Ako sa stať riaditeľom hotela?
Ahojte. Ako sa človek dostane na takúto pozíciu? Je to naozaj len o konexiách? Alebo to ide aj inak.
V prvom rade treba vedieť správne skloňovať.
Je to riaditeľ HOTELA.
Bez slovenčiny to pôjde ťažko.
@doriiis dobre, bolo to písané narýchlo. A už viac ako 20 rokov žijem v zahraničí 🙂 slovenčinu používam málo. Ale vďaka za opravu
Nie, väčšina vrcholových pozícií nie je absolútne o konexiách, ale o vzdelaní, praxi, jazykových zručnostiach, manažérskych schopnostiach, samovzdelávaní čloevka. Väčšinu vrcholových pozícií získajú ľudia, ktorí na sebe dlhodobo a permanentne makajú.
Prave toto je pozicia, ktora vyzaduje dlhorocnu prax a prepojenost s hotelom a clovek sa tam vypracuje...
Prave toto je pozicia, ktora vyzaduje dlhorocnu prax a prepojenost s hotelom a clovek sa tam vypracuje...
@melanta
@anjelicek26 no to mi práve nesedí. V mojej minulej práci som bola na pozícii hlavnej recepčnej a na pozíciu riaditeľky prišla žena, 42 rokov len s prácou tiež recepčnej tak 10 rokov späť. Preto ma zaujíma či sa dá aj z tejto pozície vypracovať niekam vyššie.
Robíš hodnotenia na základe jednej skúsenosti. Dotyčná robila recepčnú 10 rokov naspäť. Ale medzitým robila niečo, na základe čoho dostala job riaditeľky. Takže zopakujem to, makaj na sebe, buď proaktívna. To je cesta hore. Sama som si to odžila a neskôr som do vrcholových pozícií vytiahla množstvo ľudí, ktorí začínali na najnižšej pozícii. Ale vždy to boli proaktívni ľudia.
ak chces napis mi spravu, mam s tym bohate skusenosti
Robíš hodnotenia na základe jednej skúsenosti. Dotyčná robila recepčnú 10 rokov naspäť. Ale medzitým robila niečo, na základe čoho dostala job riaditeľky. Takže zopakujem to, makaj na sebe, buď proaktívna. To je cesta hore. Sama som si to odžila a neskôr som do vrcholových pozícií vytiahla množstvo ľudí, ktorí začínali na najnižšej pozícii. Ale vždy to boli proaktívni ľudia.
@melanta akože mne vôbec nejde o to sa dostať na takú pozíciu. Ja som v zahraničí založila firmu, nepotrebujem už nič iné. Len mi to prišlo také divné. Práve ju poznám a viem že nič moc pracovných skúsenosti v oblasti managementu a hotelierstva nemala.
Ťažko sa vyjadriť k dotyčnej. Poviem ti ale jedno - ešte keď som bola zamestnaná, zažila som toto veľa krát. Že ľudia nechápali, prečo sa niekto dostal na danú pozíciu. Ale ver, že ja som to vedela, prečo práve tento človek. Pretože na pozíciu som ho vytiahla práve preto, že ja som vedela, čo vie. Samozrejme, v tomto prípade môže ísť aj o spomínané konexie. Vždy sú ľudia, ktorí si k sebe hore potiahnu človeka pre vzťah s ním a nie je jeho zručnosti. V mojom svete je toho minimum a podo mnou to nemohlo existovať. Ak úspešne podnikáš, tak úprimne, je pre mňa tak trochu záhada riešiť nejakú ženu, prečo a ako dostala nejakú pozíciu. Ja by som jej popriala, nech robí ako riaditeľka dobré rozhodnutia, aby hotel prosperoval.
Ťažko sa vyjadriť k dotyčnej. Poviem ti ale jedno - ešte keď som bola zamestnaná, zažila som toto veľa krát. Že ľudia nechápali, prečo sa niekto dostal na danú pozíciu. Ale ver, že ja som to vedela, prečo práve tento človek. Pretože na pozíciu som ho vytiahla práve preto, že ja som vedela, čo vie. Samozrejme, v tomto prípade môže ísť aj o spomínané konexie. Vždy sú ľudia, ktorí si k sebe hore potiahnu človeka pre vzťah s ním a nie je jeho zručnosti. V mojom svete je toho minimum a podo mnou to nemohlo existovať. Ak úspešne podnikáš, tak úprimne, je pre mňa tak trochu záhada riešiť nejakú ženu, prečo a ako dostala nejakú pozíciu. Ja by som jej popriala, nech robí ako riaditeľka dobré rozhodnutia, aby hotel prosperoval.
@melanta veď ja jej prajem všetko len to dobré, no len som sa chcela dozvedieť ako to v hoteloch chodí. Či sa robia výberové konania alebo majitelia/konatetia si vyberajú ľudí podľa seba.
Najrýchlejšie je si hotel kúpiť 😁... a inak tam dlho, dlho, dlho makať a mať prehľad, vedieť pracovať s ľuďmi a komunikačné schopnosti
Vyberajú. Robila som niekoľko výberov na riaditeľov hotelov.
A co to bol za hotel? Nejaky Hilton alebo B&B hotelik s 20 izbami niekde v prdelakove?
A co to bol za hotel? Nejaky Hilton alebo B&B hotelik s 20 izbami niekde v prdelakove?
@viestta 4* hotel
Tak bola najlepsia. Co bolo obsahom vyberoveho konania vie len ona a ti (ten?), ktori ju vybrali
Niektorí riaditelia hotela majú okrem hotelovej školy vyštudovaný aj manažment, jednu čo poznám dokonca to študovala v zahraničí, aj ovládanie jazykov môže zavážiť a dlhodobá prax.
