icon

Ako reagovať na diskriminačné praktiky zamestnávateľa?

30. jún 2025

Ahojte, môj výlev.. zažili ste niečo podobne? pracujem vo veľkej rodinnej firme a začiatkom roka som bola preradená na inú pozíciu z dôvodu,že v tej druhej kancelárii je veľa prace a nestiha sa.Takze som sa ‘dobrovoľne’ vzdala svojej prace aby som sa zaucala a robila inú pozíciu vo firme ( bolo to všetko narýchlo). Avsak dnes som sa dozvedela, že kolegovci si prilepšili extrémne k platu, keďže pracujú na inej pozicii a teda ked som odisla,tak sa im navýšili zisky,ktoré si rozdeľujú medzi sebou./ dá sa povedat +1000 eur k platu/ a ešte iné výhody, nakolko spadli pod iného šéfa. Ja sa citim ukrivdená, predtým neboli žiadne výhody ,zisky ..bol len fixný plat.Dnes som chcela dať výpoveď,v hlave sa mi všeličo prehravalo.
Dnes som sa informovala od kamosov ohľadom prace v ich firmách a zevraj bieda..prepúšťajú,skracujú pracovny týždeň..
Takze !!byť ticho a riešiť si od budúceho roku novú prácu? Alebo zotrvať a zmieriť sa s tým??Vedenie si myslelo,že ja nepotrebujem extra peniaze?? Mame teens,všetko drahé..hypo, snažím sa,manzel PN kvôli úrazu v práci..Robím vo firme 10 rokov aj kolegovci/kolegyne, oni sa dočkali extrémneho navýšenia a ja som na tom istom pomaly 4 roky..už mám vek 46 r.. a teda asi sa mi bude ťažšie hľadať praca,keďže nemám žiadne špecifické vzdelanie.

Strana
z2
biba_18
30. jún 2025

tak čo, už len sa spýtať vedenia - či aj tebe nezvýšia 🤷‍♀️

autor
30. jún 2025
@biba_18

tak čo, už len sa spýtať vedenia - či aj tebe nezvýšia 🤷‍♀️

@biba_18 je mi prizvukovane mesiac čo mesiac,že mam vyšší plat ako kegyne,ktoré robia na tejto aktuálnej pozícii..ale že mi nejdú už znížiť,keďže má preradili z inej pozicie a plat mi ostáva ten istý..na tejto pozícii budem s platom asi do dôchodku🫣 a teda mna nahradí ktokolkolvek, predtým tu pozíciu nevie robit každý..potrebuješ prax,skúsenosti..kontakty..

chrobak7
30. jún 2025

S preradením si asi súhlasila, takže nič nenarobíš. Vzdala si sa dobrovoľne pôvodnej pozície.

Čo urobiť? Napíšem ti svoju skúsenosť.

Bol som v jednej firme na určitej pozícii. Prac. zmluvu som mal na 1 rok. Po roku mi nadriadený povedal, že podľa neho by som sa viac hodil na inú pozíciu, zameranú skôr na informatiku. Zároveň mi povedal, že na tej pozícii mi ale musí znížiť plat o 200 €. Mal som na výber - zobrať nižšie platenú prácu, alebo od januára by som bol nezamestnaný.

Logicky som zobral nižšie platenú prácu. A vo februári som už dával výpoveď, lebo od apríla som si našiel ešte lepšie platenú prácu, ako bola tá, čo som rok robil.

Takže práca je, treba len hľadať. A že máš 46 rokov? Ja som mal vtedy 53 rokov.

tiika
30. jún 2025

Ak si nespokojná s platom alebo pozíciou, môžeš to predsa riešiť. Kolegovia s tým nemajú nič spoločne. Ak by sa im plat nezvýšil alebo by si o tom nedozvedela, bola by s tým, kde robíš teraz v pohode?
Takze na vyber máš buď sa obrátiť na vedenie, že chceš robiť na inej pozícii či zvýšiť plat alebo si nájsť iného zamestnávateľa. Len neargumentuj tým, že druhým kolegom sa zvýšilo a tebe nie, alebo ze máš teens a hypotéku. To ich nezaujíma. Apelovať môžeš na náročnosť svojej prace, jej výnimočnú kvalitu, vyššiu priadanu hodnotu, ktorú do firmy prinasas, svoju odbornosť a profesionalitu.

autor
30. jún 2025
@chrobak7

S preradením si asi súhlasila, takže nič nenarobíš. Vzdala si sa dobrovoľne pôvodnej pozície.

