icon

Ako sa vyrovnať so stratou zamestnania?

4. okt 2025

Dobrý večer , potrebujem sa trošku vyrozprávať lebo ma to zadusí . Som vyštudovaná učiteľka s praxou . Milujem svoju robotu . Vedela som , že ak vyštudujem učiteľstvo splním si svoj sen . Pracovala som dlhšie obdobie v jednej škole , plnila som si svoju prácu na 200% , vložila som do toho celé svoje srdce , deti som zbožňovala , tvorili sme , stále som hľadala nové nápady , úplne ma táto práca napĺňala. Všetko bolo výborné , bola som spokojná a deti ,čo je pre mňa najpodstatnejšie , boli spokojné tiež . Jedného dňa som dostala nečakane jednu pani učiteľku na zaúčanie. Pani učiteľka bez praxe , stredná škola robená diaľkovo , a keďže som bola podľa vedenia šikovná , vybrali ma na miesto uvadzajúcej učiteľky . Táto pani učiteľka mala výborne vzťahy so zriaďovateľom , až také , že ja kým som ju zaúčala , v každom smere jej pomáhala , ona dostávala časom sebavedomie a začala si na mňa vymýšľať nezmysly . Ja som o ničom nevedela , keď som sa to dozvedela , akoby som dostala do chrbta riadne ostrý nôž . Samozrejme zriaďovateľ jej dôveroval , ja som sa spočiatku bránila ale dochádzalo k takým veciam , že som to úplne položila a odišla z práce . Neviem to doteraz pochopiť prečo sa mi to stalo ? Čím som si to zaslúžila ? Vždy som bola fér , nápomocná a nakoniec ma obvinila , že som ju terorizovala. Neprávom som prišla o prácu a v dnešnej dobe mám problém sa zamestnať , učiteľov je veľa a detí čoraz menej. Denne sa modlim za to , aby som si našla dobrú prácu ale nedarí sa mi . Ďakujem , že ste to dočítali až sem 💙💙💙

Strana
z2
xlucia
4. okt 2025

odkial si? v bratislave je akutny nedostatok ucitelov asi v kazdej skole

doriiis
4. okt 2025

Učiteľov je veľa??? Žijeme v rovnakej krajine?

anonym_c3e3c0
4. okt 2025

Budem úprimná, neverím Tvojej verzii.
Neverím, že dobrú učiteľku by nebránili kolegovia, rodičia, deti.
Ale Tvoj zivot ukáže, či sa mýlim, ale Ty klameš samej sebe.

goodidea
4. okt 2025

@anonym_autor na západe sa o teba pobijú

anonym_9d884a
4. okt 2025

Učiteľov je veľa? Veď teraz húfne zo školstva odchádzajú a ja som jedna z nich. Určite si niečo nájdeš, keď ťa to tak baví, veď inzerátov je kopec.

nairobi
4. okt 2025
@anonym_c3e3c0

@anonym_c3e3c0 ja som tiez odišla z nemenovanej MŠ po 15 rokoch kde som nechala kus svojho života, tiež kvôli intrigam ktoré som uz "nedávala"....
prečo hneď "neveriť"?

anonym_bc4fc2
4. okt 2025

Mne sa stalo niečo podobné, mimo školstva, ale tiež som začula kolegynu, rok a pol jej bola nápomocná, mňa potom pri znižovaní stavov prepustili a ona tam ostala.

autor
4. okt 2025
@anonym_bc4fc2

Mne sa stalo niečo podobné, mimo školstva, ale tiež som začula kolegynu, rok a pol jej bola nápomocná, mňa potom pri znižovaní stavov prepustili a ona tam ostala.

@anonym_bc4fc2 ❤️

autor
4. okt 2025
@nairobi

@anonym_c3e3c0 ja som tiez odišla z nemenovanej MŠ po 15 rokoch kde som nechala kus svojho života, tiež kvôli intrigam ktoré som uz "nedávala"....
prečo hneď "neveriť"?

