Ako sa vysporiadať s kontrolujúcou kolegyňou?
Baby, prosim poradte ako sa spravat v tejto situacii...v robote mi konci skusobna, cize som nova, a kolegyna ktora ma zauca si na mna zacala trochu dovolovat...napr pride ku mne do kancelarie a ked si niexo pisem aj sukromne do diara tak sa mi postavi za rameno a pyta sa co robim a co si pisem a caka kym jej neodpoviem...rovnako zacala byt strasne zvedava aku pracu mi sefka prideluje atd, sustavne chodi ku mne do kanclu s debilinami, niekedy mam pocit ze to robi naschval aby som nestihala veci, strasne ju zaujima co robim cez vikend s kym ho travil a tak...dneska som uz z toho bola zhnusena a asi to bolo na mne vidiet lebo sa ma asi 30krat prisla spytat co som smutna a zase len moju osobu riesila...neviem ci jej mam jasne povwdat nech sa stara do seba ale mam taky pocit ze ona si stoji na kabli a neprestane to, cize neviem ci odijst alebo hodit rec so sefkou
@lelelienka ja som mala kolegyne čo celý deň mleli popri robote, ohováranie, politika, vsemozne temy....veľmi zle sa mi pracovalo....mne vytkli keď som si prečítala správu alebo isla zavolať... Nikdy som si s mužom nevyvolavala na dlhé rozhovory....pár organizacnych viet, kto a kedy ide po deti ...to bolo všetko ... Ak je to s mierou tak je to normálne, veď človek nie je za pásom ....ale celý deň a na úkor práce, to je moc
@aurinia ano presne take kolegyne som mala, prekecat cely den, poobjednavat saty, boty…a praca pocka. Alebo oblubene heslo “len do vysky mojho platu”. Ked som im povedala, ze som zvedava, ako by sa tvarili keby ich trebars osetril MUDr. “Len do vysky mojho platu” sa div ze neurazili 😂
Dakujem za odpovede dievcata, ano kto to nezazil, nepochopi, a kto to zazil, vie presne o com hovorim a ze nezvelicujem...zaciatkom tohto tyzdna bola uma tolkokrat v kancli ze som nestihala otacat hlavu, proste furt nieco a to boli aj jej sukromne hluposti ze mi ukqzovala svoje deti...vrchol bol ked sme mali dokoncit urgent jednu vec a ona mi zacala hovorit ze sa kolega rozvadza a ze ju pozval do divadla ale ze ma ona manzela a proste zacala to tam do detailu rozoberat...na toto som jej uz razne povedala ze ma to nezaujima, nestaram sa do tychto veci a je pre mna primarne dokoncit a odovzdat danu ulohu...ja som tu ulohu robila a ona sa pri mne chichunala a hovorila o tom kolegovi co sa rozvadza...takze nie, jej sa neda povedat, ona to nepochopi, ide si svoje...ja si myslim ze je to zufala zena a aj takymto spravanim voci mne si chce vydobit svoje miesto v spolocnosti...

Keď si budeš istá že so šéfkou nie sú kamarátky vieš jej po skončení zaucania vysvetliť že si vážiš že ťa kolegyňa zaskolila ale už by si rada pracovala samostatne.
Kolegynine kontrolovanie otoč proti nej. Napríklad pred ostatnými povedz: " Janka toto si mi vysvetlila tak dobre že to zvládnem sama. Máš dosť vlastnej agendy, nechcem ťa zdržovať" Keď bude za tebou doliezat bude za protivnu kravu čo má málo roboty a preto otravuje.
Dievčatá majú pravdu ak si všetko zvládla za 3 mesiace si šikovná a máš na viac. V tejto práci najviac rok a potom si hľadaj niečo iné.