Ako podať sťažnosť na nadriadeného úspešne?
Ahojte,
Podavala uz niektora z vas v praci na nadriadeneho staznosti?..ak ano ako ste dopadli, pomohli ste si s tym nieco alebo ste museli nakoniec odist z prace?..ja som teraz podala na veduceho staznost lebo to co on voci mne vedie to nieje sikana uz ale dzihad..ale mam strach ze co bude dalej
Tomu nemusis rozumiet, to v tom logiku nehladaj. Preco tam je osoba, ktora robi prusery zavazneho charakteru? To je take tazke si domysliet? Asi je tam stale preto, lebo niekomu zalezi na tom, aby tam bola a nebola prepustena. Ona moze mat za sebou vplyvneho cloveka, niekoho, kto ju tam dosadil a o tom ani nemusi sama vediet. Toto vobec neries, ze preco je tam takato osoba. Sustred sa na seba, nie na kolegyne, aj ked su menej schopne podla teba ako ty.
Ja som mala kolegynu, ktora postupovala po kariernom rebricku vdaka posteli. Vsetci sme to vedeli a ona si myslela, ze my sme v praci hlupaci a nevieme, ze s kym sa vala v posteli za odmeny a povysenia. Netvrdim, ze toto je pripad u vas v praci, ale aj toto sa deje.
Prelozene na ine oddelenie by mohla byt tiez cesta. Bola by si mimo jeho dosahu. Lebo je dobre otvorene si povedat, ze on sa nezmeni, nic sa mu nestane a sikana sa bude stupnovat. Siahne Ti na peniaze, bude ta zosmiesnovat, uz teraz na teba pise na personalne staznosti, ktore su vymyslene bludy.
Sa cudujem, ze to vydrzis uz rok. Kazdy jeden rozhovor, ked by ma zavolal do kancelarie, by som si nahravala. A je mi jedno, ci je to dovolene.
Zhromazdovala dokazy, a ked ich budem mat 3 opravene, tak nieze to pozeniem len na personalne, ale i na sefa jeho sefa. Nielen o uroven vyssie, ale o dve. Aj s faktami a dokazmi
Nechcem sa pytat v akej lokalite pracujes,ale ja by som na tvojom mieste bojovala...jednoznacne kontaktovat odbory,poradit sa s odborovym pravnikom a vyuzit ich pravne poradenstvo. Neviem,ci spolu aj telefonujete,ale vsetky kontakty si nahravat.
Myslim,ze tu je len otazka toho,ci odide on alebo ty. Ina cesta nie je. Musim povedat,ze je vykopana vojnova sekera a vela zavisi aj od toho,koho ma za sebou. Mozno este jeho nadriadeny? Staznost preposlat az na riaditela 😀 nemas uz co stratit...
Len to nikdy nedopadne v prospech sťažujúceho, lepšie by bolo ísť sa opýtať na osobné odd. o preloženie na iné oddelenie bez podávania sťažnosti.
Pripravila by som sa na to. Určite sa budú pýtať a prešetrovať. Radšej si spisuj body, čo kedy ti vytkol, fakty o celej záležitosti, zbieraj podklady, emaily, snaz sa reagovat čo najviac vecne a bez emocii.
Poznám osoby, ktoré sa sťažovali na nadriadenu, prešetrovali to a nadriadenu preradili do úplne iného teamu.. trvalo to, ale dopadlo to dobre..
@petronelag veľakrát to dopadne v prospech sťažujúceho. Aktuálne, minimálne západ a východ, čakajú veľké zmeny a je možné,že v rámci zmien by ho mohli poslať do hája.
Fúha, nezažila som osobne, ale musí to byť riadne náročné tam robiť pre teba. Mne napadlo, nemôže si myslieť, že ho chceš nahradiť na riadiacej pozícii? Veľa vedúcich, keď vidí potenciál zamestnanca, tak sa toho môže začať obávať. Toto znášať, to by som radšej odišla, bude to mať dopad na tvoju psychiku.
@petka1982 kamarátka sa sťažovala, prepustili ju ..
Mne to pripadá, ze sa on boji o svoj post, asi vidi, ze si šikovná, ze nerobíš kiksy ako ostatné kolegyne, robíš si svoju robotu dobre a možno sa bojí, že vedenie rozmysla nad výmenou vedúceho a teba on chce dostať preč, aby si zaistil, ze ho nevymenia....
podala a ten človek do pol roka odisiel. Ale mal maslo na hlave uz dlho, tak sa ho zbavili prakticky hneď.
@muchotrafka298 aj moja kolegyňa toto zažívala v škole. Zástupkyňa jej to robila. Tak sa moja kolegyňa rozhodla ze odíde. Riaditeľ jej iba tolko povedal ze Katuška, nestojí Vam to zato.Nič sa neriešilo. Ona ju zhadzovala aj pred kolegyňami a tie cusali nikto z nich sa Katky nezastal.
