icon

Ako nájsť prácu online a byť doma?

7. jan 2025

chcem pracovat online prip,byt zena v domacnosti, nechcem pracovat niekde inde. co s tym?

mozno ma tu ukamenujete ja neviem.
ale poviem to takto, dlho dlho som po skonceni VS/ neperspektivny odbor, ano teraz viem po rokoch, ZIAL/, som sla byvat do arabskej krajiny, kde som zila 4 roky. Mala som za partnera samozrejme miestneho, ktory zarabal dobre na tamojsie pomery a nemusela som pracovat. Ale postupne. Skoncila som VS tesne pred pandemiou, a teda bola pandemia, ja doma zatvorena. do roku 2021. Skoncena škola v r. 2019. Pandemia dva roky, ja zavreta doma, dostala som covid 3krat. Tazky priebeh, dva roky na PN s nasledkami.
Potom som spoznala partnera, nastahovala som sa k nemu.
Pacilo sa mi velmi,ze ja som ta, udrziavatelka rodinnej pohody, kozuba. Hoci sme nemali deti,ale zili sme ako zosobaseni par, ( pred imamom), bolo to pekne, ale ukazala sa partnerova sadisticke a cholericka povaha po rokoch, tak som z tej krajiny odisla. Pocas tych rokov tam, som vlastne nepracovala realne, v ziadnom ofise, bola som doma, varila, prala, upratovala, teda som po skole dlhe roky, 6 rokov cca, a ja stale nemam pracu, a ani ma to neako nezaujima, nechcem to riesit takto. Chcem robit iba online. robila som doma tam z tej krajiny na pc nieco, co som mala almuznu.
ja som nikdy ale nemala ambicie robit nieco solidne na 8 hodin denne a mat 4000e plat. Nebavi ma, co som vystudovala. Venujem sa prakticky skor jazykom a sebe.
nemam pracovne navyky niekde pracovat, bavilo by ma pracovat iba z domu cisto online, napr. doucovanie jazykov, alebo pisanie textov, clankov do novin a pod. nejaka lahsia administrativa, sprava e shopu a ine. Taketo miesta pracovne vsak nedostat len tak, a je neskutocne narocne dostat sa k nim. Je velmi zle, ked toto poviem doma rodicom, ze nechcem pracovat normalne, nasi, ze som leniva a zasivam sa iba. mala som nejake mini podnikanie, vyrabala som daco, neviem, neslo mi to moc, potom som od toho upustila. Neskor som robila prilezitostnu prekladatelku na arabskej klinike pre cechov, ked som bol tam. ale nic stabilne, nic take, ze zarobok 1000e mesacne, skor to boli mizive zarobky. Mam usetrenych iba fakt par tisic eur, a s tym sa ned azacat nic.
nie som na umenie, neviem malovat, nic, nie som na vypekanie, ze by som si zalozila zivnost, ale nie som zas uplna lemra( ako ma castuju rodicia), ze nic nerobim, denne sa snazim hladat si nieco z domu, mam par zakaziek na nieco na doma, ale tie peniaze, su mizive. almuzna. Ja mam mozno 200e mesacne. v tej danej arabskej krajine,sa dalo z toho vyzit,lebo tiez partner platil vacsinu.
Moji rodicia, nechapu, nerozumeju co robim, nechapu, ze chcem robit iba online z domu alebo vobec. nechapu, ze kazde rano nechcem vstavat do práce o 6 , a robit tam, a prist domov vyflusnuta o 17 tej- pripadne 18tej. Vratila som sa na slovensko a som bezprizorna. Rodicia, hoci mam 31 rokov, nesuhlasia, s mojim zivotnym stylom, hoci pomaham doma mame v byte, upratujem, varim, robim,co mi povedia, surodencov nemam, sestra mi zomrela ako male dieta, takze rodicia su na mna nahnevani. Mama je tiez zena v domacnosti, a otec chodi po stavbach stale hoci ma 59 rokov.
