icon

Ako sa pripraviť na pohovor asistenta učiteľa?

3. aug 2024

Volake rady na čo sa pripraviť, čo sa zvyknú pýtať? Nikdy som túto prácu nerobila, mám vyštudovane Bc soc.pedagogika ale pracovala som prevažne mimo odboru. Akurát pár mesiacov som bola na pol úväzku v Mš kde chodili prevažne autisticke detičky.

kacena4
3. aug 2024

vediet vseobecny rozhlad o dg. a ich specifikach ako dysporuchy, autizmus, adhd, mentalne postihnutie, zrakove, sluchove... a hlavne trpezlivost pri praci s nimi

simona20201309
3. aug 2024

Pohovor nie je skúška. Ty uz príslušné vzdelanie máš. Nebudú ta skúšať. Budu sa pýtať na skúsenosti, a pod. Skôr si pozri zameranie školy a priprav si reč, čím by si im mohla byť prínosom a prečo chceš tu prácu robiť.
Ak by ma na pohovore skúšali z mojich vedomosti, otočila by som sa na päte a išla preč.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
benit
3. aug 2024

Presne tak, teoriu ta nikto skusat nebude, skor sa pozri aka je to skola, kolko ma ziakov, na co je zamerana, ake aktivity robi. Pytat sa ta mozu cim by si bola pre nich prinos, ns tvoje skusenosti a podobne. U nas vzdy tlacia na to, aby si mala kruzok.

autor
3. aug 2024

@simona20201309 @1ryba práveže tie skúsenosti moc nemám, bojím sa, že práve na tom pohorím. Len kde tie skúsenosti nadobudnúť keď väčšinou uprednostňujú skúsenejšie... Dostupné informácie o konkrétnej škole mám ale s tým ich asi neohurim 😄
@benit prosím ta aký krúžok máš na mysli?

1ryba
Odpoveď bola odstránená
benit
4. aug 2024

Kruzok pre deti popoludni. Ja neviem k comu mas vztah. U nas je to folkolor, tanecny, spprtovy, sikivne ruky, pocitacovy, plavanie......

zuzanockamt
4. aug 2024

@benit U nás asistenti ZÚ nemajú. Väčšina je cez projekt, takže z toho sú aj platení, činnosť vykazujú pravidelne raz za štvrťroka správami a tiež mesačné výkazy posielajú.

benit
4. aug 2024

@zuzanockamt u nas je to tak, ze to akoby ocakavaju. Normalne ich maju zaplatene. Aj asistentky cez projdkt maju prac dobu ako ostatni zamestnanci.