Ako postupovať po výpovedi dohodou na úrade práce?
Ahojte,je takáto situácia - dáte výpoveď dohodou ale viete že zamestnávateľ vám ju zamietne. V každom prípade odchádzate z firmy k dátumu ktorý ste tam napísali. Druhú prácu zatiaľ nemáte, chcete ísť na ÚP dočasne. Ako treba potom postupovať? Od toho dátumu čo nebudem už vo firme sa normálne nahlasim na ÚP?
@evcagabi Ježiš zas sa tu chytajme za slovíčka, asi každý vie ako som to myslela. Ukončenie pracovného pomeru dohodou, spokojná? Či čo si chcela?
Co som chcela? Vies co, uz nic 😅😅 ved si porad sama 😅😅
Normálne keď skončíš vo firme napríklad 5.3. tak sa do 8 dní tuším pôjdeš zaevidovať na úrad práce so započtovym listom z práce. A budeš evidovaná od 6.3.
Na úrad prace dokladáš ukončenie pracovného pomeru a zápočtový list. Ak sa nedohodnete, s akými dokladmi tam pôjdeš? Nezaregistrujú ťa a zaplatíš si zdravotné poistenie.
Treba dať výpoveď, ak nie je možná dohoda a skončiť po odpracovaní výpovednej doby.
Ak nedoložíš ukončenie PP a v SP budeš stále svietiť, že si v PP tak ta nezaeviduju.
@daniela1911 A keby viac neprídem do práce a budem čakať kedy mi oni oznámia výpoveď?
Predpokladám, že poslednú výplatu nedostaneš. A budeš čakať neviem koľko kým ťa vyhodia a dajú ti nejaké doklady na úrad prace.
Koľko tam pracuješ ?
@daniela1911 7rokov
@daniela1911 napíš si výpoveď a doruč ju ešte vo februári a výpovedná doba ti plynie od 1.3. a trvá 2 mesiace. Ak by to bolo neúnostné, choď počas výpovednej doby na PN. Neber toto ale ako radu ako vydrbať so zamestnávateľom… predpokladám, že máš niečo vážne, keď nechceš zo dňa na deň prísť do prace.
@daniela1911 Ďakujem ti, áno pochopila si to správne. Situácia je neúnosna, inak by som nemala problém vydržať tú 2 mesačnú lehotu. Tá PN ma tiež napadla len bohužiaľ moja lekárka je.. No ťažko s ňou.Ale tak skúsiť to môžem.
PN ti môže dať aj gynekológ, alebo psychiater aj si vyhorená z prace alebo sa stalo niečo vážne. Držím palce
Ak máš kvôli práci psychické problémy ktoré sú pre teba neúnosné choď k psychiatrovi a porozprávaj sa s ním a v prípade nejakej diagnózy ti môže vystaviť PN psychiater ako baby píšu. A keď podáš výpoveď počas PN normálne ti pôjde výpovedná doba.
Vypoved dohodou neexistuje - bud ukoncis pracovny pomer vypovedou alebo dohodou, dohodou to nepojde vravis, kedze zamestnavatel sa dohodnut nechce, no tak ho ukonci vypovedou, co je jednostranny ukon a nema co akceptovat alebo neakceptovat. Skratka skoncis pracovny pomer dnom uvedenym vo vypovedi.
Vypoved mozes poslat aj postou doporucene a chod pokojne na PN, ak je to v praci ako pises.
Vyššie ti poradili. Len k tej PN choď určite k psychiatrovi lebo darmo ťa na PN ,,bez" diagnózy vypíše obvoďák, keď ti ju ,, po novom" môže ukončiť posudkový lekár, ktorému sa bude tvoja PN po 2-3 týždňoch zdať účelová.
Pokiaľ tvoj zamestnávateľ s dohodou nesuhlasi a ty neprídeš do prace, neznamena to, že si už nezamestnaná a nemôžeš sa ísť ani evidovať na UP. Tvoj PP stále trvá. Máš absenciu. Za tieto dni je potrebné si doplatiť zdr.poistenie. Zamestnávateľ nemá žiadnu povinnosť s tebou okamžite ukončiť PP kvôli porušeniu prac.disciplíny. Je to iba jeho možnosť. Môžeš tam byt zamestnaná pokojne aj rok. Môžeš mat inú prácu, no nie byt na UP. Za každý deň absencie ti môžu krátiť dovolenku o 1-2 dni a požadovať nahradu škody. V tom prípade je možnosť ukončiť tvoj pomer výpoveďou alebo okamžitým skončením.
Aké sú dôvody pre skončenie? Prečo je tvoja situácia už neúnosná? Možno by sme ti vedeli poradiť ešte viac.

Co je vypoved dohodou? 😅🤦♀️