icon

Ako sa kariérne posunúť z gastronómie?

29. jan 2025

Dobrý večer, mám 24r, bc z ekonomiky, od mojich 16 rokov pracujem v gastre, práca ma Koniec-koncov aj v celku baví ale posledné obdobie som si uvedomila že od strednej školy som dávala na prvé miesto prácu, namiesto učenia som vždy uprednostnila prácu, veď čo zarobím si …
Ako sa tak nad tým zamýšľam bola to chyba, je pravda že mám skúsenosti, nejaké úspory ale čo ďalej? V gastre ostať nechcem do konca života, žiadny posun, milión hodín strávených na nohách …

Nechcem ďalej strácať roky života, chcem nejaký posun, viem že každý je strojcom svojho šťastia ale ja proste neviem ako ďalej … veľa z mojich rovesníčok/ kamarátok konci momentálne medicínu, nepracovali ale cely život sa môžu ešte kariérne posúvať … ja nič

Čo by ste robili na mojom mieste ?
Tento príspevok znie veľmi depresívne, asi tak nejako sa cítim …

Mám pocit že všetky profesie sú nič moc ohodnotené okrem lekárov a IT

avatar
pribinak
29. jan 2025

Čo tak dokončiť školu….Bc to je taký nijaký titul.

avatar
subartic
29. jan 2025

pripájam sa dokončiť si školu .
Ak to nechceš , porob si nejaké kurzy a začni podnikať.

avatar
maury
29. jan 2025

Názor? Dokonči si školu a sprav si druhý stupeň VŠ. A uvidíš, získaš nový pohľad, skúsenosti, spoznáš nových ľudí, prídu nové príležitosti a uvidíš kam sa posunieš a ktorý smer si vyberieš.

avatar
colsami
29. jan 2025

Dokonci skolu, a navyse ked mas tolke roky skusenosti v gastre, nie je odveci robit karieru aj tam. Ze sa pohnes z miesta casniciek a pod (co asi robis?) aj na vyssie pozicie vramci prevadzky a dalej... Zas 8 rokov v tom sektore moze byt pekny odrazovy mostik, ked doplnis vzdelanie/kvalifikaciu.

avatar
vanilkovazmrzka
29. jan 2025

Fu no za mna sa ti urcit neoplati zabijat dalsie 2-3 roky na skole. Obzvlast v tomto biednom slovenskom skolskom systeme. Ved ani nevies co chces robit, z toho tapania ti mgr titul z nejakej ekonomie nepomoze. V prvom rade si ujasni, akym smerom sa chces posunut, a ake vedomosti a zrucnosti v tom smere potrebujes nadobudnut. Podla toho sa zamestnaj a/alebo zvol nejaku formu dodatocneho vzdelania/kurzu

avatar
andreatytler
29. jan 2025

No dobre je ze ta takto osvietilo v rannom veku a mas pred sebou este cele desatrocia si tu karieru urobit. Moja neter je zaseknuta v casnicke, lebo je to nenarocne na stres a velmi dobre zarobi na sprepitnom (nezije na Slovensku) a tak nema ziadnu motivaciu odtial odist. Podla mna je to dobra praca ale pre mladych a ona ma o 10 rokov viac ako ty. Este mozno 5-10 rokov to da ale potom ju to dobehne.
Ja by som skusila nieco ine v gastre. Ak si napriklad casnicka, tak nejaky kurz cukrarky.

avatar
buberova
30. jan 2025

Napríklad posun na prevádzkarku?

autor
30. jan 2025

Ďakujem za názory, áno pracujem ako čašníčka, viem zastúpiť aj pozície v kuchyni a mám na starosti objednávky tovaru, skúsim teda asi ten posun na prevádzkarku a potom sa uvidí

avatar
user233
10. feb 2025

Ahoj to je mi ľúto ❤️‍🩹 verím že to zvládneš a akú si mala VŠ v gastronómii?