icon

Ako sa pripraviť na nočné služby?

29. apr 2025

Ahojte, mám 3 ročnú dcéru a idem robiť nočné. Nikdy som predtým nočné nerobila a som zvyknutá chodiť spať do 22. Ako sa nastaviť na taký režim, že nočné a potom denne ?

gribka1
29. apr 2025

No ľutujem ťa, najlepšie nerobiť na nočné.

thirstymonk
29. apr 2025

Normálne, prestaneš vnímať deň a noc, proste budeš mať spánokové a mimospánkové obdobie. To je všetko.
Len si neviem predstaviť tú trojročnú dcéru.

luccija
29. apr 2025

Dcéra bude doobeda v škôlke či s tebou, alebo niekým doma?Ja som robila roky na smeny a denne som menila s kolegyňou za nočné, ale ja som typ sova, takže ja zvládnem byť dlho hore.Budes to mať tazke, ale uvidíš...dôležité je či si budeš môcť doobeda v kľude ľahnúť, atď....sú ľudia, ktorým nočné vôbec nevyhovujú mýlia sa v praci, boli ich druhý deň hlava, žalúdok...uvidíš.

sisaka
29. apr 2025

Robím nočné už dlhé roky, z vlastnej skúsenosti - budeš si musieť nájsť svoj spôsob ako fungovať.
Sú 2 typy ľudí - 1. Po nočnej hneď spať a potom normálne fungovať a večer ísť do roboty
2. Po nočnej vydržať hore a ísť spať tak, aby si sa zobudila pred nočnou, ako sa ľudia budia ráno, keď idu do roboty.
Ja som ráno unavená, idem spať, zväčša spím 4 hodiny, viac sa mi cez deň nedá a potom večer idem ešte na 2 hodiny si zdriemnuť pred robotou, nech má telo pocit, že ráno vstáva do roboty. Byť hore zvládam úplne v pohode i keď nie som nočná sova a chodím spávať normálne okolo 10 večer. Keď má čo človek robí celú noc, tak nemá čas myslieť na to, že sa mu chce spať.
Osobne v dňoch keď mám nočnú nepijem kávu, lebo to ma vždy rozhadzalo. Kolegovia odporúčajú pred spaním si dať melatonin, ale na mňa nemá žiaden účinok, takže treba vyskúšať.
To, že dieťa ma 3 roky nevidím ako problém, robila som tak, aj keď som mala dieťa v takom veku. Ale teda mám manžela. Horšie to byvalo cez vikendy, to už musí druhy rodič ustriehnuť, aby ťa dieťa nebudilo, keď cez deň spíš

ivik4
29. apr 2025

Kedysi davno pred mnoho rokmi ked som mala nocne tak som bola najradsej . Mne to uplne vyhovovalo. Uvidis no, mozno casom si zvyknes. Dobre je aspon to ze doobeda sa vyspis kym budes mat dieta aj tak v skolke a potom mas kopu casu

hortenziaj
29. apr 2025

Na smeny robiť bola pre mňa smrť,pribrala som ,unavená...je pravda že som si nenašla systém,proste malo spánku a veľa sladkého na energiu. Ale ja som typ čo musí mať režim , nie raz ranná,raz poobedna a raz nočná...

rozculena
29. apr 2025

po nočnej som spala do obeda,potom som vstala a normálne fungovala.Nespávala som pred nočnou.

cukroska
30. apr 2025

Ja by som skôr mala obavy ako zvládne 3 ročné dieťa odlúčenie v noci od mami a celkovo to zvládať.
Nočné zvládneš, zvykneš si časom, ale po čase to bude záhul .Jedine ak máš stopercentnú opateru pri dieťati v čase chorôb a tak..lebo po nočnej spať musíš, veľa ľudí aj pred nočnou..

mondolina
30. apr 2025

robím aj nočné 11 rokov. syn mal 4 roky keď som začala. nič hrozné.