Ako nájsť prácu online a byť doma?
chcem pracovat online prip,byt zena v domacnosti, nechcem pracovat niekde inde. co s tym?
mozno ma tu ukamenujete ja neviem.
ale poviem to takto, dlho dlho som po skonceni VS/ neperspektivny odbor, ano teraz viem po rokoch, ZIAL/, som sla byvat do arabskej krajiny, kde som zila 4 roky. Mala som za partnera samozrejme miestneho, ktory zarabal dobre na tamojsie pomery a nemusela som pracovat. Ale postupne. Skoncila som VS tesne pred pandemiou, a teda bola pandemia, ja doma zatvorena. do roku 2021. Skoncena škola v r. 2019. Pandemia dva roky, ja zavreta doma, dostala som covid 3krat. Tazky priebeh, dva roky na PN s nasledkami.
Potom som spoznala partnera, nastahovala som sa k nemu.
Pacilo sa mi velmi,ze ja som ta, udrziavatelka rodinnej pohody, kozuba. Hoci sme nemali deti,ale zili sme ako zosobaseni par, ( pred imamom), bolo to pekne, ale ukazala sa partnerova sadisticke a cholericka povaha po rokoch, tak som z tej krajiny odisla. Pocas tych rokov tam, som vlastne nepracovala realne, v ziadnom ofise, bola som doma, varila, prala, upratovala, teda som po skole dlhe roky, 6 rokov cca, a ja stale nemam pracu, a ani ma to neako nezaujima, nechcem to riesit takto. Chcem robit iba online. robila som doma tam z tej krajiny na pc nieco, co som mala almuznu.
ja som nikdy ale nemala ambicie robit nieco solidne na 8 hodin denne a mat 4000e plat. Nebavi ma, co som vystudovala. Venujem sa prakticky skor jazykom a sebe.
nemam pracovne navyky niekde pracovat, bavilo by ma pracovat iba z domu cisto online, napr. doucovanie jazykov, alebo pisanie textov, clankov do novin a pod. nejaka lahsia administrativa, sprava e shopu a ine. Taketo miesta pracovne vsak nedostat len tak, a je neskutocne narocne dostat sa k nim. Je velmi zle, ked toto poviem doma rodicom, ze nechcem pracovat normalne, nasi, ze som leniva a zasivam sa iba. mala som nejake mini podnikanie, vyrabala som daco, neviem, neslo mi to moc, potom som od toho upustila. Neskor som robila prilezitostnu prekladatelku na arabskej klinike pre cechov, ked som bol tam. ale nic stabilne, nic take, ze zarobok 1000e mesacne, skor to boli mizive zarobky. Mam usetrenych iba fakt par tisic eur, a s tym sa ned azacat nic.
nie som na umenie, neviem malovat, nic, nie som na vypekanie, ze by som si zalozila zivnost, ale nie som zas uplna lemra( ako ma castuju rodicia), ze nic nerobim, denne sa snazim hladat si nieco z domu, mam par zakaziek na nieco na doma, ale tie peniaze, su mizive. almuzna. Ja mam mozno 200e mesacne. v tej danej arabskej krajine,sa dalo z toho vyzit,lebo tiez partner platil vacsinu.
Moji rodicia, nechapu, nerozumeju co robim, nechapu, ze chcem robit iba online z domu alebo vobec. nechapu, ze kazde rano nechcem vstavat do práce o 6 , a robit tam, a prist domov vyflusnuta o 17 tej- pripadne 18tej. Vratila som sa na slovensko a som bezprizorna. Rodicia, hoci mam 31 rokov, nesuhlasia, s mojim zivotnym stylom, hoci pomaham doma mame v byte, upratujem, varim, robim,co mi povedia, surodencov nemam, sestra mi zomrela ako male dieta, takze rodicia su na mna nahnevani. Mama je tiez zena v domacnosti, a otec chodi po stavbach stale hoci ma 59 rokov.
tvrdia, ze im financne nepomaham, a ze mam ledva na svoje zaplatenie veci- mesacne peniaze, ako pausal, nejake oblecko, zakladne niekedy lieky co si platievam ja, zo svojho svoje vylohy, ale najomne neprispievam a jedlo nieked ykupim, ked mi zvysi v obchode nejake potraviny.
penaize od nich nepytam, ale ani im neprispievam na najomne, najomne mame 150e a energie.
nemam z coho totiz prispievat. Aktivne si hladam pracu, ale pracu iba z domu, som uz zvyknuta inak zit, nechapu to, kricia, nadavaju mi, ze nech sa pakujem, nemaju pre toto vobec pochopenie. Vraj kazdy robi na mojom mieste, kazdy ma deti, pracu neviem co, karieru a pod.