tvrdia, ze im financne nepomaham, a ze mam ledva na svoje zaplatenie veci- mesacne peniaze, ako pausal, nejake oblecko, zakladne niekedy lieky co si platievam ja, zo svojho svoje vylohy, ale najomne neprispievam a jedlo nieked ykupim, ked mi zvysi v obchode nejake potraviny.
penaize od nich nepytam, ale ani im neprispievam na najomne, najomne mame 150e a energie.
nemam z coho totiz prispievat. Aktivne si hladam pracu, ale pracu iba z domu, som uz zvyknuta inak zit, nechapu to, kricia, nadavaju mi, ze nech sa pakujem, nemaju pre toto vobec pochopenie. Vraj kazdy robi na mojom mieste, kazdy ma deti, pracu neviem co, karieru a pod.
rodicia mi tvrdia, do oci, ze som leniva lemra, ze naco som studovala 5 rokov vs, naco ma zivili, a tak, ale ja som nemala vedenie v zivote, citim sa stratene. nevedela som, co robit, skoncila som vs a netusila som,co bude, stratena som sa citila, bol covid, prve mi napadlo, odist prec z lockdownov na slovensku, a to som aj urobila. Velmi som milovala svojho partnera, bolo tazke ho teraz v decembri opustit. vyhovoval mi tam zivot, rodicia a rodina starka tiez nechape, stale vravi ty si take dobre mile pekne dievca inteligentne, ale nechces robit, nic, nechces zarabat, co ked ti pride nieco dolezite platit, oco ta nema ako zivit, ja chapem vsetko, ale neviem to napravit. hladam si sustavne pracu z domu. par mesiacov som tam pracovala a je to proste zle, ze ja nechcem v zivote ist takto s davom? ze nechcem mat zivot ako ini? ze robia 8 - 12 hodin denne, je to proste zle, ja som zla, som leniva ? mozno sa sprska na mna teraz negativnych komentarov zhrnie, ale jendoducho ja nechcem pracovat, chcem byt zena doma, ktora sa o seba stara, ma navarene upratane, ozehlene, pekne dieta spokojne, s kt. sa hra, robi ulohy, ma uzasneho manzela, ktory sa o nich stara, mama vari, robi teple vecere, vypeka kolacik v nedelu, a popritom si robi jogu, meditácie, cita knizky, ma cas na seba, uci sa jazyk ( to vsetko robim), a preto chcem byt stastna manzelka a mat krasnu rodinku. Ale ako to mam docielit, chalani na SLovensku, chcu zenu, co bude zarabat aspon1500e mesacne, s niektorymi som sa uz rozpravala,
rodina je zo mna znechutena.
rozmyslala som nad vselicim, ze pojdem do klastora neviem co, alebo neviem sa najst proste,ale zase chcem rodinku, ako ju ziskat,
neviem co robit v inych statoch je stale praca online v korporatoch, cestovkach, ked viete jazyk, tu na sk nic nic nic, nic, ziadne prace normalne, na online HO, predavanie kozmetiky to nie. a pyramidovky tiez nie. Som prakticky v depresiach a zufala, lebo som na dne, uvedomujem si , ze nezarabam, je to hanba, ale neviem sa pohnut dalej. co s takym zivotom? kazdy ma strasne odsudzuje, kamosky nemam ani, kvoli tomuto, kazdy sa vypytuje a cim sa zivis a tak, no nicim.....
:((( preco su ludia taki zli, proste ...je chyba, je to zle, ze chcem byt zena domacnosri, ako su zeny v arabskyych krajinach?

