Ako odmietnuť prácu, ktorú nechcete robiť?
Ahojte ženy potrebujem radu😊 začnem pekne od začiatku.Mam vychodeny odbor čašnička tu pracu neznasam robila som to len v ramci skoly kym som nezmaturovala radsej by som robila vsetko mozne len nie čašničku no a tu zacina problem manzelova teta robi v jedne cinskej restike a teraz sa tam uvolnilo miesto svokra to videla na nete a uz volala tej tete ze to videla nech mi to dohodi a v ten den som tam musela ist sa pytat pan ma zoberie lenze ja tam tak strasne nechcem ist ja tu pracu neznasam neviem si ani predstavit to robit,teraz som na pn ale od noveho roka som si chcela nieco najst ale nie robotu ktoru neznasam a teraz neviem ako to povedat muzovi svokre zase budu reci ze sa mi ziadna praca nepaci ale od vtedy ako o tej praci viem v noci nespavam co stale nato myslim ako tam nechcem ist...co mam robit?Ďakujem za prečitanie
Nenechaj svokru, aby ti menežovala život, raz-dva to utni, a pekne to vysvetli aj manželovi, vy sa dvaja dohodnite a nech sa ťa manžel zastane, či už pôjdeš alebo nie. Snáď sa ti rýchlo podarí nájsť prácu, ktorú budeš mať radšej
Predpokladam, ze ten obchod nezavreli z minuty na minutu. Keby som sa tu mala rozpisovat kolko prac, ktore som nenavidela som robila, cca od 16tich, kym som nenasla ine riesenie boli by sme tu velmi dlho. Peniaze z neba nepadaju. Cize nezobrala by som to, pretoze tie dva mesiace, co sedis doma by som mala pracu uz niekde inde a ak by nic moje 'vysnene' nebolo k dispozicii, sla by som aj prehadzovat hnoj. To by som robila.
Cize zober to a hladaj dalej. Si mlada. Ber to ako poucenie a skusenost.
Samozrejme neviem ako to mate s muzom. Ak byvate vo vlastnom a vyhovuje vam to, tak jasne, ze je to v poriadku a svokra nema co do toho hovorit. Ak byvate v jej dome alebo nevychadzate, plati co som napisala hore.
Ved sa s nimi porozpravaj, ze robit casnicku nechces. Ak nemas nic ine,ozaj vezmu tuto pracu- docasne a muzovi a svokre povedz,ze ak najdes nieco ine v tej restike koncis. Lebo doma sediet a len zacat chodit na pohovory po novom roku, no neviem neviem,ci je stastne riesenie. Takto to bude kompromis a nikto ti nebude vycitat,ze tam nechces byt. Ako rychlo si najdes druhy job bude len na tebe a tvojej sikovnosti. Ale aspon do rodiny donesies nejaky prijem.
Sa nato takto nastav a bude sa ti lepsie spat.
Čiže máš dieťa, manzel zatiaľ zarába sam a ak to nezoberies tak je otázne ako dlho ešte budete zit z jedného platu. Keby ste nemali dieťa tak by to nebolo také tragické, samozrejme ak by mu to nevadilo, alebo ak by si minala svoje našetrene. S dieťaťom je to ťažšie, pokiaľ nezaraba veľmi dobre tak asi nechce aby ste mali len jeho plat na neviem koľko ďalších mesiacov.
Šla by som tam a popri tom hľadala inú robotu, hlavne aby si v tom manžela nenechala samého. Kým pochodíš pohovory, kým sa pre teba rozhodnú, kým nastúpis, aj 2 mesiace prejdú keď nie viac
@pal1112 Obchod zatvorili v aprili 2022, no ty si dostala k 30.9.2021 výpoveď. A tu píšeš, že doma si dva mesiace, lebo zavreli. To si potom znova robila v obchode a tiež ho zavreli?https://www.modrykonik.sk/forum/paragrafy/pnka-rada/
@rony2255 ano zamestnavatel mal viac obchodov ten jeden zatvoril potom ma presunul inde a striedal ma kedze tam kde na zamestnal zatvoril a postupom casu vsetke zatvoril a isla som z prace do prace medzi tym ako jeden zatvoril som sla na pn a ocr kym ma zamestnal(to mi inak zamestnavatel kazale ist pn atd) znova ale prakticky stale som pracovala pytala som len na radu na nic ine nie nemusite rozoberat vsetko a ak nemate zaujem nevyjadrujte sa dakujem.
