icon

Ako prekonať zmiešané pocity z návratu do práce?

20. máj 2025

Ahojte, vraciam sa po RD do prace. Na jednej strane sa tesim, ze mi miesto drzali a ja nemusim behat po pohovoroch a riesit neistotu. Na druhej strane mam velmi zmiesane pocity z toho, ze zrazu po 3r nebudem cely den s mojim dietatom. Do nastupu do skolky bude na striedacku so starymi rodicmi, ako komu dovoli a dolepime to dovolenkami. Kazdopadne, aj napriek racionalnemu uvazovaniu sa neviem zbavit takeho zvieraveho pocitu v sebe. Je tu isto xy tem, asi to len potrebujem dat anonymne von zo seba. Mali ste to podobne? Ako ste prekonali ten pocit? Dakujem

balerina2025
20. máj 2025

ja som nastupovala do novej prace a ver ze to bolo este horsie. ale zvykla som si. ale trvalo to a spociatku som bola unavena, a jasne ze som cely cas myslela na malu...tebe aspon pomahaju stari rodicia, mnohi z nas tuto moznost ani nemaju/nemali...
vsetko chce cas. zvyknes asi ako kazda z nas, co sa po RD vratila do prace.
drzim palce
ps: prve dni som si prisla ako mimozemstan, totalne mimo..🙂

zooeynka
20. máj 2025

Je to zle, ale prejde to. Clovek si zvykne na vsetko. U nas rano plac lebo dieta nechcelo do skolky, ja som musela nazad do prace(drzali mi miesto 3 roky), ja v strese, dieta v strese, cele zle. Ale casom to pominulo....a bolo dobre. Ale zaciatky otras.

ysseba
20. máj 2025

Tak je to veľká zmena v živote ženy, matky. Áno, mala som to aj ja tak. Na jednej strane som sa tešila, že bude niečo nové, že si finančne polepšíme a tak, ale na druhej strane mi bolo za tým obdobím veľmi ľúto. Za tou domácou pohodičkou, kľudom, tomu, že sa venujem niečomu čo malo pre mňa obrovský zmysel, že ma nikto nenaháňa so žiadnymi termínmi, že som nemala stresy. A že tie dni boli také pomalé, pohodové. Strašne mi bolo ľúto za tým obdobím, že končí, ale pociťovala som veľkú vďaku životu a môjmu mužovi, že som to mohla zažiť, že som mohla byť doma s oboma deťmi, spolu 5 rokov (nešla som skôr do práce, ale druhé sa nám narodilo, keď mal prvý 2 roky). Ale musím povedať, že aj ten pracovný život po RD nebol zlý. Iný, rýchly, hektický, ale nebolo to zlé. A tiež som bola vďačná, že som sa mohla vrátiť na pôvodné miesto, že posledné mesiace na RD som nemusela stresovať, že kde si nájdem prácu a chodiť po pohovoroch. Držím palce nech to hladko a bez stresov zvládneš 😉

nikushka8
20. máj 2025

Mala som stastie,ze som sa po 4,5roku vracala do povodnej prace. Kedze som nestratila kontakt s kolegami,ani novinkami a zmenami, vracala som sa sice so strachom,no najma radostou do znameho prostredia. Prve tyzdne som si vsak aj tak pripadala uplne vymleta 😂 Mladsia sice nenastupovsla do skolky,ale bola s muzom na matreskej, cize to fungovanie bolo zrazu ine. Dost hekticke,kym muz pochopil,ze to co som robievala bezne cez den, uz po praci proste nestiham a musi sa este viac zapájať. Nejako sme to ustali,ale bol to masaker.Mne navrat do prace pomohol s vyhorenim,opat som sa zacala tesit na cas s detmi a viac si ich uzivat.

mandzula
20. máj 2025

Vracala som sa na povodne miesto, no ja som sa do prace nenormalne tesila, takze to okolo som ani nevnimala, proste sa to cele zabehlo a bolo.

autor
20. máj 2025

Baby dakujem za Vase skusenosti. Vidim, ze nie som sama lebo niektore mi hovorite z duse 😀 jasne, dam to aj ja, len tie zvlastne pocity a fakt sa bojim, ze v den nastupu do prace to nedokazem “vypnut” a rozrevem sa ako mala 🫣

katulienkax
20. máj 2025

A to este bud rada, ze mas po ruke starych rodicov. Si predstav ze ides do prace a o tyzden ti dieta ochorie a nemas po ruke ziadnych starych rodicov. to by si mala ine pocity.😉

autor
20. máj 2025
@katulienkax

A to este bud rada, ze mas po ruke starych rodicov. Si predstav ze ides do prace a o tyzden ti dieta ochorie a nemas po ruke ziadnych starych rodicov. to by si mala ine pocity.😉

@katulienkax ak mi dieta v skolke cize od septembra ochorie, tak budeme riesit OCR. Stari rodicia nebyvaju pri nas tak blizko a ani by sme ich k choremu dietatu asi nevolali, ktovie, prax ukaze… skor riesim nieco ine v mojom prispevku a to je to, ze po 3 rokoch casu nonstop s dietatom zrazu budem bez neho na cca 9,5 hodiny denne…