icon

Ako si nájsť flexibilnú prácu s dieťaťom?

zoobaby
6. feb 2025

Som zúfalá. Neviem si nájsť prácu. Skončila mi materská aj rodičák a teraz neviem čo robiť. Mám malé dieťa ktoré chodí do škôlky. Ja tomu normálne nerozumiem. Ako riešite prácu pri malom dieťati? Bývame na dedine, škôlka končí o 16:00. Žiadny pracovný čas neumožňuje končiť tak skoro aby som stihla ísť pre malého. V dedine robota nie je a cestovanie do mesta zaberie vyše pol hodiny. Potom sú stále prázdniny. To prosím ako riešite keď chodíte do práce? Ja tomu nechápem. Moja mama bola učitelka takže keď som mala prázdniny, bola doma aj ona. Takže nechápem ako to riešia iní pracujúci ludia. Ďalej je malý každú chvílu chorý, kedy tiež musím byť s ním stále doma. Ja fakt neviem kde a akú prácu si nájsť kde toto tolerujú. Pred materskou som mala dobrú robotu ale pri malom nie je možný ten pracovný čas aký tam bol.

tanicka907
6. feb 2025

@slniecko66 lenze pani uz ma syna v skolke takze to, ze je skolka zatvorena predsa uz vie. To, ze pracu nebude moct robit po tom co jej skonci rodicak, vedela uz ako tehotna, tak ja vobec nevidim v nicom inom problem ako s prepacenim s lenivostou prispevajucej.
O pracu mozeme prist vsetci a dalsia nemusi byt alebo moze byt zhovievajucejsia. Taktiez sa tu stazuje, ze by musela do prace dochadzat polhodini. To si snad robi srandu, nebudem ani komentovat.

tanicka907
Autor odpoveď zmazal
tanicka907
6. feb 2025

@slniecko66 a este tu niekto pisal, ze je samozivitelka, to teda nevieme, ale keby bola a nemala by omoc pd rodiny, tak by riesila uplne ine veci ako OCR 😌

slniecko66
6. feb 2025

@tanicka907 keby jej na tom nezalezalo nepyta sa..
Ja som samozivitelka. A ano ocr som riesila aj ma riadne stresovalo kedze som dosla o dost penazi..

tanicka907
6. feb 2025

@slniecko66 predpokladam, ze ty si svoju situaciu riesilia predtym, ako si uz prisla o rodicak ci?

matkahelka
6. feb 2025

@zoobaby cesta do mesta ti zaberie vyse pol hodiny? pobavila som sa. chod skusit zit trebars do KE a cestuj v rannej spicke cez polovicu mesta, ak to das za hodinu, budes si blahozelat. cestovat do prace len pol hodinu povazujem za luxus.
Otvaracie hodiny v skolke mate uplne na prd. obratit sa na zriadovatela, spisat rodicmi peticiu.
Praca- ake mas vzdelanie? ak ekonomicke, tak statna sprava. prip.si urobit pedag.minimum a sup do skolskeho klubu robit druzinarku. v sukromnom sektore nikto do nekonecna ocr netoleruje, v statnej sprave s tym problem nie je.

slniecko66
6. feb 2025

@tanicka907 aku situaciu? Ja som mala pracu uz predtym. Na 1 smenu. No je pravda ze chceli tyzden pred otvorenim dat cas v skolke o 7:00. To boli ine stresy co budem robit. Ale nakoniec to nepreslo.

nin12345
6. feb 2025

@zoobaby pripnem sa tu tiez to budem o nejaky cas riesit a som na dieta sama bez babiek a dedkov na dochodku... u nas je skolka otvorena dlhsie ale zatial celkom neviem co budem robit napr. cez tie prazdniny

zoobaby
autor
6. feb 2025

Pre Boha, vám to tu už naozaj kúruje. Som sa normálne opýtala ale takéto hejty som nečakala. Ženy, však sa uvedomte. Toto sa nikde na svete nedeje iba na Slovesku aby sa ženy takto nenávideli.
@tanicka907 tie vaše komentáre, to čo má byť? Čo ma tu urážate a trvdíte o mne že som lenivá??? Nič o mne neviete. Pracovať nie je povinné a nie je to zločin. A nie, nesedela som doteraz na zadku ako vy premúdrelá tvrdíte.

A čo sa týka toho že som spomenula že cestovať za prácou do mesta trvá pol hodinu, som myslela z toho pohladu že väčšina prác končí o 16:00 a plus pol hodina cesty, tak nestihnem škôlku. Cestovala som predtým pracovne po celom Slovensku,tak si vyprosím vaše sprosné pripomienky.

