icon

Ako sa rozhodnúť zostať v práci alebo ju zmeniť?

28. jan 2025

Ahojte, rada by som pocula nestranne nazory.
Pozadie: mam cez styridsat rokov, cca 20 rokov vydata, bezdetna. Pred viac takmer troma rokmi som menila pracu, po skoro 15 rokoch v predchadzajucej firme. Islo o moj dream job, pomerne malo obsadzovanu poziciu na slovensku. Ide o odbornu robotu, ale podla mna pomerne lahko naucitelnu (nijaka jadrova fyzika ani chirurgia 🙂). Po ozaj narocnom pohovore ma zobrali. Pracujem na SK, ale som sucast celosvetoveho medzinarodneho teamu. Korporat. A prave tu narazam. Kolegovia tu su fajn, ale mam pocit, ze nikam nepatrim, neviem, ci chapete. Som v medzinarodnej strukture, takze moji kolegovia, s ktorymi som priamo v teame, su kade tade po svete. Takze nejake blizsie vztahy nie su, vidime sa 1-2x v roku na nejakej konferencii...
Navyse sa mi cim dalej, tym viac prieci korporatne nastavenie. Mam pocit, ze v mnohom idem sama proti sebe, nesuhlasim s vecami, vadi mi ten korporatny alibizmus. Tiez mam pocit, ze nevyuzivam svoj potencial, vedomosti a skusenosti. Skor mam pocit, ze je to repre funkcia. Ked to niekomu poviem, tak dostanem odpoved, ze mam byt rada, ze nemam stres (mam ho narazovo a vtedy ozaj vela naraz. Pravdou je, ze su to tak 2-3 mesiace v roku, inak celkom pohoda), cestujem...
Dostavame sa k tomu, preco, ak nie som spokojna, pracu nezmenim. Su to aktualne najma peniaze. Zarabam na Slovensko nadstandardne (viac nez dvojnasobok priemernej mzdy +10-20% rocneho platu odmeny). V poslednej dobe ma uz niekolkokrat napadlo dat vypoved, ist na urad prace (ano, uplne ucelovo si mesiac, dva oddychnut po odrobenych 25 rokoch 🙂. Potom ma prepadnu myslienky, ze co ak si nenajdem dobru pracu? Predsalen, celkom sme si zvykli na nas standard...
Takze, ostali by ste v praci, ktora si ma cveng a mate fajn plat, ale nenaplna vas vnutorne?
Dakujem, ak si to precital/a, mne pomohli uz len to napisat. A budem vdacna za tvoj nazor.

Strana
z2
hesitka
31. jan 2025

Nemusí to byť len práca, ale aj to, že nemáte deti, tak ťa nič nenapĺňa, peniaze máte, dobrú prácu, ale čo ďalej...si vo veku, kedy to človeku docvakne.
Možno, možno nie...

pieksamaki
Autor odpoveď zmazal
vavjaj
2. feb 2025

@tarvika to je praca mojich snov, 99% HO, fakt zavidim ziadnych kolegov ach jaj, keby som si taku vedela najst

tarvika
3. feb 2025

@vavjaj no, ono to neprislo hned, v jednej firme som uz 16 rokov. vyskusala som tu zopar pozicii, zacinala som uplne na junior absolventskej a postupne som sa vypracovala.

dancingqueen321
8. feb 2025

Ked si chces oddychnut, da sa ist na pol roka na PN. Nemusis ist hned prec z roboty. To, ci dat vypoved, alebo nie, sa musis ty rozhodnut. Podla toho co pises, rozumies rizikam. Vsetko ma svoje pre a proti, ale ak nie si na tie peniaze tak odkazana a mas urcite aj nieco nasetrene, tak kludne aj UP. Pol roka podpora na paradu, mozno aj kombinacia PN+potom podpora a po urcitej dobe hladat job.

Strana
z2