rodicia mi tvrdia, do oci, ze som leniva lemra, ze naco som studovala 5 rokov vs, naco ma zivili, a tak, ale ja som nemala vedenie v zivote, citim sa stratene. nevedela som, co robit, skoncila som vs a netusila som,co bude, stratena som sa citila, bol covid, prve mi napadlo, odist prec z lockdownov na slovensku, a to som aj urobila. Velmi som milovala svojho partnera, bolo tazke ho teraz v decembri opustit. vyhovoval mi tam zivot, rodicia a rodina starka tiez nechape, stale vravi ty si take dobre mile pekne dievca inteligentne, ale nechces robit, nic, nechces zarabat, co ked ti pride nieco dolezite platit, oco ta nema ako zivit, ja chapem vsetko, ale neviem to napravit. hladam si sustavne pracu z domu. par mesiacov som tam pracovala a je to proste zle, ze ja nechcem v zivote ist takto s davom? ze nechcem mat zivot ako ini? ze robia 8 - 12 hodin denne, je to proste zle, ja som zla, som leniva ? mozno sa sprska na mna teraz negativnych komentarov zhrnie, ale jendoducho ja nechcem pracovat, chcem byt zena doma, ktora sa o seba stara, ma navarene upratane, ozehlene, pekne dieta spokojne, s kt. sa hra, robi ulohy, ma uzasneho manzela, ktory sa o nich stara, mama vari, robi teple vecere, vypeka kolacik v nedelu, a popritom si robi jogu, meditácie, cita knizky, ma cas na seba, uci sa jazyk ( to vsetko robim), a preto chcem byt stastna manzelka a mat krasnu rodinku. Ale ako to mam docielit, chalani na SLovensku, chcu zenu, co bude zarabat aspon1500e mesacne, s niektorymi som sa uz rozpravala,
rodina je zo mna znechutena.
rozmyslala som nad vselicim, ze pojdem do klastora neviem co, alebo neviem sa najst proste,ale zase chcem rodinku, ako ju ziskat,
neviem co robit v inych statoch je stale praca online v korporatoch, cestovkach, ked viete jazyk, tu na sk nic nic nic, nic, ziadne prace normalne, na online HO, predavanie kozmetiky to nie. a pyramidovky tiez nie. Som prakticky v depresiach a zufala, lebo som na dne, uvedomujem si , ze nezarabam, je to hanba, ale neviem sa pohnut dalej. co s takym zivotom? kazdy ma strasne odsudzuje, kamosky nemam ani, kvoli tomuto, kazdy sa vypytuje a cim sa zivis a tak, no nicim.....
:((( preco su ludia taki zli, proste ...je chyba, je to zle, ze chcem byt zena domacnosri, ako su zeny v arabskyych krajinach?
inak toto je tema zo serie " zakruty a kopce"
@zuzana76 😂 neuveris ale aj mne to napadlo
A čo tak na začiatok skúsiť dáku prácu chodiť do nej nájdeš kamošky a možno aj budúceho muža zatiaľ nemáš muža nemáš dieťa ako môžeš byť doma ? Komu chces vytvárať to teplo domova? Neviem ako nejdeš robot za pás keďže máš VS takže tam hádam neumres a naucis sa chodiť aj do práce len skús. Troška sa musíš v živote aj premôcť
Ja som zhrozená že vôbec niekto ako ty existuje 😳
Ja pracujem. A práve dnes som dala návrh, ponuku na ďalšiu prácu. Pretože sa cítim nevyužitá. Ja nechápem, že niekto sa chce povalovat doma.
Dievcata,ale ved ona chce len svoju pohodindu, pochopte to🤣
@autorka ak chces byt sama sebe panom, nenapadlo ti otvorit zivnost na preklady a oslovovat rozne spolocnosti, ci nemaju zaujem o tvoje sluzby ore jeden z 3 jazykov?
Pracu by si vykonavala iba z domu, cenu by si si urcoavala sama. Stretnutia by boli mozne online.
Ale to len nahlas rozmyslam.
Alebo knihy prekladat by si nechcela? Popripade, hladala si aj na zahranicnych portaloch?
@zuzana76 presne o tej generacii mas prsvdu a bude to.aj horsie
Pohodlie, deti nechcu, radsej psa..ten zije kratko a da sa odhodit... vsatavat k niekomu v noci? Ubrat si z pohodlia, komfortu? Nikdy...uplne to propaguju ,ako je ok nechciet mat deti.