@nairobi môj prípad ❤️ rodičia bránili aj kolegyne ale ja som to jednoducho nevedela prežiť , povzniesť sa nad tým a hlavne byť s tým človekom na pracovisku . Už by som jej nikdy neverila

midori123
4. okt 2025

Žijem pri BA, moja dcéra mala absolútne skvelú triednu učiteľku, učila ich matiku a biológiu, bol to človek a učiteľ, ktorého by sme spolu s deckami nosiť na rukách a predsa odišla presne kvôli podmienkam zo strany vedenia a dokonca aj kolegýň učiteliek.
Ona s jej milou a empatickou povahou to nedávala. Kolektív pedagógov bol strašný a ona nakoniec musela odísť. Takže áno, ja verím tomu, že stačí jeden magor a môže to skončiť aj takto.

autor
4. okt 2025
@midori123

Žijem pri BA, moja dcéra mala absolútne skvelú triednu učiteľku, učila ich matiku a biológiu, bol to človek a učiteľ, ktorého by sme spolu s deckami nosiť na rukách a predsa odišla presne kvôli podmienkam zo strany vedenia a dokonca aj kolegýň učiteliek.
Ona s jej milou a empatickou povahou to nedávala. Kolektív pedagógov bol strašný a ona nakoniec musela odísť. Takže áno, ja verím tomu, že stačí jeden magor a môže to skončiť aj takto.

@midori123 ❤️

anonym_bc4fc2
4. okt 2025
@anonym_autor

@midori123 ❤️

@anonym_autor ver tomu, že možno ťa čaká niečo lepšie...čas ukáže, držím palce...

autor
4. okt 2025
@anonym_bc4fc2

@anonym_autor ver tomu, že možno ťa čaká niečo lepšie...čas ukáže, držím palce...

@anonym_bc4fc2 ❤️

anonym_8f7d80
4. okt 2025

No ktovie akú verziu by povedala tá pani učiteľka bez praxe. Pretože to tvoje "ja som vyštudovaná učiteľka s praxou" (mimochodom voľakedy si bola aj ty bez praxe, či ty si sa s praxou už narodila?) a "Pani učiteľka bez praxe , stredná škola robená diaľkovo" znie dosť povýšenecky. Takže ktovie kde je pravda. Asi niekde uprostred, ako to už býva zvykom...

autor
4. okt 2025
@anonym_8f7d80

No ktovie akú verziu by povedala tá pani učiteľka bez praxe. Pretože to tvoje "ja som vyštudovaná učiteľka s praxou" (mimochodom voľakedy si bola aj ty bez praxe, či ty si sa s praxou už narodila?) a "Pani učiteľka bez praxe , stredná škola robená diaľkovo" znie dosť povýšenecky. Takže ktovie kde je pravda. Asi niekde uprostred, ako to už býva zvykom...

@anonym_8f7d80 momentálne som to tak opísala ale predtým som ju brala za rovnocenného kolegu . 🩷 dokiaľ mi neublížila a vyslovene ma nevyužila

rozculena
4. okt 2025
@anonym_c3e3c0

@anonym_c3e3c0 ja jej verím...mám kamošku učiteľku

eeffka
4. okt 2025

@anonym_autor ty si o pracu neprisla ale sa jej vzdala.

janickacrazy
4. okt 2025

@anonym_autor neviem teda odkiaľ si, ale vo väčšine miest je učiteľov málo a všade ich hľadajú, takže určite niečo nájdeš. Takéto veci sa žiaľ stávajú. Mne sa stalo niečo podobné tiež kedysi dávno, ale nie v školstve. Proste niektorí ľudia sú zákerni. Skús sa cez to nejako preniesť. Časom to bude lepšie.

doriiis
4. okt 2025

Ako učiteľka by si sa mala naučiť väčšej asertivite a naučiť sa všetko si nepripúšťat tak veľmi.
Takto ťa tvoja vysnena práca za pár rokov úplne vycicia a padnes na ústa

autor
4. okt 2025
@janickacrazy

@anonym_autor neviem teda odkiaľ si, ale vo väčšine miest je učiteľov málo a všade ich hľadajú, takže určite niečo nájdeš. Takéto veci sa žiaľ stávajú. Mne sa stalo niečo podobné tiež kedysi dávno, ale nie v školstve. Proste niektorí ľudia sú zákerni. Skús sa cez to nejako preniesť. Časom to bude lepšie.