Čo urobiť? Napíšem ti svoju skúsenosť.

Bol som v jednej firme na určitej pozícii. Prac. zmluvu som mal na 1 rok. Po roku mi nadriadený povedal, že podľa neho by som sa viac hodil na inú pozíciu, zameranú skôr na informatiku. Zároveň mi povedal, že na tej pozícii mi ale musí znížiť plat o 200 €. Mal som na výber - zobrať nižšie platenú prácu, alebo od januára by som bol nezamestnaný.

Logicky som zobral nižšie platenú prácu. A vo februári som už dával výpoveď, lebo od apríla som si našiel ešte lepšie platenú prácu, ako bola tá, čo som rok robil.

Takže práca je, treba len hľadať. A že máš 46 rokov? Ja som mal vtedy 53 rokov.

@chrobak7 áno,presne tak..súhlasila som,lebo to bolo rozhodnutie z minuty na minutu..predtým som tu pozíciu 2x odmietla,lebo sa posuskavalo,že budú zisky,výhody..(ale to už dlhodobo sa rozprávali,že naše oddelenie má mat super zisky),ale netušila som,že to urobia hneď po mojom preradení..chcem odist, lebo citim krivdu a viem,že na to oddelenie už naspäť nepojdem..cize zostanem tam na terajšej pozícii..Možno keby som sa nedozvedela,že majú take extra zisky,tak to asi neriešim.Dakujem za povzbudenie...

autor
30. jún 2025
@tiika

Ak si nespokojná s platom alebo pozíciou, môžeš to predsa riešiť. Kolegovia s tým nemajú nič spoločne. Ak by sa im plat nezvýšil alebo by si o tom nedozvedela, bola by s tým, kde robíš teraz v pohode?
Takze na vyber máš buď sa obrátiť na vedenie, že chceš robiť na inej pozícii či zvýšiť plat alebo si nájsť iného zamestnávateľa. Len neargumentuj tým, že druhým kolegom sa zvýšilo a tebe nie, alebo ze máš teens a hypotéku. To ich nezaujíma. Apelovať môžeš na náročnosť svojej prace, jej výnimočnú kvalitu, vyššiu priadanu hodnotu, ktorú do firmy prinasas, svoju odbornosť a profesionalitu.

@tiika áno, bola by som v pohode, lebo sme tam stará partia, ktorá prešla s rovnakými podmienkami pred 10 r. do tejto firmy..brali nás ako celok, výhody,nevýhody sme mali rovnaké..tak jasne,teraz som ukrivdena,ze som prisla aj o firemne auto ..to určite tie argumenty nepoužijem,tie pouzila jedna kolegyňa,ktorá chcela zvýšiť dlhodobo plat..ked som prechádzala na tu pozíciu,tak som im povedala o plate atd..a že sa možno o 2 roky niečo zmení a pojdem naspäť!! Ale to nehrozí..Bohužiaľ v tej firme už nie je žiadna pozícia,kde by som mohla ísť..taktiež na aktualnu pozíciu nepotrebujem žiadne extra vzdelanie,špecifikáciu..je to ako monkey job..len je to zodpovedná praca,treba byt pozorný.Takze preto s platom nepojdem vyššie.Tieto pozicie sú omnoho nižšie platené tu v okoli ako mám ja.

noone007
1. júl 2025

Nepises vobec aky je to typ prace co robis. Iba ze nemas ziadne specificke vzdelania. Tak neviem co speci ovladas a co si vies najst. bud rada ze mas pracu a rob. Btw. neviem odkial mas tu inf. o navyseni 1000e na osobu, ci je to fakt tak. To sa im zmenila vsetkym uplne pozicia? Ktora firma prida plosne az 1000e? To je fix ci pohybliva? Boli ste pod trhovym priemerom az tak? Naco by to robila? Hadam to nie je rozdelenie tvojho platu.

noone007
1. júl 2025

A este otazka. Preco sa tento prispevok vola diskriminacia? Ja som to cital iba zbezne, mozno som si to nevsimol ale neviem v com je akoze ta diskriminacia. Vsak si dobrovolne zmenila poziciu. Ci?

autor
1. júl 2025
@noone007

A este otazka. Preco sa tento prispevok vola diskriminacia? Ja som to cital iba zbezne, mozno som si to nevsimol ale neviem v com je akoze ta diskriminacia. Vsak si dobrovolne zmenila poziciu. Ci?

