Ako sa vysporiadať s falošnými kolegyňami na pracovisku?
Ahojte. Píšem anonymne lebo nechcem, aby ma náhodou niekto spoznal. Ide o to, že mám prácu, ktorá sama o sebe nie je zlá, ale všetci na našom oddelení čo sú takmer všetko ženy sa "naoko" tvária milo a za chrbtom ma ohovárajú. Už som tam dva roky. Nezažívam to prvý krát, jednak som introvert s nikým nekomunikujem okrem pracovných nevyhnutných vecí a oni tiež, viem že je chyba aj vo mne lebo som aká som. Mám manžela, rodinu a dve blízke kamošky a to mi stačí. Budúci rok plánujeme s manželom stavať a chceme začať žiadať o úver a už by som potom chcela ísť na materskú. Tieto záväzky ma držia v práci a keď už mám dva roky odrobené, zmluvu na dobu neurčitú, tak potrebujem aby nám schválili úver a najradšej by som šla čím skôr na materskú a y som tam už nemusela chodiť. Mám kolegyňu, ktorá mi je nadriadená a nemá ma v láske, keď jej to vyhovuje tak si nájde niečo aby ma mohla zdrbať a keď sa jej to hodí tak je milá a ostatní tak isto. Zaujíma ich či už staviame dom, či sa náhodou nechystám na materskú a ohovárajú a klebetia keď tam nie som. Nerada tam chodím, necítim sa tam dobre, viem, že to nie je jediná práca v meste a ani platovo to nie je najlepšie, no potrebujeme úver, postaviť dom a ísť na materskú chcem, no hlavne potrebujem otehotnieť a stresy mi tomu určite nepomôžu. Ťažko sa mi vysporiadáva s tým, že tam nemám nikoho kto by mal v láske , chcem si odrobiť svoje a ísť domov, nechcem s nikým konflikt. Zostali by ste v takej robote alebo by ste hľadali dačo iné? Ako sa vysporiadať s tým, že som introvert a nemá ma nikto rád ?
Ako vies ze ta ohovaraju?
U nás v období plánovania bábätká nastali personálne zmeny. Úprimne Ti poviem, aj keď som na MD desím sa dňa, keď sa tam budem musieť vrátiť. Lenže nebudem mať na výber. Už rozmýšľam aj nad rekvalifičným kurzom. Ja síce nie som úplný introvert, no nemám rada konflikty. Moja nariadená si na mne "honila ego" a nebola som jediná. Kopu báb kvôli nej odišlo. Ona si doslova hľadala a hľadá maličkosti, aby mala priblblý komentár a ja a pár báb, ktoré nie sme dosť asertívne sa brániť, sme to schytali. Najsmutnejšie je, že sme boli roky nielen kolegyne ale aj kamarátky. No niektorí ľudia, až pozíciou ukážu, akí naozaj sú. Byť na tvojom mieste vydržím minimálne, kým Vám neschvália úver.
U nás v období plánovania bábätká nastali personálne zmeny. Úprimne Ti poviem, aj keď som na MD desím sa dňa, keď sa tam budem musieť vrátiť. Lenže nebudem mať na výber. Už rozmýšľam aj nad rekvalifičným kurzom. Ja síce nie som úplný introvert, no nemám rada konflikty. Moja nariadená si na mne "honila ego" a nebola som jediná. Kopu báb kvôli nej odišlo. Ona si doslova hľadala a hľadá maličkosti, aby mala priblblý komentár a ja a pár báb, ktoré nie sme dosť asertívne sa brániť, sme to schytali. Najsmutnejšie je, že sme boli roky nielen kolegyne ale aj kamarátky. No niektorí ľudia, až pozíciou ukážu, akí naozaj sú. Byť na tvojom mieste vydržím minimálne, kým Vám neschvália úver.
@anonym_b3c8a3 no ja som tiež taká, že sa neviem moc brániť bojujem s tým od základnej školy. Po materskej ak tam bude tá istá zostava už budem hľadať dačo iné, aj s lepším platom. No keď už mám nejaký čas odrobený a zmluvu na dobu neurčitú nechce sa mi niekde začínať odznova. Síce je to tak, že v každej práci je niekto alebo niečo negatívne
@anonym_autor a prečo si to všímaš? Sama im o tom všetkom asi rozprávaš,keďže sa ta pýtajú či staviate. To,že sa pýtajú či nejdeš na matersku je úplne bežné keď si v ženskom kolektíve a si vydatá. Kebyže si slobodná, tak budeš počúvať či máš frajera, a kebyže máš frajera,tak kedy svadba 🤷🏻♀️. Keď sa vám zadarí dieťa,priprav sa na otázky,kedy bude druhé. Normálne ich ignoruj alebo odpovedaj keď bude-bude.
@anonym_autor Ja sa od istej doby drzim toho, ze do prace sa nechodim kamaratit a podla toho sa aj chovam. Svoje sukromie nikomu nezverejnujem, pracu si urobim, pracovne veci slusne vykomunikujem a ak ma ohovaraju, tak mi je to jedno.
@anonym_autor Ja sa od istej doby drzim toho, ze do prace sa nechodim kamaratit a podla toho sa aj chovam. Svoje sukromie nikomu nezverejnujem, pracu si urobim, pracovne veci slusne vykomunikujem a ak ma ohovaraju, tak mi je to jedno.
@anonym_00e9bb toto je najlepsi pristup. Mna tiez roky prace naucili presne toto iste.
@anonym_00e9bb toto je najlepsi pristup. Mna tiez roky prace naucili presne toto iste.
@muchotrafka298 Len treba k nemu dospiet, nie je to uplne jednoducha cesta😉
Ja by som si hladala inu pracu so zmluvou na neurcito- aj lepsie platenu, aj s lepsim kolektivom..
Ja sa naopak vzdy v praci kamaratim, mame sa radi, ak by to tak nebolo, tak odidem
@muchotrafka298 Len treba k nemu dospiet, nie je to uplne jednoducha cesta😉
@anonym_00e9bb hlavne nezdielat privela osobnych veci. Mne sa to vypomstilo a teraz sa to vypomstilo aj kolegyni. Ktora mala pocit, ze o nej musia vsetko vediet, co robi,kam chodi, kolko ju stoja dovolenky. Lebo chcela byt len ved mila, ze ked sa pytaju. No tak sa poucila. A pouci sa kazdy, lebo je viac kolektivov, ktore Ti nepraju ako praju.
@anonym_autor toto je v každej práci tak ti poviem. Avšak poradím ti jedno, jedna veta a tá je odpovedať nasledovne, keď sa ťa kolegyne opýtajú na niečo súkromné. Odpovedz že svoje súkromné záležitosti nebudeš preberať s niekým, kto za to nestojí. Že si prišla pracovať a nie vyrozprávať svoj životný príbeh a vyliať si srdiečko kolegyniam na pracovisku. Normálne im to takto povedz. A s nadriadenou komunikuj iba v rámci práce a keď ťa za niečo zdrbe, tak jej povedz, že nech ti to dá písomne. Vzťahy si síce nezlepšíš ale očividne to tam nemá ani význam.

Sama vravíš, že ich k životu nepotrebuješ tak prečo to riešiš. Sa s nimi nebav, nezdieľaj žiadne životné updaty, odrob a choď domov. Ak to nezvládneš tak jedine zmeniť pôsobisko. Ale neviem, kedy sa chystáte brať hypo...to by ti to mohlo skomplikovať.