Ako sa brániť voči protivnému nadriadenému?
Ahojte žienky, vopred prepáčte, že píšem anonymne. Mam na to však svoje dôvody. Prosím vás o radu ak ste zažili niečo podobné, alebo co by ste robili vy na mojom mieste. Pracujem dlhé roky na jednom pracovisku.Uz 3 roky mame nového šéfa.Priznám sa ze som workholik, mam rada svoju prácu, ale dobehli ma zdravotné problémy.Vyse 10 rokov sa luecim s jednou zdravotnou komplikáciou, ktorá si vyžaduje pravidelne sledovanie. V poslednej dobe, sa pridruzili ešte ďalšie iné závažnejšie neduhy, ktoré si vyžadujú aj hospitalizáciu.Šéf môj zdravotný stav zlahcuje, vraj si to mam riešiť počas voľná a nie cez pracovný čas.. Lenže, on nedokáže pochopiť, že sa to takto jednoducho nedá. Zdravie mi už tak neslúži ako dakedy. Čakajú ma teraz 2 veľmi náročné vyšetrenía a operácia... Jeho reakcia? Vraj zo robím naschvál, mam si to riešiť v lete...Baby, ako sa voči tomu brániť? Som krehka životom unavena osoba.Poradte prosím.
Na tvojom mieste by som si nastudovala zakonnik prace, na co vsetko mas pravo, aby si si bola ista a prestala sa bat. Jeho reakcie si nevsimaj a ani neber osobne, podla mna to berie ako zasterku zakryt vlastnu neschopnost manazovat team v pripade vypadku personalu.
A ani by som mu nevysvetlovala podrobnosti zdravostnych problemov, len datumy nepritomnosti a pripadnej PN.
Vela zdaru a hlavne zdravicka.
Kašli naňho, doslova 🤣🤣
Ženy, nedajte sa. Clovek sa musí starat o svoje zdravie. Nic neodkladať, v robote brať ( péčka) a nedivat sa na ich bonusy...kazdy ma nárok na to. Tak ci onak, nedaj sa odradiť, vedúci bývajú zväčša viac iniciatívny a karieristi a idú cez mŕtvoly... no neberú ohlady na podriadených...z coho vyplýva jedno... jeho sila je závislá na podriadených..lebo ta potrebuje...no ty potrebujes svoje zdravie a to je najcennejsie. Prajem vela stastia, nech vsetko dobre dopadne, a nad prácou nelám hlavu... bez marodovat a daj sa hlavne ty do poriadku. Ide o teba...o tvoju budúcnosť... ked nebude zdravie...nebude ani práca. Drzte sa!

Ďakujem každej ktorá doteraz prispela do tejto témy, pomáha mi to lepšie spracovať situáciu, keď čítam aj vaše skúsenosti. Vnímam, že nie som asi sama kto ma takeho šedá, či šéfku.