@janickacrazy ❤️ takým , čo toto nezažili ťažko uveria , žiaľ ako píšete stáva sa to . Bolo toho veľa , čo sa tam odohralo nechcem to rozpisovať , podstata je zachytená a ďakujem . Verím , čakám , že príde spravodlivosť . Lebo vážne som dopadla ako sa hovorí - za dobrotu na žobrotu

autor
4. okt 2025
@doriiis

Ako učiteľka by si sa mala naučiť väčšej asertivite a naučiť sa všetko si nepripúšťat tak veľmi.
Takto ťa tvoja vysnena práca za pár rokov úplne vycicia a padnes na ústa

@doriiis snažím sa , mám ale povahu , ktorá by nikdy nedokázala druhému ublížiť , som priam extrémne citlivá a ťažko mi je prežiť s takou povahou v dnešnom svete 🩷

doriiis
4. okt 2025
@anonym_autor

@doriiis snažím sa , mám ale povahu , ktorá by nikdy nedokázala druhému ublížiť , som priam extrémne citlivá a ťažko mi je prežiť s takou povahou v dnešnom svete 🩷

@anonym_autor ...asertivita neznamená ubližovať. Nauč sa čítať ľudí, nič od nich neočakávat a reagova. A samozrejme vymedziť hranice.

autor
4. okt 2025
@doriiis

@anonym_autor ...asertivita neznamená ubližovať. Nauč sa čítať ľudí, nič od nich neočakávat a reagova. A samozrejme vymedziť hranice.

@doriiis ja som opísala svoju povahu , vďaka ktorej sa neviem v dnešnom svete stať priebojnejšia a hodiť určite veci za hlavu . Čo sa týka asertivity nie som útočná , snažím sa riešiť konflikty s chladnou hlavou a nastavovať si hranice .

anonym_846261
4. okt 2025

Ano. Ludia ma tu mozno budu opluvat, ale myslim ze doba sa postupne meni a ucitelov uz je dost na vacsine sr, itckarov je dost, aj napr at last but not at least lekarov bude dost a je a bude aj konkurencia na trhu prace. Treba si zvykat.

andrea_ff
5. okt 2025
@nairobi

prečo hneď "neveriť"?

@nairobi stalo sa to aj mne. V mojom prípade som tam robila roky rokúce. Po návrate z MD som dostala narcisticku manipulatívnu kolegynu a nakoniec ma tak zničila, až som už nemohla....a musela som odísť z práce, ktorú som mala veľmi rada a vyhovovala mi aj platovo, aj podmienkami.

anonym_5a4f6e
5. okt 2025

ak vynechame Bratislavu a blizke okolie tak ucitelov je nadbytok a je tazke najst pracu
je mi luto co sa ti stalo ale je to problem aj vasho vedenia ze neurobilo poriadok, bolo to nespravodlive ale skus popracovat aj na svojom sebaprijati a svojej seba hodnote su rozne podcasty na nete k tej teme

drzim peste pri hladani prace

zunaf
5. okt 2025
@doriiis

Učiteľov je veľa??? Žijeme v rovnakej krajine?

@doriiis V rovnakej krajine áno, ale regionálne rozdiely sú obrovské. Na východnom Slovensku je prebytok učiteľov, kým na západe nemá to kvalifikovane učiť.

letfenixa
5. okt 2025
@zunaf

@doriiis V rovnakej krajine áno, ale regionálne rozdiely sú obrovské. Na východnom Slovensku je prebytok učiteľov, kým na západe nemá to kvalifikovane učiť.

@zunaf je ale zvláštne, že ten prebytok z východu sa nepresunie na západ, radšej narieka.

janulka1802
5. okt 2025

@anonym_autor ja Ti verím. Otrasné, keď takí ľudia vyštvú človeka, lebo ten nemá hrošiu kožu. U nás v práci je to veľmi podobné. Pracujem v prevažne mužskom kolektíve a intrigy, klebety, podrazy, závisť, žiarlivosť sú bežnou súčasťou. Čím väčší hlupák, tým väčší intrigán. Nad vodou ma drží zopár kolegov/ýň, ktorých mám rada. S ostatnými riešim pracovné veci a dovi dopo.

anonym_846261
5. okt 2025
@letfenixa

@zunaf je ale zvláštne, že ten prebytok z východu sa nepresunie na západ, radšej narieka.

@letfenixa no teraz nepiseme o tej zacinajucej ucitelke. Ked mas uz zazemie a je starsi ono to asi nie je take eazy alebo vyhodne sa prestahovat do BA. Ale ved sa x ludi do BA stahuje.

Strana
z2