, ze ja chcem byt doma a byt zienka domaca. Mozno niekde na vychode by to preslo, viem si predstavit, ze v indii/arabskom svete a tak, by ju rodicia proste vydali za toho co vyberu a podla moznosti by hladali nieco, kde sa nenarobi. ALe aj to je diskutabilne, co poznam muzov, ktori na to aju aby ich zena bola doma s detmi, tiez si nehladali niekoho bez prace a nepadla im deva na ulici len tak dooka.
Tak mozes si aj frndu fotit na Only Fans. Budes robit z domu, nemusis na 8-mu do prace chodit. Aj to je cesta pre ludi ako ty🤷♀️
@simca06022011 presne toto ma napadlo, len som to nesla rozpisovat, lebo niektore baby tu by to aj tak nepochopili...
Ale jednu vec si za tych 6 rokov priviedla k dokonalosti - obratom ruky najst na kazdy navrh, preco nie.
To mas celkom prepracovane.
Kamarátka si vzala v práci na rok sabatikal a má práce vyše hlavy. Doučuje, robí jazykové korektúry, teraz ju dokonca vzali učiť na pár hodín do jednej jazykovky. Lenže ona nesedela doma a nečakala, že ju niekto objaví a sám jej ponúkne prácu. Vytlačila si plagáty, rozvešala ich po nástenkách v školách, poprosila známych, aby jej ich rozniesli, kam sa nedostane. Natlačila si letáčiky a roznosila po schránkach. Krásne sa uživí - vo vlastnom byte, kde si sama platí nájom, energie, kupuje stravu, oblečenie a ešte má aj čas cvičiť jógu. Ona to dokázala a vieš prečo? Lebo nesedí doma na zadku a nemrnčí, že ona chce. Ona to, čo chce, robí!
@autorka po prectani tvojho prispevku sa idem OSPRAVEDLNIT mojmu synovi, ze som na neho bola rano neprijemna, ze v noci ked varil mi nechal v drese komin a nenaskladal to do mycky! A aby si bola v obraze, moj syn denne studuje a soboty chodi na brigady. Je nauceny mi doma aj pomahat. moj chlap nechce, aby som chodila do prace; aj boli hadky kvoli tomu. Ale ja chodim sice len na pol uvazok kvoli oi aj zdraviu. Bych sa hanbou pod zem prepadla keby som nic nerobila!!!!
Ja byt tvojim otcom na mesiac ti prenajmem nejaku kuticu, zbalim veci a vyhodim ta jak macku s💩rat!!!! Zrusila ti trvaly pobyt a vsetko. Hmed by si sla aj wc upratovat od 5h rana! Si uvedom ze TY si obycajna LENIVA lemra!!!!! Uplne bez hanby PARAZITUJES na otcovi, co sa osiel dodriet, aby si mala vzdelanie a este napises ze ked obcas nakupis nechces od nich peniaze. Fuj ze sa nehanbis🤯🤯🤯.
@lenkakravcova A tvoj muž je odkedy praktizujúci moslim? Obaja ste sa narodili ako Slováci, slovenským rodičom. Ty si písala, že si si 7 rokov študovala Korán a potom si konvertovala na islam. Tvoj muž však akosi menej, ako ty. Ten sa iba prispôsobil tebe. A zrazu je praktizujúci moslim? To znamená čo?
@diaamax Veru 31 ročná a takto rozmýšľať, roky čakať na HO, veď keď sa nedarí zohnať polroka-rok, tak je jasné, že treba hľadať normálne zamestnanie. A popri tom môže hľadať HO.
Alebo chcieť žiť ako žijú arabi a pritom vidieť, že takého muža nezvládne, že oni žijú inak, tak to je také ani-ani.
A muži tiež väčšinou hľadajú mladé ženy, radšej ako také po tridsiatke. Tam sa budú možnosti už znižovať. A ak aj muž by nazačiatku chcel, aby žena bola v domácnosti, po nejakom čase si môže nájsť inú a je koniec a žena tým len stratí, že nemá odbornú prax.
keď som videla ten elaborát,tak som ani nečítala ďalej,stačila mi prvá veta.
Veď buď doma,koho to zaujíma?
@katkaseiner tak ja som si s ňou asi nepísala. Nepoznám ju, neviem že tu píše tak dlho 😀😀😀
@lenkakravcova 🥴????
Ja stále nechapem že prečo ak chceš byt žena v domacnosti si hľadáš robotu a nie chlapa? Sak začni randiť na plno. Roky utekajú
@lenkakravcova Těžko říct, jestli by jí ale nějaký praktikující muslim vůbec chtěl za ženu. Ono většinou praktikující muslimové chtějí muslimky. Možná někdo by bral i praktikující křesťanu, ale jinak teda nevím.
Ale s tím úklidem, vařením, praním, starostí okolo dětí a tak pořád dokola jsi to vystihla přesně. 😀
Inak autorka túto ženu poznáš?
🍓
@dahliaa to máš vlastne pravdu. 🙂
@petronelag este napise, ze rodina je z nej znechutena! No bodaj by nebola, ja si to na 3x precitala cele (bo som musela dat telefon z ruky ibak bych ho normalne o zem hodila) a som tiez znechutena.
@simca06022011 neboj, ja som velmi dobre pochopila, akou “zenou v domacnosti” chce byt 😂 ale tak zatial by to mohla byt pre nu alternativa, kamoska robi takto hausfrau v at, v nejakej rodine pravnikov, byva u nich, stara sa o domacnost, ma k dispozicii auto aj na sukromne ucely a dostava plat. Je to v podstate to iste ako keby ju zivil muz za starostlivost o domacnost, jediny rozdiel je sex 🤷♀️ ale autorka by asi chcela byt zenou v domacnosti a mat k dispozicii gazdinu 😂
Ako si si zháňala študentov na doučovanie? Zavesila si inzerát na doučma a čakala alebo sa propagovala aj na sociálnych sieťach nejak? Možno by som vytvorila profil, dávala pravidelne príspevky, vytvorila nejaké materiály, ponúkla niečo výnimočné, keď si doma, máš čas sa s tým vyhrať... pri angličitne tam bude asi dosť pretlak doučovateľov, ale keď sa odlíšiš a rozumne nastavíš cenu, tak nájdeš podľa mňa určite, na začiatok aj len pár a za menej €, len ako privyrobenie a keď budeš dobrá, tvoje meno sa už bude šíriť samé... ja mám síce predmet, kde je menej ponúk, ale posledné dva roky som nemusela už nikoho zháňať, nikde nič inzerovať, sami mi píšu ľudia, že majú na mňa kontakt od niekoho z mojich bývalých študentov...
Chudák otec, či budú tie dve ženy robiť keby náhodou sa mu niečo stalo nedajbože zomrie?
Sedeli by doma a čakali na pečeného holuba? 🍗🕊️🍗🕊️

myslim, ze sa to tu premenilo na nadavky a urazky zbytocne, nechajme to tak, prosim u zneprispievajte, bola chyba pisat to sem, myslela som si, ze to bude chyba. dakujem za komentare
@lenkakravcova ano, ja som mala muslima, ale uz nechcem viac. radsej. a bol tiez praktizujuci.
admin prosim zmaz diskusiu,