vevesh
7. jan 2025

@autorka to aky vykvet si si tam nasla? A musim suhlasit s @melanta. Co si preboha robila 4 roky tam, ked si nevies zohnat miesto, pracu, byvanie?!?!? A vies o tom, ze takmer kazda arabska krajina ma v priemere 30-40 milionov+ obyvatelov na velkych plochach, cize prace doslova ako na kostole, ak sa chce. A ako europanku by ta brali vsetkymi 10 do prace...🤔🤔🤔🤔🤔

hendikep
7. jan 2025

Ja iba ze ma pobavilo ze Tebe sa nechce robit 8 hodin .. a myslis si ze inym sa chce? :D :D ale v podstate Ta chapem, ja nastastie HO mam, som graficka, a zarobim ako v normalnej praci, ale tiez sa desim toho ze raz budem musiet “ chodit do prace” … 🤷‍♀️ ale Ty si musis uvedomit, ze bez prace sa zit neda… ak by Tvoj otec nepracoval tak si bezdomovec.. proste Ty nie si ze “ oslobodena od systemu “ Ty sa proste prizivujes na niekom kto je v systeme zapojeny … tak asi budes musiet zacat nieco realne robit 🤷‍♀️

lenkakravcova
7. jan 2025

@heni79 nemôžem za svojho muža hovoriť ohľadom viery, lebo je to súkromná záležitosť a rozhodnutie človeka, takže to nebudem bližšie špecifikovať v teologickej úrovni. To by si sa musela rozprávať priamo s ním.
Ale áno, v niektorých veciach sa mi prispôsobil a zároveň ten princíp aj uznáva z nejakého dôvodu - napr.neje bravčové, neopíja sa (za posledné asi 3 roky vypil jeden prípitok na svadbe aj to vieš aké sú prípitky také tie citrónové ako šampanské..), zhodneme sa na tom, že ja mám na starosti domácnosť a deti a on financie, že deti učím islam (napríklad aj dnes sa syn učil nejaké súry Koránu naspamäť).. atď.

atinkaa
7. jan 2025

@lenkakravcova 😀 normalne si ma pobavila, ale teraz uprimne Leni, ano pragmaticky - nastala tvoja chvila, este tu hod tu zoznamku co mi tu inokedy klala oko, naj sa pani princezna, ci kralovna najde

Odpadnem 😀

@autorka

Nechapem, absolutne nerozumiem ludom ako si ty, obvykle clovek chodi na VS, presne preto, aby vedel neskor zorganizovat aj inych, nielen seba. To by ti to malo dat, ak uz vo vsetkom ostatnom si preliezla, podliezla a mala za 3 ci za E, ci ako.

Teda ak chces byt doma, tak kym budes luskat zoznamku od Lenky, tak mi prosim ako malej vysvetli, chces byt doma, nevadi ti doma upratovat....sak daj inzerat dole k schrankam, ak ho das na obchod, tak je sanca ze aj u vas, kde byvas budes mat ludi, kde mozes ist upratat, ozehlit, navarit, postarat sa o dieta, kym budes mat to vlastne a zarobis si....
nechapem normalne co pises, ved zatial nemas manzela ani dieta, teda pokial doma neplanujes sediet a cakat, tak to zatial rob pre vsetky tie zeny, co nestihaju a zaplatia, pozbieraj vsetky kosele zo sidliska od ludi co neznasaju zehlit a zehli doma....budes mat peniaze na to, aby si potom do 60tky sedela a cakala na princa zo Sarm el Sejku, ci odkial....

nerozumiem ako niekto s tromi jazykmi aj ked len na priemernej urovni moze povedat, ze sa nevie zamestnat, ci ze si nevie najst pracu, kde by mohol uplatnit aj tieto svoje poziadavky na pracu prevazne z domu.

no a ak chces pracu v mensich uvazkoch, tak sa budes musiet posunut asi aspon smer Cesko alebo Rakusko, u nas to podla mna nie je standard, ale ak by si bola ochotna k joge zlepsit anglinu alebo dalsi z tych jazykov, nemecky, arabsky co vraj vies, tak mozno aj tu najdes niekoho, kto ta zamestna na miniuvazok - kludne aj 0,2, ked ti bude stacit plat z toho a mozno aj doma, ak pojde o nieco, co vies ozaj len ty a vies to dobre.

A doma s vasimi pohovor, najma s mamou, je jasne ze by si chcela to, co ma ona, no mala to ona od zaciatku, kym nasla tvojho otca?
Kolko to je pre teba malo pracovala? len tak pre predstavu, kedze ti pride, ze su kruti na teba, tak ako blahosklonna si ty k mame a jej odrobenym kolko? 5 rokom? 10? asi by si ju mala - mohla trumfnut aspon, aby raz tvoje dite rovnako ako ty teraz nepisalo na kona, ze matka nepracovala - iba velmi malo.

Uff no, good luck to you....aj tvojim rodicom. A ano maju pravdu, uz si to tu mala napisane, obvykle je postup, clovek chodi do prace, mozno si najde niekoho, kde sa vo vztahu dohodnu, ze im to takto vyhovuje a zena ostava doma, obvykle ma najprv tie deti a az potom ostava doma, ak to ozaj nie je taka ta ''zena'', co aj ked je doma, tak sa nestara ani o domacnost ani o deti, lebo nie je schopna sa postarat ani o seba. Aj preto mas problem najst si vobec kamaratske vztahy natoz ine....pretoze to nie je dobre, ani pre tvoju vlastnu hlavu, clovek aj ked nemusi tak pracuje, nejako - vytvara cosi doma - neviem ma zahradu, pestuje, zavara,robi dzemy, pre celu siroku rodinu, pestuje kvetiny a robi kytice, vence, vie nieco, co si pisala, ze ani manualne, ani hlavou.....ako to potom planujes. S cim chces ohurit toho nadejneho typka, co si povie ano, toto chcem mat doma. A k comu mu tam budes? Napadlo ti to?