@noone007 povodne sa názov volal zamestnávateľ má preradil na inú funkciu..to admin zmenil tak drasticky 😏áno,musela súhlasiť lebo som nemala čas na rozmyslenie (hovoril mi o tom skoro 1 rok,ale vždy som odmietla) a jeden deň len rozhodol..mohla som nesúhlasiť,ale stratila by som prácu..takze teraz si mozem popri práci hľadať inú

ha_ha
1. júl 2025

A prečo hneď výpoveď? Veď sa skús so zamestnávateľom porozprávať, povedz mu svoj pohľad na vec. Možno sa bude dať dohodnúť k obojstrannej spokojnosti.

martul
1. júl 2025

Podľa mňa je to všetko len taká zhoda náhod. Ty si dobrovoľne súhlasila s inou pozíciou, kde máš taký plat ako máš. Že sa im teraz po zvyšovali platy, no tak hold smola
Nevidím tam nikde úmysel alebo diskrimináciu. A muzova PN takisto s tým nič nemá

melanta
1. júl 2025

Autorka, z určitého pohľadu chápem tvoju frustráciu. Avšak môj pohľad je takýto:

1. Niekoho potrebovali presunúť na iné oddelenie, kde potrebovali ďalšieho človeka - vybrali si teba. Prečo? Zamyslela si sa nad tým? Zvlášť ak pôvodné pracovisko prešlo aj na flexibilné a vyššie odmeňovanie? Ak by som vyberala ja, tak presuniem inam najslabší článok. Takže možno je vhodné pozrieť sa aj sebakriticky, prečo presunuli práve teva.

2. So zmenou si súhlasila. Bodka. Tam nie je potrebné diskutovať o tom, kde aké odmeňovanie je. So zmenou si súhlasila. Pýtaš sa, či byť ticho? A čo chceš robiť? Ešte raz - súhlasila si s presunom. Bolo to tvoje slobodné a snáď svojprávne rozhodnutie. 2x si ten presun odmietla, pretože sa hovorilo o tom, že dôjde k zmene odmeňovania. A teraz, keď si na tretí krát s presunom súhlasila, tak si prekvapená, že k avizovanej zmene odmeňovania prišlo. To je akoby si dnes v Kauflande kúpila roštenku, hoci v letáku by písali, že od zajtra bude v akcii o 30% lacnejšia. Akože by si sa zajtra ozvala? Prečo? Z akého dôvodu? Akceptuj svoje vlastné rozhodnutie.

3. Píšeš, že máš 46 rokov, tak si prácu nezoženieš ľahko. Poviem ti pravdu - je úplne jedno, či máš 26 alebo 46. Dokonca pre väčšinu je 46 lepšie ako 26, pretože je menšia pravdepodobnosť, že pôjdeš na materskú a budeš často doma s malými deťmi na OČR. To, ako ľahko/ťažko si nájdeš prácu závisí od tvojich zručností, či máš trhu čo ponúknuť.

Ty si v podstate frustrovaná nie zo zamestnávateľa, ale z toho, že ty sama si urobila zlé rozhodnutie. Ako píšeš, máš 46 - to je dosť na to, aby si vedela posúdiť, či ostať alebo ísť inam. Máš možnosť hľadať si popri práci nový job a ak nájdeš niečo lepšie, tak odídeš.

autor
1. júl 2025
@noone007

@martul tak my sme prišli všetci z inej rovnakej firmy-rovnaké podmienky,tým pádom sa nahromadila praca aj na inom oddelení a nestíhalo sa,tak mna jedinú stiahli a tým pádom si porezdelovali moju prácu a teda im vysli 1x zisky ( ono vlastne keby sme ostali na oddelení všetci,tak tie zisky nikdy nezískame) teraz sú tam len dvaja kolegovci a ti si rozdelili zisky medzi sebou..je to individuálne od 600-1200 eur mesačne.
@melanta ..áno presunuli ma,lebo videli u mna asi toho najzodpovednejšíeho pre nich na oddelení s financiami, ja som to rozhodnutie nechcela urobiť,odolávala som to 1 rok ,že tam nejdem a teda som občas chodila vypomáhať na to oddelenie ( rozhodnutie sefstva) a jeden deň mi bolo oznámené,že kolegovci si berú moju prácu a ja idem tam. A jasne,som frustrovaná,že sa rozhodli tak ako sa rozhodli…potom mi bolo povedané,že to je len dočasne preradenie..nemám nič zmenené v zmluve.
@ha_ha to som hneď na začiatku a bolo mi povedané,že zamestnanci na tomto oddelení majú nižšiu plat a vzdelanie k tomu adekvátne..

