Ako riešiť odmietnutie výpovede zamestnávateľom?
zdravim, pracujem viac ako rok v jednej firme na 80% uväzok. chystam sa na vš v septembri čiže potrebujem ukoncit prac pomer do konca augusta max. No zamestnavatel je clovek ktory neberie osobne do ruk vypoved a povie ze poslite poštou. (toto spravil kolegyniam) a tak teda rozmyslam ako to spravit. Ked to poslem expresne postou s potvrdenkou do konca juna a mam 2 mes vypovednu lehotu. Tak 31. augustom koncim na 100%? co ak neprevezme postu alebo neviem ake situacie mozu nastat. A este by som sa chcela spytat ci neviete kde najdem vypoved zo strany zamestnanca nejaku najviac jednoduchu lebo co som nasla bolo zbytocne vela pisane a dalsia vec ze je tam kedy sa pomer ukoncuje - to neviem lebo vraj ked to neprevezme moze sa stat ze sa to posunie a teda musim an v sept. robit. Davam 1. krat takto vypoved zamestnavatel nieje ochotny spolupracovat co som pocula, mam mu to povedat skusis sa dohodnut, ci rovno poslat aby nevedel o tom a nemohol urobit ťahy že “neprevezme do konca juna” a podobne. Dakujem za rady ked tak. Ospravedlnujem sa vobec sa nevyznam v tomto a naozaj potrebujem to spravit tak aby som sept nerobila uz najlepsie…
4. Ak sa ti vrati zasielka neprevzata, neotvaraj ju, ale odloz si ju, pre pripadne dokazovanie (ak by bol z toho fakt taky velky problem, tak sudca si ju sam otvori a bude tak mat jasne, co bolo obsahom listu). Ten scan je len na preukazanie obsahu listu v pripade, ak si postu prevezme, aby sa nerozhodol tvrdit, ze bolo v obalke nieco ine.
Este som zabudla, ze najprv by si mala skusit dorucit vypoved na pracovisku a nechat si potvrdit (podpisat) jej prevzatie aj s uvedenim datumu, kedy tvoj zamestnavatel vypoved prevzal. Ak sa nepodari osobne, potom posta... mozno budes prekvapena a podskrabne ti to

Ak si este vypoved neposlala, postupuj nasledovne:
1. Vypoved tebou podpisanu si nascanuj a posli zamestnavatelovi idealne dorucenkou, na ktoru napises, ze ide o vypoved pracovnej zmluvy. Mozes ju poslat aj doporucene, ale odporucam dorucenku.
2. Vyplnila by som el. podaci harok
3. Vypoved by som poslala postou so skratenou dobou dorucenia (7 dni) a emailom na emailovu adresu zamestnavatela, ktoru mas uvedenu v pracovnej zmluve (alebo ak ju tam nemas, tak ktora je na jeho webe / vizitke) by som mu v den odoslania poslala aj email, v ktorom by som ho informovala, ze som mu dnes, dna toho a toho poslala postou vypoved PZ, podacie cislo zasielky. Tiez bys som dodala, ze z opatrnosti posielam scan vypovede aj v prilohe tohto emailu a poslala by som mu ho spolocne s podacim harkom. Odoslanie emailu by som si tiez nechala potvrdit a potvrdenie o doruceni mailu by som si ulozila. Inak - posielala by som to po oracovnej dobe, z osobneho, nie firemneho mailu.