icon

Ako sa zachovať v solídnom zamestnaní?

miliontyanonym
6. dec 2014

Pred rokom, hneď po VŠ, sa mi podarilo nájsť prácu snov - naplňujúca, úzka špecializácia, výborný plat. Nejedná sa o prácu za pásom či prepážkou.
O 3 roky by som už chcela zakladať rodinu. Tzn. pokúsiť sa o prvé dieťa. Nie som žiadna karieristka, náplň života vidím v rodine, avšak som aj rozumná a určite si chcem prácu udržať na... dlho predlho. Skombinovať deti a prácu si nemyslím že bude až tak náročné - som sama sebe paňou, takže teoreticky môžem nastúpiť krátko po pôrode a pritom deti absolútne nezanedbávať, štýlom odnesiem ich k babke na 2 hodinky/odídem keď muž príde z práce.
Čo ale problém je, že budem musieť na rizikové. Nie z dôvodu že som lenivá, ale že tú prácu tehotná vykonávať naozaj nemôžem.
A teraz mi prosím žienky poraďte, lebo moje okolie mi jednu konštruktívnu radu nedalo, hoc ja sama nejaký plán mám.
1. nemôžem po pozitívnom tehot. teste zavolať šéfovi že " pááá, idem na 3/4 roka off" - pretože nahradiť ma v práci nie je možné za kratšiu dobu než 3/4rok. nielenže je to absolútne nelojálne, ale po materskej by ma pravdepodobne čakala výpoveď.
2. nemôžem povedať "hej šéfe, ideme mať s mužom nechránený sex, hľadajte mi zástupcu" lebo buď ma takisto hneď vyhodia, alebo môžem pri dnešných štatistikách "snažilkovať" 4 roky.
Čo by ste robili? A v tomto časovom horizonte, že som tam rok a o 3 roky by som bola tehotná - ako načasovať prípadné informácie...

Ďakujem Vám, verím že sa Vás tu nájde viac s podobnou prácou ako mám ja a budete vedieť poradiť.

filipal
7. dec 2014

@dejnas no, mne tam nesedi prave ta flexibilnost pri dietati. ochutnavac musi byt k dispozicii. vlastne, ani to nesedi, ze by pracovala len dve hodiny denne.
ale zapracuvavat sa moze veru aj 3/4 roka...mozno kym spozna vsetky jedla a chute.. 😒 😅

maznacik007
7. dec 2014

mohlo by to byt nieco ohladne medii .. mozno hlasatelka .. tam sa da pomerne skoro vratit do prace ale zasa neni jedina na SVK ... a nenahraditelna...

matafen
7. dec 2014

@dejnas No presne, bavime sa s MM 🙂 Normalne ma tato tipovacka zaujala viac ako vystupenie Gombitky po 12 rokoch 😀 MM este napadla verzia PILOTKA 😉

redlola
7. dec 2014

podla mna vedenie modreho konika skuma myslienkove pochody registrovanych uzivateliek 🙂

redlola
7. dec 2014

@matafen moj manzel na mna pozeral jak puk, ze co to dievca riesi 🙂 ale prijemne pobavenie v nedelu vecer

redlola
7. dec 2014

vlastne ani kozmonautka nemoze byt na dve hodky denne

filipal
7. dec 2014

@matafen to tu uz bolo! nepreskakuj!! 😀

vege1
7. dec 2014

Mne napadla letecka dispecerka, ale to asi uplne nesedi s indiciami 🙂

filipal
7. dec 2014

@kadri no, kadri, dala si si robotu! 😅

velkacica
7. dec 2014

"ochrana" matiek ma MD je brzdou dynamiky pracovného trhu

filipal
7. dec 2014

@velkacica pocuvaj, vies, ze mna by zaujimalo tvoje povolanie? podla mna si chlap! 😵

terina25
7. dec 2014

ja som tiez nieco nasla-jedina na slovensku orchestralna fagotistka🙂

kadri
7. dec 2014

este moze byt nejaka hudobnicka, tam dlho nacvicuju a nejde len tak niekoho nahradit. no, sme jej poradili 😲

matafen
7. dec 2014

@kadri Waaaau, no zaujimave.... Ale na ziadnu nesedia vsetky indicie...

kadri
7. dec 2014

ani fagotistka to nebude, ta zije v ziline, nie v ba

http://frastackenoviny.sk/relax/povolanie/item/...

hotovy team detektiva orieska 😀

matafen
7. dec 2014

@kadri Ale hudobnicka moze pracovat aj tehotna.... No tazke to je veru... Skoda, ze sa nedozvieme rozuzlenie 😀

terina25
7. dec 2014

fakt moze byt ta fagotistka.cvicit moze aj doma a chodi len na koncerty ak hraju.takze to by celkom aj sedelo.a tu co som nasla ma aj vs.

http://frastackenoviny.sk/relax/povolanie/item/...

terina25
7. dec 2014

@kadri ved nemusi zit v blave .nemusela na mk uviest pravdu😉

kadri
7. dec 2014

@matafen nie som si ista, ci ak hra na dychovom nastroji, tak moze ako tehotna naplno duchat. alebo nejaka violoncelistka, tej moze vadit brucho alebo ta poza pri hrani, viem ja?

@terina25 pravdu mas 😉

matafen
7. dec 2014

@kadri No vidis, to ma nenapadlo, ja som chodila na klavir 🙂

kadri
7. dec 2014

@miliontyanonym ak si profesionalna muzikantka, tak tu bola na mk jedna violistka, ktora koncertovala aj kratko po porode, napis ip ak chces kontakt 😉 aj huslistku som poznala, ale ta to nacas zavesila na klinec pri 2 malych detoch

terina25
7. dec 2014

@matafen ja tiez🙂a inak tiez si neviem predstavit hrat s takym bruchon na klavir ved by son ani nedotiahla na klavesy

terina25
7. dec 2014

nasla som zoznam praci nevhodnych pre tehotne...

http://tehotenstvo.rodinka.sk/prirucka-pre-rodi...

terina25
7. dec 2014

idem spat.ked sa nieco dozviete dajte mi vediet😉 dobru noc

matafen
7. dec 2014

Aj ja idem spat, ale horim nedockavostou, co sa zajtra dozviem 🙂

matafen
7. dec 2014

@terina25 Super clanok! Ani som nemyslela, ze je tolko nevhodnych faktorov prac.prostredia...

radoslava25
7. dec 2014

aj mňa to zaujíma aká je to profesia, ale asi sa autorka za svoju prácu hanbí, keď to nechce prezradiť...ale keď je tak lojálna tak nech urobí aspoň reklamu svojmu zamestnávateľovi a povie názov firmy kde pracuje....inač ma napadlo neviem či to bolo spomenuté...kaskadérka, ale na to zas netreba VŠ titul...

dejnas
7. dec 2014

@kadri som si tie linky prebehla a celkovo mi do toho zapadla tá kočka, ktoré vyštudovala odbor FIFA master ... aj vekovo, aj dĺžka štúdia (zaúčania?), jediná slovenka, v podstate zaujímavá originálna práca, predpokladám, že nadštandardne platená... lenže tá vraj musí veľmi veľa cestovať a tam by zrejme nebol možný tak skorý návrat do práce, resp. skĺbiť kariéru a dieťa 😉
inak - zaujímavé čítanie 😉

dejnas
7. dec 2014

@radoslava25 ja si zas nemyslím, že nutne musí pracovať v odbore, ktorý vyštudovala... môže napokon vykonávať diametrálne odlišnú činnosť 😉