icon

Ako riešiť zastupovanie v práci počas dovolenky?

29. jún 2025

Ahojte prosim o info ako je u vas rieseny zastup v praci pocas dovolenky? Danu pracu vykonavam v nasom meste sama, nemam zastup ani brigadnicku. Kto hlada brigadnicku? Kto ju zauca? Sidlo firmy je v inom meste, cize veduca to asi riesit nebude a necha to na mna. Je to takto v poriadku? Alebo sa mam ohradit ze to nie je v mojej naplni prace? Dakujem pekne za reakcie

crazy_cat_lady
29. jún 2025

Zastup je snad v kompetencii firmy/nadriadenej, pre p by si to mala riesit ty? 🤨

dzulli1980
29. jún 2025

Nevidím dôvod, aby si to riešila Ty ... zástup počas Tvojej neprítomnosti nech si zariadi zamestnávateľ.

alex49
29. jún 2025

Bud ta práca počká, spraví ju za teba nadriadený alebo nadriadený vybaví zástup. Ak máš schválenú dovolenku, tak na ňu chod.

maranco
29. jún 2025

Tieto veci rieši ten, kto berie príplatok za vedenie, ty ako radový zamestnanec nad tým nemusíš rozmýšľať, keď ti "padla" alebo si na dovolenke môžeš na prácu nemyslieť.

terezka1947
30. jún 2025

Ty máš nárok na dovolenku,nenechaj sa zatlačiť do pozície,že nesmues-nrmas zástup.....či hľadaj si ty sama zástup.
A druhá vec,pozor,kto ťa príde zastúpiť,resp.zrirs si tomu zodpovednosť....mizne problémy počas tvojej neprítomnosti.
Mnohi šéfovia to všetko hodia na zamestnanca a príde uzávierka roka,či inventúra a manko, nezrovnalosti budeš mať ty.

zuzubb007
30. jún 2025

Keď to nevieš ty kto to má vedieť, aké más podmienky v práci, však sa spýtaj ako to funguje, u mňa je to tak, že robím všetko sama, a všetko má počká, čiže po týždni dovolenky mám na stole peklo, ako by som dakoho zaucila do toho nikoho nijak, však to by sa musel učiť aspoň mesiac aj tak by nevedel čo kde ako kedy

marylinmary
30. jún 2025

Neviem, nestaram sa, ako si to vedenie poriesi, ked mam dovolenku. Nie je to moja starost. Tak isto ako ani tvoja 🙂

autor
30. jún 2025

Dnes som volala s veducou a mam si hladat brigadnicku a zaucit ju, ale nemam to v naplni prace, pozerala som do zmluvy aj do naplni prace... Viete sidlo firmy je uplne inde ako ja, tak to zhodia na mna, lebo oni maju dolezitejsie veci na praci. Vobec sa mi to nepaci

luccija
30. jún 2025

Tak s tým nesúhlas a nemusíš to robiť.Na to je vedenie

maranco
30. jún 2025

Ty máš zverejniť pracovný inzerát že hľadáme brigádnika na zástup?
Ty uzavrieš s brigádnikom zmluvu aby si ho zaúčala alebo tam má chodiť zadarmo načierno a ty zadarmo odovzdávať svoje vedomosti? Teba niekto zaúčal keď si tam prišla? Tvoja práca je taká že to zvládne aj brigádnik po zaučení?

maranco
30. jún 2025

Keď si bola chorá u lekára alebo na PN kto ťa zastupoval?
Firma má prevádzky vo viacerých miestach? Také firmy majú mať človeka na zastupovanie koho pošlú tam kde treba.

terezka1947
30. jún 2025

V žiadnom prípade,nič a nikoho hľadať ty nemusíš....šéf berie peniaze,šéf rieši...ty si iba zamestnanec.
.....keď nájde,potom môžeš zaskolit. I to by som chcela vedieť,či sa to dá,len tak ľahko...ale to záleží od charakteru práce.

daja07
30. jún 2025

Ved to je praca tvojej veducej a nie tvoja. Ja mam sidlo firmy v inej krajine. Slovenska pobocka ma sidlo na opacnej strane republiky a zastup pocas dovolenky sme riesili tak, ze to robila kolegyna ktora je v inom state. A inom ako je sidlo firmy. Pripadne ak by sme sa nedohodli, riesi to sef, ktory tiez nie je na slovensku. Ak to nie je pozicia, ze musi byt clovek fyzicky tam, kde si ty, tak nech si veduca pozhana niekoho v sidle spolocnosti. Ak je nutne tam byt fyzicky, tak nech tam niekoho vysle. Absolutne to nie je tvoja kompetencia urcovat tvoj zastup cez dovolenku. Veduca za to berie peniaze, ze taketo veci riesi

tiika
30. jún 2025

Nie je to tvoja napln prace, preto by som to na tvojom mieste odmietla robit. Avšak najskôr by som si dala oficiálne schváliť dovolenku a až potom ju naplánovala. Aby sa náhodou nestalo, že ti ju kvôli tomu zrušia a ty prídeš o peniaze bez náhrady.

tiika
30. jún 2025

Pokial hľadanie náhrad, nábor nie je v tvojej naplní, môžeš sa ohradiť. Nie si zodpovedná za chod prevádzky a vedúca ani zamestnávateľ nemá na teba prenášať tuto zodpovednost, ktorá ti nepatri bez predchádzajúcej dohody či nejakej odmeny. Organizáciu prace, hľadanie náhrady je úlohou zamestnávateľa (vedúcej). Ty môžeš v rozumnej miere zaucat, čo je prirodzene, keďže bude pracovať na tvojom mieste.