icon

Ako sa vyrovnať s výpoveďou počas skúšobnej doby?

16. júl 2025

Dnes mi môj nemecký manažér oznámil, že so mnou ukončujú v skúšobnej dobe pracovný pomer. Ako dôvod uviedol, že si nemyslí, že som úplný fit pre túto pozíciu a asi by som sa tam trápila. Trochu ma to prekvapilo, lebo dva týždne dozadu mi môj kolega vravel, že sa mu veľmi páči, aká som spontánna pri komunikácii s nemecky hovoriacimi zákazníkmi. Na druhej strane my vytkol, že by som mala byť trochu samostatnejšia a menej sa ho pýtať na veci.
Celá táto spolupráca bola taká zvláštna, môj kolega aj manažér boli stále zaneprázdnení, mala som pocit, že ich svojimi otázkami obťažujem.

Na druhej strane som z tej práce nemala až taký zlý pocit. Podarilo sa nám napríklad uzavrieť niekoľko obchodov, ale chápem, že oni to vidia inak. Včera som napísala môjmu nemeckému šéfovi správu, kde som sa ho opýtala, či sa mu niekto ozval. Nespravila som tak z vlastnej iniciatívy, ale preto, lebo ma o to požiadala baba z iného oddelenia. Nervózne mi odpovedal, že to spomenul na meetingu. Pravdou však je, že máme množstvo zákazníkov a nepamätám si ešte mená všetkých. A dnes nasledoval ten meeting. Chalan z HR ma dnes utešoval, že si určite nájdem niečo iné, lebo hovorím plynule anglicky a nemecky. A vraj tá práca je veľmi ťažká a on sám by ju nevedel robiť. Má pravdu, ale ja som stále sklamaná. Bojím sa, že znova natrafím na nejakú podobnú prácu.

autor
16. júl 2025

Ospravedlnujem sa za chyby v texte, ale som trochu rozladená.

lia2929
16. júl 2025

Tak malo byt ver mi caka ta nieco ovela lepsie a naozaj pre teba🥰 vlastna osobna skusenost po takejto 🍀 stalo sa mi to iste

ovaaa
16. júl 2025

Myslim, že nemáš čo ľutovať. Si v skúšobnej dobe a teda máš právo mať do tejto doby suport a zaučenie. A ak ich to obťažuje tak to nie je ferový prístup.

andreatytler
17. júl 2025

@anonym_autor Je mi to luto. Urcite to zamrzi. Vlastne ti povedali ze nie si dost dobra. Ale na druhej strane To je velmi nefer ked neposkytnu dostatocny trening a priestor na otazky. Dufam ze si najdes lepsiu pracu.

lienka.7
17. júl 2025

@anonym_autor netráp sa týmto. Nájdeš inú prácu. Drzim ti palce ✊🍀

isis234
17. júl 2025

@anonym_autor Ber to ako skúsenosť. Človek sa učí celý život.
Nemajú čas zaúčať nového pracovníka. Myslia si, že má prísť taký, ktorý s tým má skúsenosti. Sme rôzni...... Možno i tá kolegyňa, čo ti vravela aby si zavolala šéfovi, nie je úprimná. Dôveruj ale preveruj.
Ver, že si čoskoro nájdeš prácu s dobrým kolektívom, kde ti bude fajn 🍀

janinah
17. júl 2025

Mna len zarazilo,ze baba z ineho odd.ťa poziada a ty hned vypisuješ sefovi o takej veci....ja ako,sef by som asi zacala rozmyslat...jazyky vie,ale ci je aj dosť bystra? ..sorry,len som uprimna

autor
17. júl 2025
@janinah

Mna len zarazilo,ze baba z ineho odd.ťa poziada a ty hned vypisuješ sefovi o takej veci....ja ako,sef by som asi zacala rozmyslat...jazyky vie,ale ci je aj dosť bystra? ..sorry,len som uprimna

@janinah Bolo to pre ňu dôležité. Naše oddelenia musia spolupracovať.
Ale už je to jedno.

autor
17. júl 2025
@ovaaa

Myslim, že nemáš čo ľutovať. Si v skúšobnej dobe a teda máš právo mať do tejto doby suport a zaučenie. A ak ich to obťažuje tak to nie je ferový prístup.

@ovaaa Súhlasím

autor
17. júl 2025

Ďakujem vsetkym za povzbudive komentare. Vo firme je celkovo dusna atmosfera.

chrobak7
17. júl 2025
@anonym_autor

Ďakujem vsetkym za povzbudive komentare. Vo firme je celkovo dusna atmosfera.

@anonym_autor V živote budeš mať ešte veľa zamestnaní a zamestnávateľov. Niekedy so zamestnancom nie je spokojný zamestnávateľ, niekedy s prácou nie je spokojný zamestnanec. Tak si potrasú rukou a rozlúčia sa. Je to len práca, život ide ďalej. Zamestnanec si nájde inú prácu zamestnávateľ iného zamestnanca.

Tebe sa možno zdá, že ti práca vyhovuje, ale nadriadený to môže vidieť inak. Tiež mi v jednej práci povedali, že sa im zdá, že nemám na to, hoci ja som bol s prácou OK.

Ty nepotrebuješ poradiť, teba stačí len trochu povzbudiť. Ty si už poradíš sama. Uvidíš.