icon

Ako riešiť koniec pracovnej neschopnosti?

19. jún 2025

Prosim vás končí mi pn 27 piatok. A pondelok mam isť pracovat 30teho na zmluvu riadne na tpp do novej práce .Mam priniest o ukonceni pn doklad na urad prace este piatok alebo zaslat emailom ešte piatok? Aby mi urad zaplatil tie dva dni sobotu nedelu? Alebo si tie dva dni zaplatim do zdravotnej sama? Este som sa s takym nestretla. :(

melanta
19. jún 2025

Ja osobne by som si tie 2 dni doplatila sama, nie je to až tak veľa peňazí za 2 dni, aby som kvôli tomu venovala čas na úrade. Ale je to na tebe.

anjelicek26
19. jún 2025

Tie dva dni by som doplatila sama, nejako to za tie behacky nestoji

9lf9
19. jún 2025

Ku dnu podania ziadosti nesmies byt PN tj ak budes od 27.6 PS tak mozes v piatok podat ziadost.

autor
19. jún 2025
@anjelicek26

Tie dva dni by som doplatila sama, nejako to za tie behacky nestoji

@9lf9 ku dnu podania ziadosti ako zamestnavatel nesmie podat zaciatok mojej prace tak myslite vsak?
Cize piatok mozem dat na urad konec. A keby skusim na sobotu zaciatok pomeru ? Zajtra pojdeme spisat dokumenty vsetky. Moze aj sobotou zacat zmluva vsak?
Dakujem
@9lf9
@melanta
@anjelicek26

nyusika
19. jún 2025

skusila by som ukoncenne PN na nedelu

januska12323
19. jún 2025

PN ukonči v nedeľu a pracovný pomer začni pondelkom, vysvetli to zamestnávateľovi a napíše dátum 30.6.

konik777
19. jún 2025

Pondelok sa kludne mozes zaregistrovat na UPSVAR a zaroven i podpisat novu zmluvu, ktoru im tam donesies utorok, to sa nevylučuje. Inak načo maju v tlačivách, že som/niesom PN, keď píšete, že sa nemôže registrovať ... podľa nového sa dá dokonca i anonymne registrovať internetom z domu, ale to je asi skôr pre zamestnaných (kedže niektorý chú i viac robôt naraz robiť?).

9lf9
19. jún 2025
@konik777

Pondelok sa kludne mozes zaregistrovat na UPSVAR a zaroven i podpisat novu zmluvu, ktoru im tam donesies utorok, to sa nevylučuje. Inak načo maju v tlačivách, že som/niesom PN, keď píšete, že sa nemôže registrovať ... podľa nového sa dá dokonca i anonymne registrovať internetom z domu, ale to je asi skôr pre zamestnaných (kedže niektorý chú i viac robôt naraz robiť?).

@konik777 vylucuje, ku dnu podania ziadosti nesmie byt v pracovnom pomere.
Ludia vyhlasuju, ze PN ku dnu podania ziadosti nie su, ked sa zisti opak klient nebude zaradeny, tak isto ako vyhlasuje aj vela dalsich veci.
Uchadza sa anonymne nemoze evidovat, to plati len pri urcitej skupine zaujemcov.

9lf9
19. jún 2025

Najjednoduchsie je ukoncit PN od pondelka cize trva do nedele a od pondelka uzatvorit novy pp.

konik777
19. jún 2025

to je tvoj výklad, registruje sa pondelok rano, vtedy nema ziadny prac.pomer, Urad ju zaeviduje samozrejme spätne od 28.6. kedže splnila podmienku 10 dní, následne vyradí k 30.6.2025 (to nik nebude vyšetrovať, oni budu iba radi, lebo bude nižšia nezamestnanosť a ešte si dajú do štatistiky ako super fungujú "ďaľší čo si našiel prácu vďaka evidencii") PN nie každý lekár natiahne, lebo pacient tak chce ! normálne ukončuje pri kontrole, ktorú má piatok.

