icon

Ako postupovať pri pracovnom úraze v skúšobnej dobe?

18. júl 2025

Kvôli pracovnému urazu musím ísť na PN.V práci som krátko.
Od nového mesiaca o mňa prejavil záujem a ponúka mi prácu iný zamestnávateľ.Ovela lepšie podmienky atd.
Ako postupovať,aby to bolo fér aj voči mne?
Pracovný úraz som nenahlasila.
No keď im oznámim,že k novému mesiacu končím...vypoved nakoniec dostanem z ich strany a mne budu chýbať tie posledne 2 týždne.
Ostať na PN do konca mesiaca a v posledný deň doniesť vypoved ci ako postupovať?
Oznámiť im skôr,počas PN,že koncom mesiaca končím?
Ďakujem za rady.

Strana
z2
tykat
19. júl 2025
@anonym_autor

@janagem čiže môžem byť ferova voči zamestnávateľovi a podať na druhý deň od PN vypoved s tým,že žiaden úrad práce nemusím riešiť do konca tohto mesiaca.Vypoved by som teda podala k 22.7. a PN by som ostala do 31.7. Je potrebné v takomto prípade niečo niekomu dokladovať?Sociálna poisťovňa...napr.Fakt sa v tom nevyznám.

@anonym_autor pozor, ty nedavas VYPOVED ale oznamis ukoncenie PP v skusobnej dobe.

anonym_b330e1
19. júl 2025
@anonym_autor

@janagem čiže môžem byť ferova voči zamestnávateľovi a podať na druhý deň od PN vypoved s tým,že žiaden úrad práce nemusím riešiť do konca tohto mesiaca.Vypoved by som teda podala k 22.7. a PN by som ostala do 31.7. Je potrebné v takomto prípade niečo niekomu dokladovať?Sociálna poisťovňa...napr.Fakt sa v tom nevyznám.

@anonym_autor ty vies dokedy budes na PN? zaujimave 🙂

Strana
z2