Tak bola najlepsia. Co bolo obsahom vyberoveho konania vie len ona a ti (ten?), ktori ju vybrali
@viestta žiadne oficiálne konanie nebolo vypísané, len zrazu stary riaditeľ odišiel a prišla ona
Tak dobre. Zrejme sa vyspala s celym manazmentom dookola... A ked sa bude dostatocne snazit rovnakym sposobom, stane sa generalnou riaditelkou hotelovej siete. (to si chcela citat?)
vzdy a vsetko zalezi od majitela hotela....
žiadne oficiálne konanie nebolo vypísané, len zrazu stary riaditeľ odišiel a prišla ona
Milá autorka, vieš, kto je to headhunter? To robím. Vieš koľkých ľudí do vrcholových pozícií ročne ako headhunter dohodím? Ani v jednom prípade nie je vypísané žiadne konanie, o dotyčnom novom človeku sa v danej firme dozvedia až v deň, keď nastúpi. To je bežný postup pri vrcholovom manažmente. Na ten sa naozaj vypisujú oficálne konania len výnimočne. Takí ľudia sa hľadajú inak. Ako som písala, aj na pozície riaditeľov veľkých hotelov (veľké celosvetové siete) som dohodila niekoľko ľudí, ani na jedno nebolo vypísané oficiálne konanie, tých ľudí som hľadala ja, 1-2 kandidátov predstavila majiteľom, väčšinou iba jedného, stretnutie nebolo v danom hotely, takže nikto ho v tom hotely nemohol stretnúť. Čiže ľudia z hotela a okolia sa o novom človeku dozvedeli až keď prišiel prvý krát. A takto to vo vyššom a vrcholovom manažmente funguje štandardne. Keby si pracovala čo len v strednom manažmente, tak by si toto vedela.
žiadne oficiálne konanie nebolo vypísané, len zrazu stary riaditeľ odišiel a prišla ona
Milá autorka, vieš, kto je to headhunter? To robím. Vieš koľkých ľudí do vrcholových pozícií ročne ako headhunter dohodím? Ani v jednom prípade nie je vypísané žiadne konanie, o dotyčnom novom človeku sa v danej firme dozvedia až v deň, keď nastúpi. To je bežný postup pri vrcholovom manažmente. Na ten sa naozaj vypisujú oficálne konania len výnimočne. Takí ľudia sa hľadajú inak. Ako som písala, aj na pozície riaditeľov veľkých hotelov (veľké celosvetové siete) som dohodila niekoľko ľudí, ani na jedno nebolo vypísané oficiálne konanie, tých ľudí som hľadala ja, 1-2 kandidátov predstavila majiteľom, väčšinou iba jedného, stretnutie nebolo v danom hotely, takže nikto ho v tom hotely nemohol stretnúť. Čiže ľudia z hotela a okolia sa o novom človeku dozvedeli až keď prišiel prvý krát. A takto to vo vyššom a vrcholovom manažmente funguje štandardne. Keby si pracovala čo len v strednom manažmente, tak by si toto vedela.
@melanta u nas to bolo inak, tiez sme 4*, ale malo by to byt tak ako pises ty, cize je to rozne, vsetko zalezi od majitela
@melanta u nas to bolo inak, tiez sme 4*, ale malo by to byt tak ako pises ty, cize je to rozne, vsetko zalezi od majitela
@defulik áno, záleží to od majiteľa. Ja som ani jeden spomínaný prípade neriešila na Slovensku. Na Slovensku majitelia firiem nechcú platiť headhunterov. Je to pre nich drahé. Primárne ich využívajú korporáty, pretože tie sú ochotné zaplatiť, pretože chcú na vysoké pozície naozaj kvalitných ľudí. V slovenských hoteloch ale aj menších firmách ako korporát to funguje tak, že sa peniaze nechcú púšťať, ani na služby ani na kvalitných ľudí. Pretože tí vždy stoja.
Kup si hotel a mozes byt riaditel 😀
Kup si hotel a mozes byt riaditel 😀
@senta_sofia ja nepotrebujem hotel, ani byť riaditeľka 🙂
@autor Ja som ti napisala jeden zo sposobov, ako sa nim stat
je to narocna praca a nie pre kazdeho. byt dobry riaditel je velmi tazke.
vieš ako povedal ujo Huliak na jednu známu šport.
"Neviem, za čo, komu dala, čo spravila, zlatú mala " takže neraz to chodí aj takto. 😝
@defulik áno, záleží to od majiteľa. Ja som ani jeden spomínaný prípade neriešila na Slovensku. Na Slovensku majitelia firiem nechcú platiť headhunterov. Je to pre nich drahé. Primárne ich využívajú korporáty, pretože tie sú ochotné zaplatiť, pretože chcú na vysoké pozície naozaj kvalitných ľudí. V slovenských hoteloch ale aj menších firmách ako korporát to funguje tak, že sa peniaze nechcú púšťať, ani na služby ani na kvalitných ľudí. Pretože tí vždy stoja.
@melanta melanta melanta. Tvoja profesionalna arogancia je obdivuhodna. V tomto s tebou absolutne nesuhlasim. Na tvrdej praci a schopnostiach az tak nezalezi. Najdolezitejsie su v zivote a tom pracovnom obzvlast su vztahy. Nazvime to networking. Sa ani necuduj ze poziciu nedaju hladat headhunterom. Naco? Poziciu obsadis v prvom rade niekym z tvojho okolia o kom mas relevantnu znalost alebo aspon referencie. Spoluziaci, exkolegovia. Jedine ked uz tam nemas koho tak to das hladat. Alebo v kombinacii s korporatnym stylom riadenia ked uz fakt nie je koo.

V prvom rade treba vedieť správne skloňovať.
Je to riaditeľ HOTELA.
Bez slovenčiny to pôjde ťažko.