A ozaj ma zaujima to pracovne posobenie tvojej mami, ci si taka neprisna, alebo este horsia ako vsetky, co ti tu ''vraj nalozili''. diky.

heni79
7. jan 2025

@lenkakravcova Ale tak bolo by zrejme fér o ňom písať skôr reálne. Že je to človek, ktorý sa prispôsobil tebe. Vyhovuje mu váš spôsob života. Živí vás a je s tým úplne ok. No označiť ho ako praktizujuceho moslima, je skôr tvoje vyjadrenie. Najmä pre ženy, ktoré ťa ešte nezachytili v diskusiách, to vyznieva, že je cudzinec a rodený moslim a tvrdý vyznávač islamu. A že tí sú vlastne to pravé orechové. Lebo teraz radíš nezmysel zjavne dosť zmätenej žene.

emma022
7. jan 2025

Máš 31 rokov a nemáš v dohľade žiadneho potenciálneho partnera, takže s myšlienkou, že budeš žena v domácnosti by si sa mala pomaly, ale isto rozlúčiť.
Tvojou prioritou by malo teraz byť, nájsť si hocijakú robotu, aby si odbremenia rodičov a začať im aspoň prispievať na domácnosť. Popritom môžeš naďalej stavať vzdušné zámky

lenkakravcova
7. jan 2025

@heni79 lenže on sa neprispôsobil mne. On s niektorými vecami súhlasí. Nie je nesvojpravny ani nemám nad ním žiadnu moc 😀

Čo? Kde ja som ho označila za praktikujuceho muslima?

zuzana76
7. jan 2025

aky jazyk a na akej urovni ovladas? na doucma si vies dat inzerat a klientov si urcite najdes, mi nehovor, ze by si nenasla ani 3 ludi na doucovanie a neskor pribudu dalsi, ak budes mat dobre referencie

lucia13022023
7. jan 2025

Pomoc toto musí byť troll

bielasovicka
7. jan 2025

Partnera nemá lebo sa jej "nechce" hľadať keď je tak lenivá 😄. Autorka, ty si uvedomujes ze tvoji rodičia majú už svoj vek? Nevieš dokedy budú žiť, a keď sa pominú, co urobíš, pôjdeš do svojej 1.prace v 50ke? Lebo ináč neprežijes.......

magduska2
7. jan 2025

No dievča ,normálně mi je steba na grc..Dospělý člověk doslova žije a parazituje na svojich rodičích a ešte sa cíti dotknutý? Ty si myslis,že každá mamička ,tu na fóre, ktorá má deti je celá šťastná každé ráno od 5na nohách,vybavit Školku,školu,prácu , ísť do obchodu ,domov,navarit,upratat... atd atd.
Každá jedna by bola pri detoch rada doma,hovxno robila ,meditovala,varila a neviem este co...len takto život nefunguje.
Sa preber! Neparazituj na rodičích, najdi si byt a staraj sa!Potom uvidíš čo je to život!
Ja byt tvoja mama tak ta vypakujem z bytu a hotovo.
A hned by ta myšlenka "robit doma" prešla...lebo by si žiadne "DOMA"nemala!!!

koniarova
7. jan 2025

Ja dúfam, že si aspoň pekná. 😁

heni79
7. jan 2025

@lenkakravcova Na druhej strane tejto diskusie glorifikuješ seba a svoju situáciu ( napr. 4 deti - neskôr si doložila, že 4. čakáš). Teraz sa vyhováraš, či čo? Tak je tvoj muž konvertita? Je moslim? Či iba toleruje teba a tvoje rozhodnutie?

