Ako sa stať vizážistom v pohrebnej službe?
Keďže som tu citala jednu temu zrovna o upravovani neboztkov , mam otazku. Ako sa clovek dostane k tomu,aby upravoval zosnulych ludi?? Uz som davnejsie pozerala ponuky,ale nic takr som nenasla. Kolko cca zarobia? Kto vie, podelte sa 🙂
Neviem, či takúto ponuku práce nájdeš na portáloch. Asi jedine napísať priamo do pohrebných služieb a informovať sa či nehľadajú alebo nebudú v dohľadnej dobe hľadať náhodou niekoho na úpravu nebožtíkov. Ak áno, opýtať sa na ostatné.
Urcite oslov pohrebnictva👌🏻
myslíš že je nebožtíkov tak veľa že to budeš mať na trvalý prac. pomer? na plný úväzok? pochybujem, to skôr len na polovičný popr. na dohodu.
Ináč, áno mala by si mať na to nejaký kurz, lebo to nie je len o tom, že pani namaľuješ, ale musíš robiť aj nejakú výplň tváre a podobne.
oslov pohrebné služby a urob si kurz, podľa mňa možno zo začiatku len brigádne ak hlavný vizážista vypadne pre PN, dovolenku a tak, ale možno že sa bude sťahovať, pôjde do dôchodku a podobne a zoberú ťa na trvalý pomer. Toto nie je práca predavača alebo obchodného zástupcu kde ti vypľuje internet tisíce ponúk. Tu keby mám záujem, urobím si teda kurz, oslovím pohrebníctva a robím záskoky a v nejakom určite časom niekto odíde a zoberú mňa ako už zaučenú a odskúšanú.
Ono sa to spaja aj s inymi pracami v pohrebnictve, len ako vizazistka nie, to by nezaplatili
Myslim ze v Rakusku je to mozne a Podla mna ako Lehrlingstelle pre Bestattung Wien, tam som videla taketo nieco, ze hladali. Len musis dobre vediet nemecky, aspon b2. Podla mna oslovit pohrebnictva a tiez musis mat tazku epidemiologiu ( skusky z hygieny), tie su povinne aj pre kozmeticky. Nakolko musis chranit aj seba a inych.
Ono sa to spaja aj s inymi pracami v pohrebnictve, len ako vizazistka nie, to by nezaplatili
@mk1111111111 moze byt napr aranzerka kvetov a pod. Alebo administrativa. Cim vacsie je to pohrebnictvo, tym viac moznosti.
To ale nie je len o liceni casto treba robit vyplne lic zasivanie pier a viecok lamanie prstov.. nie kazdy neboztik je babicka co zaspala vecnym spankom.su tu samovrazdy nasilne vrazdy devastacne poranenia pri nehodach neboztik najdeny po niekolkych dnoch napriklad tvarou dolu tam nastupuju posmrtne skvrny a rozklad tkaniv ktore treba co najlepsie zamaskovat fakt by si na toto mala zaludok?
Presne ako sa píše vyššie....to nie je LEN pekne nalíčiť ženu, ale aj úprava človeka do stavu, aby bolo verejne možne jeho telo vystaviť príbuzným... niekedy sú to tela po chorobe, po uraze, nehode a nie vždy vyzerajú ako človek keď spí, ale morbidnejsie....na toto treba mať schopnosti, absolvovane kurzy a certifikáty...popravde videla som po úprave ženu v rakve a bola krásne upravená akokeby spala...takže ja som za úpravy, ale treba to vedieť

@anonym_autor na YouTube bol rozhovor s pani,ktorá to robí už dlhé roky,je vyštudovana kozmetička,pracuje normálne pre pohrebníctvo,tam spomínala okrem iného aj to,že sú dostupné kurzy líčenia zosnulých,je to možno na prve počutie zvláštne aj trochu morbídne,ale vraj tam chodia bežne ľudia,je o to záujem.
No a ako sa k tej práci dostať? Asi len osobne sa informovať v pohrebnej službe,asi to nebude bežná ponuka práce na portáloch.