@noone007

autor
1. júl 2025

Ale nadpis zmenil admin..inak som frustrovaná z toho, že ta praca má bavila aj videla som tam možno časom zlepšenie platu ako nam bolo povedané a teda skončila som úplne niekde inde..

earlgrey
1. júl 2025

Mne sa páčila podmienka u nás v práci (v zahraničí)...prísny zákaz rozprávania sa o mzde...a za 10 rokov, čo som tam pracovala nebola žiadna závisť, žiadne doťahovačky, proste pokojné prostredie, kde bola radosť pracovať...nikto sa do nikoho nestaral a hlavne nikoho nezaujímalo akú má kto výplatu, aké odmeny, či navýšenie...
Len raz bola situácia, kedy túto podmienku jeden zamestnanec porušil, keď sa druhému pochválil, že mu zvýšili mzdu a ten druhý sa nahneval, lebo jemu nie a bpl vo firme dlhšie, tiež sa bežal vyhrážať zamestnávateľovi, že dá výpoveď atď. ... no hold, nikto nie je nenahraditeľný...ale ten, ktorý to roztrúbil dostal ponaučenie...znížili mu plat na pôvodný, aby si zapamätal, že nemá otvárať ústa 🤣🤣🤣 neskôr dal výpoveď ale tak jeho chyba...mal sa držať podmienky v zmluve...

ha_ha
1. júl 2025

Čiže teba proti tvojej vôli preradili na slabšie platenú pozíciu? Prečo si napísala "dobrovoľne"? Keby si s tým preradením nesúhlasila, tak čo?

autor
1. júl 2025
@melanta

Autorka, z určitého pohľadu chápem tvoju frustráciu. Avšak môj pohľad je takýto:

1. Niekoho potrebovali presunúť na iné oddelenie, kde potrebovali ďalšieho človeka - vybrali si teba. Prečo? Zamyslela si sa nad tým? Zvlášť ak pôvodné pracovisko prešlo aj na flexibilné a vyššie odmeňovanie? Ak by som vyberala ja, tak presuniem inam najslabší článok. Takže možno je vhodné pozrieť sa aj sebakriticky, prečo presunuli práve teva.

2. So zmenou si súhlasila. Bodka. Tam nie je potrebné diskutovať o tom, kde aké odmeňovanie je. So zmenou si súhlasila. Pýtaš sa, či byť ticho? A čo chceš robiť? Ešte raz - súhlasila si s presunom. Bolo to tvoje slobodné a snáď svojprávne rozhodnutie. 2x si ten presun odmietla, pretože sa hovorilo o tom, že dôjde k zmene odmeňovania. A teraz, keď si na tretí krát s presunom súhlasila, tak si prekvapená, že k avizovanej zmene odmeňovania prišlo. To je akoby si dnes v Kauflande kúpila roštenku, hoci v letáku by písali, že od zajtra bude v akcii o 30% lacnejšia. Akože by si sa zajtra ozvala? Prečo? Z akého dôvodu? Akceptuj svoje vlastné rozhodnutie.

3. Píšeš, že máš 46 rokov, tak si prácu nezoženieš ľahko. Poviem ti pravdu - je úplne jedno, či máš 26 alebo 46. Dokonca pre väčšinu je 46 lepšie ako 26, pretože je menšia pravdepodobnosť, že pôjdeš na materskú a budeš často doma s malými deťmi na OČR. To, ako ľahko/ťažko si nájdeš prácu závisí od tvojich zručností, či máš trhu čo ponúknuť.

Ty si v podstate frustrovaná nie zo zamestnávateľa, ale z toho, že ty sama si urobila zlé rozhodnutie. Ako píšeš, máš 46 - to je dosť na to, aby si vedela posúdiť, či ostať alebo ísť inam. Máš možnosť hľadať si popri práci nový job a ak nájdeš niečo lepšie, tak odídeš.