Pozri si feministicke ucty na tiktoku napri wivota , vivota ci aky to ma nick
Mňa napadla živnost na upratovacie práce..upratovanie domácností
Prosím dievča(áno dievča), maj už trochu empatie ku svojim rodičom. A viac sebareflexie ti prajem. Takto sa vyspelá žena nespráva. Už sa len priživuješ. To čo zažívaš, tie vzdušné zámky som mala keď som mala 18 rokov, mať muža, ktorý by ma živil, deti, cvičiť jogu a meditovať celý deň, popri tom mať voľný čas pre svoje záľuby. To všetko mám, ale s prácou, ale tvrdo som na tom makala a nesedela na zadku, pretože ak by sa aj tvojmu vysnívanému mužovi niečo stalo, čo myslíš, čo by si potom robila? Žila by si z charity.. alebo ako si to predstavuješ.. ? Že by ťa štát živil? No ibaže by si mala milionára a zdedila toho dosť až do smrti, tak jedine práca zlatokopky, ale aj na to by si musela mať patrične vlohy, vzdelanie a hlavne je to práca ako každá iná 😉 🙂
Baby, ale skutocne sa tu na nej az neprimerane odbavujete. Otrasne.
@autorka napis Kollarovi. Ak mu máš "co ponuknut", isto ta veľmi rad bude "sponzorovat".
Inak na mieste tvojich rodičov ti dám mesiac na nájdenie si prace, stanovim ti, ze budeš prispievať 200€ mesacne a ak nie, chod si pre mňa za mňa aj pod most. Ono totižto na také lemry lenivé ani nič iné zial neplati.
@drahomirrra a pomôže jej niečo iné ako reálne otvoriť oči? Dať dolu ružové okuliariky?🤔
Tak spoločnosťou budeš odsudzovana. Vlastne ničím neprispievas. Nič netvoris, nič negenerujes. Teraz máš kde byt , ale co potom? Co dôchodok? Však ani ten nebudeš mať. Všetko je nechcem a nechcem a nechcem. Ale jednoducho ty musíš. Je kopu voľných pracovných miest aj na HO. Skus tie jazyky. Skus doucovat napr.cez Preply. Ako isto sama vieš ze za toto všetko si môžeš sama to ti tu písať nemusíme. Skus sa premiestniť o 20 alebo 30 rokov v čase. Budeš ľutovať ze si niečo nespravila so svojím životom keď si ešte bola mladá a plná sil. Absolútne sa nedivím ani tvojim rodičom. Myslím si ze väčšina žien tu to teplo doma robi, žehli, upratuje, vari, strihá stromceky, stará sa o zvierata a ešte idu aj na 8 hodinovú sichtu. Ludia sú rôzni a určite by sa našiel aj taky, ktorému to vadiť nebude s zobral by si ta .. len ho najst.. a ináč pracovna doba môže začať aj o 9tej. Neviem co s tou 6tou.... máš výhodu jazyky. V tom vidím potenciál. A možnosti je plno. Neverím ze ak hľadáš aktívne tak nič nenájdeš. Tebe nieje proste nič dobre. :/
@dominikamacakova ved nevie najst takeho co ju bude zivit, kazdy chce aby zarabala aspon 1500e. Pyta sa kde ma hladat.
@drahomirrra tak ona tiež nesrsi zrovna milotou.
@diaamax
jaj tak, zle som ta pochopila 🙂. To preto lebo som jej pekne stúpala na otlaky. Ja tu pri nej nemám ani len minimálnu chuť premôcť sa a písať pekne. Ved to sa ani nedá. Nazvala som veci pravým menom a to ju vytocilo do nepricetnosti.
Ale po jej poslednom príspevku naozaj uvažujem, ci je takýchto vyplodov schopny clovek psychicky zdravý. Ľudia sú síce rôzni ale toto je už moc.
Ktovie, možno tu už mala podobne témy a napísala som jej podobne ako teraz. Tuto ale zdravy rozum uplne absentuje.
Ona ma výlevy o empatii a z rodicov si robi otrokov.

Podla nielen tohto prispevku chyba tebe ta slusnost, milota, prijemnost a empatia nielen tu, vo virtualnom prostredi, ale aj v osobnom.
V dnesnej dobe zeny aj po 40 vyzeraju skvelo a vedia aj pracovat, aj sa postarat o rodinu.
Jednu taku, co ale pracovala do narodenia dietata, ale po jeho narodeni sa uz do prace nevratila, mame v rodine a ta skoncila nakoniec kvoli aj psychickym problemom ( zjavne byt v domacnosti takmer izolovana neprospelo, aj ked to bolo ich dobrovolne rozhodnutie), mame v rodine.
Vela stastia a zdravia tvojmu otcovi, aby vydrzal zivit obidve.
Len som zvedava, ked sa pominie, z coho budete ziv vy dve s matkou.