Ďakujem za komentáre chcela som vediet len vas nazor ale akože niektoré ženy čo píšu nemyslím len môj príspevok su dost cez....viete niekedy ta žena nema s kym pokecat a vyrozpravat sa pise tu aby to pustila von zo seba a caka podporu alebo radu nie hned hejty aka si atd...co sa tyka mojho prispevku tiez som to chcela len dostat zo seba ze ako by ste sa zachovali vy viem ze vsetko som neuviedla ala o financnu stranku nudzu nemame ale niektore tie komentáre 🤦🏻♀️🤦🏻♀️ pekne sa ženy podporujú.Prajem pekný večer a ďakujem za prieskum.
@pal1112 Tak pardón, niekedy si pozerám, keď je uvedený autor, či mal aj iné diskusie. Niekedy to dá človeku lepší obraz 🤷♀️ a občas som detailista 🤷♀️
Zvláštne ukončiť zamestnancovi pracovný pomer a dať mu novú zmluvu. Troška vychcanosť - skúšobná doba... Je lepšie to riešiť dodatkom, aj predĺženie zmluvy, aj zmenu miesta výkonu práce 🤔🤷♀️
Ako tu niekto radil, išla by som na čas do nejakého reťazca ako predavačka. Chápem, prečo nechceš svokre povedať...
@pal1112 ahoj, teraz máš podporu v nezamestnanosti Al aký bol tvoj plán od januára, kým si nájdeš niečo iné? Poznám veľa ľudí, ktorý ostali zrazu bez práce a skrz rodinu atď išli robiť prácu, ktorú nechceli, zväčša do poisťovne a pod. A potom buď sa tam uchytili alebo si hľadali niečo ine. Pravdepodobne budeš mať prvé 3 mesiace skúšobnú dobu a môžeš odísť inam, ak si niečo nájdeš. Teraz neviem, či si teraz po RD ale po PN, ale niekedy je dobré začať aspoň s niečím. Možno by som sa snažila zamyslieť a identifikovať, prečo Ti je ta pravá taká "proti srsti" - nejaký zlý zážitok, komentár Al čo? Niekedy pomôže si len predstaviť všetky najhoršie scenáre, čo sa môže stať a nachystať si na nich nejaké riešenie, aspoň do miery, kt si schopná ovplyvniť. Práca nie je manželstvo, nemusíš tam byť "do smrti". Dá sa skončiť, hoci i po prvom dni alebo pred ním. Vadí Ti, že Ti to tak nanutili/dohodli? Verím, že je to nepríjemné, ale tiež, že to robili v najlepšom záujme... Veď si pošli nejaké CV, absolvuje pohovory a uvidíš, či si v situácii, že si môžeš vyberať alebo nie... Zas nie je dobré ostať ani dlhodobo nezamestnaná, lebo potom je to náročnejšie vrátiť sa späť. Držím palce
Uuu
máš podporu? ak áno, tak povedz, že si ju chceš dobrať
@pal1112 vedia ti tam vyjsť v ústrety tým, že si niekoho známa či budeš robiť celý deň krátky, dlhý týždeň?už, keď si sa sľúbila tak by som nastúpila už si to dlho nerobila a možno si nájdeš v takej práci potešenie zavries dvere a nemusíš doma premýšľať čo ešte musíš spraviť...čo Ťa čaká na stole
Všetko záleží ako ste na tom s peniazmi, ak zle nastup, ak máš podporu a plan čo ďalej a niečo našetrené odmietni.Nikdy nedovol, aby za teba rozhodovali ostatní Už teda na začiatku si mala povedať svokre nie, čašníčku nechcem ísť robiť hľadám inu pracu
Odpovedali sme ti úplne v pohode vzhľadom na to o akú tému ide a koľko si toho napísala.
A potom čakať podporu, keď nevieš ani v skratke napísať, že financie mate v pohode, alebo ja neviem... Keby si nemala problém s komunikáciou tak nemáš ani tento problém

A ty si nesvojpravna alebo zavisla na ostatnych ludoch a to tak, ze ti musia kecat do vyberu tvojho zamestnania?