@melanta a teda je viac možné,že na to oddelenie stačia 2 kolegovci a možno práve ti kolegovci sa hodia na tu pozíciu najviac a teda sú aj finančne ohodnotení ako sa patrí.

melanta
1. júl 2025

potom mi bolo povedané,že to je len dočasne preradenie..nemám nič zmenené v zmluve.

Aké dočasné preradenie? Aký papier si podpísala? V zmluve nemusíš mať zmenené nič. Stačí dodatok k zmluve. Takže teraz otázne je, čo si podpísala. Veľmi ťažko sa diskutuje v takýchto témach, ak autor neudáva od začiatku jasné fakty. Takže - čo si podpísala, aký papier. Keď prídeš domov, pozri si to. Prípadne prefoť, začierni osobné údaje a ukáž (ak nechceš tu do diskusie, pošli do správy).

ha_ha
1. júl 2025

Podľa toho, čo píšeš, to vyzerá, že im nezvýšili plat zrazu, len tak a keby si bola na tom mieste zostala, mala by si ho vyšší tiež. Oni 2 teraz robia prácu, ktorú ste predtým robili 3, čiže si ako keby tvoj plat delia medzi sebou.
Skús sa porozprávať so zamestnávateľom, povedz mu o tvojich pocitoch, že to vnímaš, ako krivdu... Lebo logické je, postupovať v zamestnaní zdola nahor, z horšej pozície na lepšiu, z nižšieho platu na vyšší. Prečo je to u teba naopak?

kikulienkadd
1. júl 2025

Ahoj,keď ťa hnevá tvoj plat,môžeš si skúsiť nájsť novú prácu a pohroziť aktuálnemu zamestnávateľovi odchodom,ak ti plat nechce zvýšiť.

melanta
1. júl 2025
@earlgrey

Mne sa páčila podmienka u nás v práci (v zahraničí)...prísny zákaz rozprávania sa o mzde...a za 10 rokov, čo som tam pracovala nebola žiadna závisť, žiadne doťahovačky, proste pokojné prostredie, kde bola radosť pracovať...nikto sa do nikoho nestaral a hlavne nikoho nezaujímalo akú má kto výplatu, aké odmeny, či navýšenie...
Len raz bola situácia, kedy túto podmienku jeden zamestnanec porušil, keď sa druhému pochválil, že mu zvýšili mzdu a ten druhý sa nahneval, lebo jemu nie a bpl vo firme dlhšie, tiež sa bežal vyhrážať zamestnávateľovi, že dá výpoveď atď. ... no hold, nikto nie je nenahraditeľný...ale ten, ktorý to roztrúbil dostal ponaučenie...znížili mu plat na pôvodný, aby si zapamätal, že nemá otvárať ústa 🤣🤣🤣 neskôr dal výpoveď ale tak jeho chyba...mal sa držať podmienky v zmluve...

@earlgrey donedávna aj slovenský zákon zamestnávateľom umožňoval, aby zamestnancom zakázali hovoriť o odmeňovaní. V tomto ale došlo k zmene a teraz do zamestnávateľ doslova nemôže vyžadovať. A podľa mňa je to v poriadku. Nikdy moji ľudia nemali rovnaké mzdy ani odmeny. Skutočný manažér nemá problém, aby ľudia medzi sebou o odmeňovaní vedeli, pretože vie odargumentovať, prečo má niekto vyšší príjem, prečo má niekto vyššie odmeny, prečo bol niekto preložený či povýšený. Ak to niekto odkomunikovať nevie či nechce, tak je manažérom iba na papieri. A že ich teda je takých dosť.

earlgrey
1. júl 2025
@melanta

@earlgrey donedávna aj slovenský zákon zamestnávateľom umožňoval, aby zamestnancom zakázali hovoriť o odmeňovaní. V tomto ale došlo k zmene a teraz do zamestnávateľ doslova nemôže vyžadovať. A podľa mňa je to v poriadku. Nikdy moji ľudia nemali rovnaké mzdy ani odmeny. Skutočný manažér nemá problém, aby ľudia medzi sebou o odmeňovaní vedeli, pretože vie odargumentovať, prečo má niekto vyšší príjem, prečo má niekto vyššie odmeny, prečo bol niekto preložený či povýšený. Ak to niekto odkomunikovať nevie či nechce, tak je manažérom iba na papieri. A že ich teda je takých dosť.

