icon

Ako sa pripraviť na otázky na pohovore?

6. nov 2025

Ahote vsetci. Mam taky problem ze stale ked idem niekam na pohovor neviem ake otazky sa pytat. Minule som bola na pohovore v Kauflande a informovali ma o vsetkom co som chcela vediet bez toho zeby som sa pytala. Ked sa ma spytali ci mam nejake otazky tak som si nevedela na nijaku spomenut. A mam to tak stale. Neviem ci mam nejaky blok alebo co. Nie je to nezaujem ale proste neviem co sa spytat. Ma niekto taky problem?

anjelicek26
6. nov 2025

Ved otazky - moznost karierneho rastu pocas obdobia X, skolenia, firemne a casove benefity, tym nic nepokazis...

anonym_b806ec
6. nov 2025

Skus si na zaklade uz prebehnutych pohovorov zrekapitulovat v hlave, o com ta informovali a bolo to pre teba podstatne.. spis si na papier a na dalsich sa popytas, prip. cokolvek ti napadne, napis na papier a pred tym dalsim si precitaj. Neboj, tie pohovory su o skusenostiach… moje prve som tiez nevedela, co sa popytat, potom to uz slo jedna radost😃

timetotime
6. nov 2025

ved si tie otazky dopredu priprav a je to 🙂 ja si napriklad vsetko pisem, proste potrebujem to mat cierne na bielom, inak zabudnem 😀 je to asi bezna vec. no a pred pohovorom si ich len precitas, potom sa spytas.

oriesocek
6. nov 2025

podla toho na aku poziciu sa hlasis, ale ak na predavacku, atk také bezne otazky, ak ti enpovedia priamo pri predstavení firmy a pozície. mna by asi najviac zaujimali tieto otazky - ale aj napr o benefitoch ktoré majú...
Striedajú sa zamestnanci medzi úsekmi (napr. pečivo, pokladňa, dopĺňanie tovaru)?
Ako vyzerá pracovný rozvrh – sú zmeny pevne dané alebo sa dajú prispôsobiť?
Sú možné nadčasy alebo skrátené úväzky?
Ako by ste opísali kolektív na predajni?
Majú noví zamestnanci mentora, ktorý im pomáha na začiatku - kto zaučí, vysvetlí?
Sú možnosti kariérneho rastu (napr. na vedúcu úseku)?

anonym_fc56cf
6. nov 2025

- Zmluva je na dobu určitú alebo neurčitú?
- Predlžuje sa po roku už na neurčito?
- Ako bude prebiehať zaškolenie počas prvých týždňov?
- Je možné si manažovať zmeny a vymeniť si ich po dohode s nadriadeným?
- Aké sú prestávky v práci?
- Preplácajú sa nadčasy alebo sa poskytuje náhradné voľno?
- Poskytujú dni voľna/dovolenky navyše?
- Zľavy na produkty alebo majú cafeteriu?
- Ako to majú so stravovaním? Prispievajú na stravu alebo majú kantínu? Príspevok na stravu je nad rámec zákona?
- Je možné sa po roku posunúť na vyššiu pozíciu? Majú zabezpečené interné vzdelávanie?
- Ako bude prebiehať výberový proces ďalej? Je ďalšie kolo alebo toto je finálne kolo?
- Sú schopní na kandidáta počkať a akceptovať výpovednú dobu alebo neskorší nástup?

pat_kov
8. nov 2025

@anonym_autor ja to mám tak tiez , ale proste vo všeobecnosti. Vzdy ked viem, že je niečo dôležité, tak dostanem blok a neviem rozmýšľať. Aj pri ústnych skúškach som to tak mala na škole. Aj na pohovore. Akokeby to, ze sa musím vyjadriť rychlo, mi zablokuje mozog. Som proste introvert