Ako napísať zamestnávateľovi o ukončení rodičovskej dovolenky?
Ahojte chcem sa opýtať ako napísať zamestnávateľovi ukončenie rodičovskej dovolenky ďakujem
@katarina762 Ako klasicky formalny list, ale nepisala by som to ako @malebiele ze by som chcela nastupit. Nechcela by som, ja len oznamujem ze rodicovska dovolenka mi konci a danym datumom do prace nastupujem. To nie je o tom, ze ja by som rada a zamestnavatel sa ma vyjadrit. Ja nastupujem naspat k tomu datumu. Ak ma zamestnavatel nieco proti, tak on musi reagovat.
@nafka0483 ďakujem a môžem v Tom liste žiadať aj čerpanie dovolenky
@katarina762 Ja som iba zavolala, povedala som, kedy ma maly 3 roky, dokedy chcem cerpat dovolenku, kolko dni dovolenky si chcem nechat do konca roka a v praci to tak naplanovali.
@lenny307 ďakujem
@katarina762 A je nutné, aby si to podávala písomne? Ja som sa tiež vrátila do práce skôr, ako by mi oficiálne skončila rodičovská dovolenka, všetko sme riešili telefonicky. Tak skús zavolať. Buď Ti povedia, že písomne netreba a ak bude treba, povedia Ti, čo tam napísať.
@lenny307
@h2
Podla zakona je nutne pisomne oznamenie aspon mesiac vopred. To, ze je zamestnavatel ochotny riesit to cez telefon a nemat papierovo to co treba je druha vec.
@katarina762 Cerpanie dovolenky mozes ziadat, oni sa vyjadria ci suhlasia s cerpanim ci nie.
@h2 no stačí meilom vravela pani zo mzdového
@h2 volala som stačí meilom oznámit
@katarina762 Ved mailom je pisomne 🙂 mas doklad ze si odoslala, vies si vyziadata aj potvrdenie o doruceni 🙂

@katarina762
hore klasicka hlavicka, ty + zamestnavatel
VEC: Oznámenie o nástupe do zamestnania po rodičovskej dovolenke
Dolupodpísaná xxx, narodená xxx, bytom xxx,
Vám oznamujem, že by som chcela nastúpiť do zamestnania po skončení rodičovskej
dovolenky, t.j. dňa xxx.
S pozdravom xxx