Zazila som vo svojej prvej praci, stazovali sme sa dokonca 2, obe nas prelozili inam. Minuly rok to zazivala moja kamaratka ako ucitelka v MS, riqditelka sa na nej doslova ventilovala a starosta jej nepredlzil zmluvu a od jula uz bola nezamestnana, este jej dal aj kazen, ze nech sa nauci pracovat s emociami a sebaovladanim. Na nadriadeneho sa mozes stazovat len v pripade, ze vies, ze ten tvoj nadriadeny nema nadstandardne vztahy so svojim nadriadenim. Len ak si si ista, ze tam su vztahy v stroho profi rovine, ze je jeho nadriadeny objektivny, nezaujaty. V opacnom pripade ta v lepsom pripade preradia, v horsom prepustia.
@luciaaaaa toto je dosť smutné ze aj takéto veci sa dejú. Medzi dospelými. Ja sa vraciam po troch rokoch späť do školy, moja kamarátka kolegyňa zas odchádza a to len kvôli tej hnusnej pracovnej klíme ktorá tam je. Prečo musí niekto odísť z prace ktoru ma rada? A ten co ublizuje, ostáva. A zas si len nájde niekoho komu bude robiť zle.
Prosím Ťa, prečo nepodáš oficiálnu sťažnosť. Taká veľká spoločnosť musí mať interné predpisy na šikanu na pracovisku. Skús to pozrieť, malo by to byť verejné dostupné. On predsa už na teba podal niekoľkokrát sťažnosť a predsa zistili, že nedošlo z tvojej strany k pochybeniu. Viem že niektorí to riešia nie ako sťažnosť, ale ako otvorený list vedeniu spoločnosti. Kde popisu situáciu a otázkou, či je pre nich dobre aby odišiel skúsený zamestnanec. Ten vedúci tam pracuje dlho, alebo bol preradený z iného oddelenia? Predtým si mala tiež na oddelení nejakého vedúceho, takže ten predsa vie, aká si pracovníčka. Aby sa to nevystupovalo ešte k horším veciam. A keď hovoríte v jeho kancelárii medzi štyrmi očami, prečo sa ho nespýtas o čo mu ide, keď ti šlape po krku, nech Ti povie, či potrebuje fungujúce oddelenie, alebo tam potrebuje dostať niekoho iného. Aj keď je ťažké ti radiť, lebo nikto z nás nevie, čo je to za človeka.
Zaobstaraj si maly diktafon, spionske nahravanie a nos to nonstop pri sebe zapnute, potrebujes dokazy a toto bude nepriestrelne.
Držím palce, a hlavne nevzdávať sa, korporátne spoločnosti dokonca majú ľudí, ktorí ťa budú chrániť pred nežiadúcim správaním nadriadeného, mám na mysli, že to budú dotyčné osoby alebo osoba hlásiť ďalej ani o tom nemusíš vedieť, len správanie nadriadeného sa zrazu zmení, nehovorím, že k lepšiemu ale aspoň k neutrálnemu a dá ti pokoj. Viem, že aj vyhadzov hrozí takýmto osobám ak je na nich podaných viac sťažností.
len tak pre ilustraciu ze co mi zvykne robit:..pred mesiacom sa ma opytal ci viem vo stvrtok potiahnut tri hodiny nadcas, ze len tento den potrebuje lebo sa nestiha..tak som suhlasila, potiahla som , na druhy den v piatok mi klasicky skoncila smena tak som sa odpipla zbalila a isla domov, uz som bola pred domom ked mi zvoni telefon, nastvany sef ze kde som odisla?! hovorim domov vsak mi skoncila smena..ze mam okamzite prist do prace ze ma predsa ziadal aby som potiahla nadcas a ze sme sa dohodli ze nechape ako si dovolim odist..vratila som sa do prace kde som mu jasne povedala ze sme sa dohodli len na stvrtok, na stastie mi to dosvedcila a j jedna kolegyna ze tiez pocula ze hovoril somnou len o stvrtku tak potom povedal ze on povedal stvrtok ale myslel aj piatok..ze vsak vidim kolko je tu roboty ze navyse jedna kolegyna odisla k lekarovi ze mi mohlo samej predsa dojst ze ma bude potrebovat aj v piatok bez toho aby mi to on musel hovorit...to len aby ste mali predstavu preco som podala tu staznost..a to je jedna z mnohych situacii
a to ešte nehovorim o tej prednaske co com od neho dostala ze co som za zamestnanca ked mu je ukradnute ze vo firme sa nestiha a odidem si domov.
Ak potrebuje niekoho vystrenadit, a ostatni s timu su protekcni, ti mozu robit aj chyby. Ak ty nemas za sebou nikoho, tak mozes hadat, kto pojde odtial…
Zadaj si všetky pokyny na nadčasy písomne. To tiež majú určité v elektrárňach vyriešené,ako sa to má robiť,
@anonym nemali ste cúvnuť. Je veľmi smutné,ak sa niekto pustí do boja a prestane bojovať... čiže si si asi vybrala svoj odchod.

@katsmolkova mohla by som sa vratit na callcentrum ale to nechcem toho mam plne zuby..robili som to 6 rokov