Ako sa pustiť do novej kariéry po štyridsiatke?
Dievcata, mate s tym niektora skusenosti? Nemam teraz na mysli zmenu firmy v ramci jedneho odboru, ale uplnu zmenu pracovneho zamerania.
Ide o to, ze som od strednej skoly pracovala nepretrzite v jednom odbore (s vynimkou 2 rokov, ked som bola v zahranici, tam som robila ale nekvalifikovanu pracu). Postupne som sa z vyrobneho pasu prepracovala, na odbornu poziciu. Islo o odevny priemysel, kde som pracovala vo viacerych firmach, ktore si vyrabali vlastne vyrobky, ktore navrhovali a potom predavali. Pripadne sme robili zakazky pre zahranicne firmy, vyrabali ich navrhy. Ja som robila konstrukcne, pripadne technicke riesenia v tychto firmach. Od piky som sa to naucila a postupne vypracovala a aj ma to bavilo. Pocas MD krachla firma, v ktorej som fungovala pred MD, nasla som podobnu poziciu vo vacsej firme, naucila som sa pracovat v novom programe, po odchode kolegyne na dochodok, som robila na veducej pozicii, aj ked len pre par ludi. Pocas covidu vsak aj tato velka firma zanikla a tiez vela firiem v tomto odbore v nasom meste a okoli. V tom case bolo pre mna tazke najst pracu, dana pozicia uz v ziadnej firme neexistovala. Bola som ciastocne obmedzena aj tym, ze deti boli male, musela som prihliadat na pracovnu dobu, aby sme dokazali s muzom deti vodit do skoly/skolky a poobede ich odtial vyzdvihovat na striedacku. A najblizsia firma v mojom odbore bola cca 60km od miesta bydliska (za predpokladu, ze by tam niekoho na podobnu poziciu hladali). Tak som si nasla pracu sice v odbore s textiliami, ale je to predajna. Od zaciatku som tam bola s tym, ze je to prechodne, kym nieco nenajdem lepsie. Postupne aj deti su samostanejsie, tak by som ozaj rada zmenila miesto. Pracovna doba je ubijajuca, plat nic moc. Ak by som nasla nejake nove miesto, tak to bude nieco len podobneho charakteru, ako teraz, pripadane nieco, na co netreba ziadnu kvalifikaciu, nejaka jednoducha administrativa alebo pod. Preto rozmyslam, ze by som si urobila nejaky kurz, alebo rekvalifikaciu alebo nieco. Rozmyslam nad uctovnictvom, pripadne nieco z oblasti IT. Cisla a technicke myslelenie nikdy neboli pre mna problem. Pripadne, viete poradit nejaky iny odbor? Otazka je, ci to ma zmyslel? Ako pozeraju na cloveka skoro 45r, ktory chce zacat v niecom ako novacik? Aka je sanca uspiet oproti mladym ludom?
Mate niekto podobnu skusenost? Ako ste dopadli? Pripadne, co by sme poradili v mojej situacii?
Dakujem.
Stale pises o veku,ale vek sa predsa neuvadza do zivotopisu abi sa ta nikto nebude pytat!
@maminkadeticiek no mňa sa už veru pýtali a veľmi sa čudovali, prečo nemám vek uvedený v životopise
@janickacrazy Chapem, ale naprisk tomu to nie je informacia,ktoru je "povinne"uvadzat.
@simonetta_p tiez som vzala pracu docasne... v ktorej som bola takmer 9 rokov ;) po 40 uz som toho mala dost a chcela zmenu, po dlhom uvazovani to u mna vyhralo skolstvo - takze prihlaska na vysku a uplna zmena odboru. Som tu druhym rokom a som spokojna - a aj vyska sa da, aj ked som mala brutalne obavy ako to s mozgom styridsiatnicky budem davat.... ale mam 45 a klop klop, hlava nejak funguje 🤣
@kaktusik007 na akú VŠ chodíš, ak sa môžem opýtať?
@janickacrazy UKF NR, specka

@simonetta_p hlas sa na veduce pozicie, leaderske. Kde budes mat ludi pod sebou. Vypichni v CV, ze mas skusenosti s vedenim zamestnancov, motivaciou atd