Ako preniesť nevyčerpanú dovolenku k novému zamestnávateľovi?
Dievčatá, rada, kým pôjdem na personálne. Od 1.11. nečakane prestupujem do inej prace. Mam este 9 dní D. Kolko si môžem preniesť k novému zamestnávateľovi? Alebo ake mam možnosti? Dakujem
Toto takto vôbec nefunguje preboha
@anonym_autor pokiaľ neodpracuje celý rok, čo neodpracuje, nemáš nárok na celú dovolenku. Pokiaľ máš ročne 25 dni (podľa veku a prace- pedagógovia majú viac):12 a krát 10 mesiacov- to je to, čo to patrí. Takže možno ti zostane deň, dva- ten môžeš eoceprpat ešte teraz v októbri alebo ti ju preplatia (zákonník prace). Ak nastúpiš k novému od 1.11., nárok ti vznikne na dovolenku až keď odpracujes 21 dni (pomerná časť), nárok čerpať môžeš po myslím 60 dňoch (zamestnávateľ to môže umožniť aj skôr). Do konca roka máš nárok potom len za 2 mesiace (ak máš 25 dni ročný nárok :12 a krát 2)
@anonym_autor 9 dni dovolenky? Preniest k novemu zamestnavatelovi? 😃 Este napis ze to je zostatok na vyplatnej paske 😃 a ze "prestupujes" lebo si sa tak rozhodla 😃 ...chod ty radsej najprv na to personalne nech ta vyvedu z omylov.
Prestupit k inemu zamestnavatelovi sa neda,iba ak mas vypoved v 1 praci a nastupujes do novej prace,cize v novej praci zacinas od 0dmi dovolenky,tie dni zo starej prace si mozes bud vycerpat alebo ti ju preplatia.
boze a ty chodis volit?
Dobrý dievčatá viete mi niekto poradiť ohľadne toho keď zamestnávateľ chcem aby ma prepustil zo zdravotných dôvodou? A ako je to? Musím potom maródovat aspon pol roka?
Pracujem ako upratovačka no mam polovičny invalidný a maju na mna nesmierne veľké nároky v práci reku čo spraviť jednak si to tam vydyskutujem ale čo je vhodne pokračovať v takejto práci či isť na maródku.
Dobrý dievčatá viete mi niekto poradiť ohľadne toho keď zamestnávateľ chcem aby ma prepustil zo zdravotných dôvodou? A ako je to? Musím potom maródovat aspon pol roka?
@mimik80 Načo to píšeš do duplicitne do viacerých tém. Nestačí ti diskusia v jednej téme? Potom ani nevieš, v ktorej téme ti ľudia odpovedajú.
@anonym_2317f1 Na upresnenie. Dovolenka sa vyčerpá počas výpovednej doby alebo je preplatená. Dovolenka v novom zamestnaní sa ti ráta za každý odrobený mesiac.Dôlezite je či si začala od 1 dňa v mesiaci alebo v strede mesiaca.
Takehoto exota sme mali v praci. Ten sa tiez pytal na staru dovolenku u nas,pricom uz robil inde. Nic take neexistuje. Novy zamestnavatel=nova dovolenka. Stary zamestnavatatel ti mal nariadit alebo cerpanie alebo ju preplatit. Inak si o ne prisla.
@mimik80 Načo to píšeš do duplicitne do viacerých tém. Nestačí ti diskusia v jednej téme? Potom ani nevieš, v ktorej téme ti ľudia odpovedajú.
@chrobak7 jaj ano som na to zabudla som písala najskor do jednwj podobnej témy a potom som založila vlastnú aby som sa mohla poradiť. No už viem čo máte na mysli.

nic si neprenasas stary zamestnavatel ti vypocita alikvotnu ciastku a da ti dovcu alebo vyplati a u noveho sa bude pocitat alikvotna ciastka za november a december