@melanta S týmto súhlasím. Komunikácia je základ. Ale taktiež je veľa zamestnancov, ktorí nevedia komunikovať s nadriadenými a potom dochádza k rôznym nepríjemným situáciam.

melanta
1. júl 2025
@kikulienkadd

Ahoj,keď ťa hnevá tvoj plat,môžeš si skúsiť nájsť novú prácu a pohroziť aktuálnemu zamestnávateľovi odchodom,ak ti plat nechce zvýšiť.

@kikulienkadd pohroziť? To je čo? Ak niekto ku mne prišiel s tým, že ak mi nepridáš, odídem, rovno som mu povedala, že môže doniesť dohodu a ja mu ju podpíšem a kľudne môže do novej práce odísť zajtra. Ak som niekomu nezvýšila mzdu, tak preto, lebo na zvýšenie nemal nárok, pretože nebol prínosom ako kolegovia, ktorí zvýšené mali. Nie je dôvod zvyšovať mzdu každému, je na mieste zvyšovať mzdu podľa toho, aký prínos má človek pre firmu, oddelenie, atď.

melanta
1. júl 2025
@earlgrey

@melanta S týmto súhlasím. Komunikácia je základ. Ale taktiež je veľa zamestnancov, ktorí nevedia komunikovať s nadriadenými a potom dochádza k rôznym nepríjemným situáciam.

@earlgrey komunikácia, áno, tá je dôležitá v každom type vzťahov, žiaľ, je najčastejším slabým článkom ľudí.

ha_ha
1. júl 2025
@melanta

@melanta To, že ty to vieš odkomunikovať, ešte neznamená, že to ten s tým nižším platom nebude vnímať, ako nespravodlivosť. Bez ohľadu na to, aké dobré budú tvoje argumenty.

melanta
1. júl 2025
@ha_ha

@melanta To, že ty to vieš odkomunikovať, ešte neznamená, že to ten s tým nižším platom nebude vnímať, ako nespravodlivosť. Bez ohľadu na to, aké dobré budú tvoje argumenty.

@ha_ha samozrejme, ľudia, ktorí majú slabý výkon bežne vnímajú ako nespravodlivosť to, že vyššie mzdy, odmeny, povýšenie získavajú tí, ktorí majú výkon nadštandardný. Je medzi tým priama úmera v mnohých prípadoch - slabý výkon versus nízka sebareflexia a objektívne vnímanie.

kikulienkadd
1. júl 2025
@melanta

@kikulienkadd pohroziť? To je čo? Ak niekto ku mne prišiel s tým, že ak mi nepridáš, odídem, rovno som mu povedala, že môže doniesť dohodu a ja mu ju podpíšem a kľudne môže do novej práce odísť zajtra. Ak som niekomu nezvýšila mzdu, tak preto, lebo na zvýšenie nemal nárok, pretože nebol prínosom ako kolegovia, ktorí zvýšené mali. Nie je dôvod zvyšovať mzdu každému, je na mieste zvyšovať mzdu podľa toho, aký prínos má človek pre firmu, oddelenie, atď.

@melanta písala som ti niečo? Autorka sa chce niekam posunúť, mať vyšší plat asi si je vedomá svojho prínosu pre aktuálneho zamestnávateľa. Ak to nepôjde na terajšom mieste,nájde si iné, lepšie.

autor
1. júl 2025
@melanta

@melanta je to súkromná firma,tam neplati viac zákonov , takze nič som nepodpísovala..sú tam stále ti istí zamestnanci dlhe roky..aby nemuseli zamestnať ďalších ľudí, tak nás takto rozdelili::

tiika
1. júl 2025

Nepodpisovala si žiadny dodatok k zmluve? Papierovo si teda na svojej pôvodnej pozícii. Preradili ta na inú pozíciu bez toho, aby to aj formálne ošetrili? Ako tomu mame rozumieť?

karolinakr
2. júl 2025

poviem ti to takto, vybabrali s tebou a nebola to žiadna náhoda, ked ti sĺubovali zvyšenie, ale nepovedali dopredu, že ho dostanu len kolegovia, ked teba preradia...načo sa tu rozčuluješ, rozošli cv ešte dnes.. to kolegov prepušťali ťa nemusi zaujímat, inde zas naberajú ...ty si vlastne išla karierne a platovo nižšie a šef nechape, prečo neskáčeš od šťastia

Strana
z2