siska53
7. jan 2025

Tak si najdi bohateho, ktoremu toto bude vyhovovat, su isto aj taku muzi.
Kazdopadne je vela povolani, kde sa da robit z domu, zvacsa firmy ponukaju ciastocny homoffice, ale su aj ponuky s uplnym homofficom. Treba sledovat poriadne profesiu, ci ine podobne portaly. A rodicom sa necudujem. Kto za teba plati odvody tu na Slovensku? Zdravotne myslim... Socialne nie su povinne, ale takto nebudes mat ani na par supek zo starobneho dochodku, ked budes stara.
Stale plati, bez prace nie su kolace. A kazdy nemoze byt influencer.

lenkakravcova
7. jan 2025

@heni79 glorifikujem? Opisujem situáciu v ktorej žijem. Niekomu to príde fajn, inému situácia na nič. Podľa toho kto čo preferuje.
Keď sa niekedy spoznáme osobne, tak si o tom môžeme pokecať niekde pri káve, džúse. Ako som písala viac to špecifikovať tu na fóre nebudem, či je to tak či onak.

bielasovicka
7. jan 2025

@heni79 určite nie je. Len ona ho akosi donútila ho žiť na ten spôsob..... Ináč by ti nato bez okolkov odpovedala.

lenkakravcova
7. jan 2025

@bielasovicka jasné, s nožom pri krku 🤣 ach..

zobaka
7. jan 2025

pravda je taka, ze fakt sa ako ludia prisposobujeme okolnostiam a krajine a zvykom v akych zijeme, niekomu naozaj sposob ako fungujeme na SR nemusi vyhovovat, ano slovenske zeny pracuju, lebo su muzi, ktori ked zarobia tisicku v hrubom, tak zena musi do prace, lebo by nevyzili pri hypoteke a uprimne praca od 8:00 -16-17:00 nie je vyhliadkou stastneho zivota, kde mas nasekanych 25 dni dni volna v celom dlhom roku, ak vies jazyk, skus byt freelencerka, praveze je dost ponuk kde chcu anglictinu na dobrej urovni a tam su uz moznosti ho, alebo ako som ti pisala telefonistka, domov ti dodaju pc, sluchatka a ides

bosorkabb
7. jan 2025

@lenkakravcova a teda nevadí ze už bola vydatá pred imánom? Lebo to píše v príspevku tak vlastne je v očiach moslima vydatá za iného. Či sa mýlim?

lenkakravcova
7. jan 2025

@bosorkabb ak sa rozviedli tiež v mešite, tak to nevadí. Rozvedené ženy majú počkať tri mesiace od rozvodu /ak by boli tehotné, aby bolo otcovstvo jasnejšie/ a potom sa môžu opäť vydať v mešite.

simca06022011
7. jan 2025

@dahliaa ale chcel, taky co by s tym rad prisiel do EU, mam kamosa co si v pohode zobral europanku a vela jeho znamych tiez a ostali v zapadnej europe, samozrejme manzelky postupne konvertuju, deti automaticky su muslimovia atd...

simca06022011
7. jan 2025

inak autorka v tvojom veku, uz si mohla mat po vs aj 5rokov praxe v obore alebo niecom co sa naozaj da robit z domu, a mohla si si svoj sen o homeoffice postupne plnit a popri tom aj fajn zarabat a cestovat, jogovat a tak :D takto budes do kedy cakat na toho svojho princa? do 40tky? mysilm, ze vtedy takyto muz si vacsinou najde mladsiu devu.

dahliaa
7. jan 2025

@simca06022011 A oni byli praktikující muslimové?

heni79
7. jan 2025

@lenkakravcova Nedá mi. Ty si sa vydávala v mešite?

simca06022011
7. jan 2025

@dahliaa ano, veru su. teda on konkretne na 100%, ako velmi ostatni jeho muzsky "pribuzni" neviem.

dahliaa
7. jan 2025

@simca06022011 A ta děvčata byly křesťanky nebo židovky?

simca06022011
7. jan 2025

@dahliaa neviem, predpokladam, ze krestanky v de/holandsku... tazko povedat, zase nie som taky detektiv, aby som vyzvedala okolnosti 😇

missviolet
7. jan 2025

Zaujimave. Mam presne tolko rokov co ty a uz od r 2018 mam staly HO. A to som mala tuto prilezitost 3x (3 zamestnavatelia a vsade som mala a mam HO). Kde bude asi chyba...

jovka
7. jan 2025

Ani ja nechcem pracovat a pracujem , ored chvilou som došla a ráno opat🤣myslim , ze nas je viac😬