icon

Ako sa stať učiteľkou v materskej škole?

18. mar 2024

Pekný deň, mám ukončenú už nejaký ten rok 😆 strednú školu s maturitou. Pracovala som ako účtovníčka, administratíva. Mám jedno dieťa, od septembra prváčka, momentálne som tehotná, a začala som premýšľať nad tým, že by som po skončení MD(RD) skúsila nájsť prácu v škôlke. Čítala som, že ak mám maturitu, stačí mi externé dvojročné pedagogické štúdium. Síce neviem či by som že ešte zvládla sa učiť 😆. Čo ešte k tomu treba? A aký cca plat má učiteľka v škôlke bez praxe? Vďaka za každú odpoveď.

Strana
z2
nikaeli
20. mar 2024

@kiki68 nerozumiem prečo nás stále porovnávaš s Rakúskom. Máme tu iné zákony. Som v školstve už 20 rokov a diagnostiky píšem každý rok niekoľkokrát. Aj dnes som písala tri do poradne na vyšetrenie školskej zrelosti. Voláme to pedagogická diagnostika dieťaťa a je to môj pohľad na vedomosti, schopnosti a zručnosti dieťaťa. Poznám to dieťa oveľa lepšie ako psychológ v poradni za jednu hodinu. Pracujem s deťmi s autizmom, ktoré často v danom momente s cudzím človekom pracovať nebudú - o to viac spolupracujem s poradňou. A súhlasím s @katarinka289. Niekedy stačila vo viacerých profesiách maturita - aj zdravotným sestrám napríklad. Prečo nedvíhať latku vyššie? učiteľ na sebe pracuje stále, ja sa vzdelávam aj po 20 rokoch a to robím 'iba' v škôlke. Rodičia by si mali uvedomiť, že materská škola nie je iba úschovňou detí v nejakej herni. Je to inštitúcia, kde sa drobci rozvíjajú pod vedením vzdelaných ľudí. Resp. mali by sa. A kým budú v škôlkach učiteľky s dvojročným minimom, zbytočne sa budete sťažovať na to, že nevedia riešiť konflikty, že nechcú deti s NKS, či nebodaj inou ťažšou diagnózou.

profantova
20. mar 2024

@bubbiik Tak o tomto som ani nepočula, ja som mala odmeny len pred Vianocami, aj to polovica z odmien sa mi len vrátilo, čo som kupovala - či materiál, odmeny a podobne za svoje...

nikaeli
20. mar 2024

@profantova veru.. že 4x do roka odmeny? veľmi by som chcela vedieť, v ktorej škole sa majú tak dobre.. nehovoriac o tom, že nárok na odmenu neexistuje 🤷🏻‍♀️ veľmi sa mi páčia vyjadrenia typu 'moja kamarátka v susednej dedine'. A po poslednom vyjadrení ministra o regionálnych doplatkoch sa mi chce fakt plakať. Som z Prešova, z krajského mesta, tretie najväčšie na Slovensku a podľa neho máme v našej oblasti nižšie výdavky na život ako ktorékoľvek malé mestá po celom Slovensku a stačí nám 30€ v hrubom. Ďakujeme za výsmech do očí. Ale odbočujem od témy, pardón. To len na margo tých odmien.

skorpionka1971
8. aug 2024

@bubbiik kvalifikovaní!!!

aninockapalkova
29. aug 2024

@luccija a riaditeľka čo nedáva odmeny vôbec ako naša? Na to sa naozaj nedá spoliehať

skorpionka1971
8. sep 2024

@bubbiik čo tak pravopis sa naučiť keď píšete niedke verejne!

Strana
z2