9lf9
19. jún 2025
@konik777

to je tvoj výklad, registruje sa pondelok rano, vtedy nema ziadny prac.pomer, Urad ju zaeviduje samozrejme spätne od 28.6. kedže splnila podmienku 10 dní, následne vyradí k 30.6.2025 (to nik nebude vyšetrovať, oni budu iba radi, lebo bude nižšia nezamestnanosť a ešte si dajú do štatistiky ako super fungujú "ďaľší čo si našiel prácu vďaka evidencii") PN nie každý lekár natiahne, lebo pacient tak chce ! normálne ukončuje pri kontrole, ktorú má piatok.

@konik777 to nie je moj vyklad, to je znenie zakona...podava sa ziadost napr. dna 1.6 a vyhlasuje sa v nej ze 1.6 som / nie som v pracovnom pomere + registre sa preveruju k ziadosti a klient je o tejto skutocnosti pouceny. Samozrejme, o ukonceni PN rozhoduje lekar, ukonci PN v piatok a od soboty je PS, je moznost registrovat sa elektornicky cez portal slovensko.sk, ale v pondelok uz nie ak v pondelok uzatvori aj novy PP. Kazdopadne ziadost zo zakona podat moze a urad rozhodne.

autor
19. jún 2025
@konik777

@konik777 ano bude to takto. Mate pravdu.Ja asi poprosim dr ci mi to neda na stvrtok už. Chcen mat svaty pokoj . Stvrtok ked ukoncí pn tak za (stvrtok )mi ešte odvedu odvod povinny do zdravotnej?
Ak piatok pojdem na úrad hned ráno. ?

autor
19. jún 2025
@9lf9

@konik777 to nie je moj vyklad, to je znenie zakona...podava sa ziadost napr. dna 1.6 a vyhlasuje sa v nej ze 1.6 som / nie som v pracovnom pomere + registre sa preveruju k ziadosti a klient je o tejto skutocnosti pouceny. Samozrejme, o ukonceni PN rozhoduje lekar, ukonci PN v piatok a od soboty je PS, je moznost registrovat sa elektornicky cez portal slovensko.sk, ale v pondelok uz nie ak v pondelok uzatvori aj novy PP. Kazdopadne ziadost zo zakona podat moze a urad rozhodne.

@9lf9 cize keby robim sobotu ..a mam nanu napísaný zacistok práce na tu sobotu v ten deň, tak im to mam poslat cez net tu zmluvu? Asi ani vsak.

autor
19. jún 2025
@9lf9

@9lf9 leho sobotu su urady zavrete :/

autor
19. jún 2025

Jaj domylena som s tou pn teraz. Asi to ukonci stvrtok budem ju prosit u..

9lf9
19. jún 2025

Ukoncena PN od piatku (cize trva do stvrtku) v piatok na urad podat ziadost o zaradenie a ked bude od pondelka PZ na dolozenie na urad je 8kal.dni od vzniku. Je som pisala, ze cez vikend sa da podat ziadost elektornicky so zarucenym el.podpisom cez portal slovensko.sk, urad je cez vikend zatvoreny osobne sa samozrejme podat vtedy ziadost neda. Ak si ziadost podavat nebudes tak nemas preco na urad posielat PZ.

autor
19. jún 2025
@9lf9

Ukoncena PN od piatku (cize trva do stvrtku) v piatok na urad podat ziadost o zaradenie a ked bude od pondelka PZ na dolozenie na urad je 8kal.dni od vzniku. Je som pisala, ze cez vikend sa da podat ziadost elektornicky so zarucenym el.podpisom cez portal slovensko.sk, urad je cez vikend zatvoreny osobne sa samozrejme podat vtedy ziadost neda. Ak si ziadost podavat nebudes tak nemas preco na urad posielat PZ.

@9lf9 dakujeeem 🙂

9lf9
19. jún 2025

Drzim palce.