Už sa tu radšej ani nič neopýtam, lebo človek ajtak nedostane normálnu odpoveď, iba sprosté komentáre

tanicka907
6. feb 2025

@zoobaby co Ti poviem, objavila si Ameriku 😌
Ale Ta podporim a zvladnes to ako kazda svojpravna, inteligentna, samostatna matka 😘😘😘😘drzkaj sa

tanicka907
6. feb 2025

@zoobaby alebo nepracuj ked nemusis a mas po probleme 🤣🤣🤣

zuzkatel
6. feb 2025

@zoobaby čo tak skrátený úväzok? To si neskúšala? Ja som to mala podobne ako ty - skolka otvárala o siedmej, končila o 16. Prácu som mala vyše hodinu z domu. Moja jediná možnosť bola presne o siedmej vykladať dieťa v škôlke, pred pol deviatou byt v práci, pred 15 som aj s rýchlou obednou prestávkou utekala domov a stihla som na 16 byt v škôlke. Bolo to o drzku, ale ja som bola spokojná, ze som už stvrtej doma, a aj že mam prácu. Odvtedy som si tak zvykla, že aj keď už teraz môžem robiť z domu a aj v inej firme, tak si stále nechávam len 6-hodinový úväzok a radšej tie ušetrené hodiny venujem sebe.

Prázdniny sme s muzom riešili tak, že som bravala deti do prace. On ich vziať nemoze, u nás bolo viac kolegov, čo mali rovnaký problém - tak sme im vždy našli voľnú zasadacku a tam sa hrali. Ale je pravda, že tri roky sme s muzom neboli na dovolenke, lebo nie vždy sa to dalo, zobrať si deti do prace, takze sme sa striedali a vybúchali si celu dovolenku tak, že raz bol jeden doma s deťmi, raz druhý.

Držím palce, isto niečo vymyslís.

zoobaby
autor
7. feb 2025

@tanicka907 prestav si že nemusím, ale chcem. Ale tu už je aj to zločin že chcem pracovať. Ty už radšej nič nekomentuj prosím ťa, lebo nezmyselné komentáre tu nikoho nezaujímajú

lili929
7. feb 2025

@zoobaby skus si najst nieco v statnej sprave, tam je povacsine ciastocne pruzna doba, aj OCR su tolerovane lepsie ako v sukromnom sektore. Nepises aku mas skolu, aj od toho vela zavisi

podbel2512
7. feb 2025

@lili929 to je vsetko po znamostiach. Tam sa bezny clovek nedostane

aurora33
7. feb 2025

@zoobaby zapoj manžela

evansova
7. feb 2025

Mala som podobny problem. Hoci som mala VS, nasla som si pracu sekretarky. Na sekretariate sme boli dve, vybavila som si, ze hoci sa zacinalo o siedmej.rano, ja o 7.30. Koniec o 15.30, ja o 16.00. Cestovala som autobusom. Samozrejme choroby, raz jedna, raz druha dcera (dvojcata), v praci zdute ksichty, bola som verejny nepriateľ. Ked baby blizili k veku 6 rokov, hladala som si novu pracu, uz v odbore a konecne zmysluplna praca, dobry plat. Tak hladaj, hadam sa ti postasti aj ked to nebude praca snov.

margotka17
7. feb 2025

@zoobaby skrátený úväzok, pomoc babky, dedka....

lenkapriezvisko
7. feb 2025

@mamamasama no presne ! Tu vidno ako žena žene nohy podkopáva. Aké sú múdre niektoré až sa divím že sú tu. Žena sa pýta o radu a 90% jej tu nakladá... prečo? A múdrosti jedno dieťa, žiadne dieťa 🤮 akože nikto neviete čo je za tým všetkým. Nie každá je úplne super dokonalá.

nelka93
7. feb 2025

Nájdi si prácu s flexibilnou dobou. Nepíšeš v akej sfére máš skúsenosti ani ci sa stará aj otec dieťaťa. U nás môžeme prísť od 6.do 9. A odísť po 14. Stačí aby sedeli hodiny na konci mesiaca. Alebo si daj polovičný úväzok

matej2227
7. feb 2025

@ivik4 jedno dieťa, žiadne dieťa??? Koľko je veľa,??? dve??? Ako 90% rodičov?? Možno ty medzi nimi...to je nejaká dogma, vzorec dnešnej doby?? 1 dieťa žiadne, ale dve až až...??

marla19
7. feb 2025

Jeden rodič nosí do škôlky a druhý vyberá... A za prácou cestovať pol hodinu je nič... Veď ľudia aj dlhšie cestujú.

matej2227
7. feb 2025

@ivik4 tým som samozrejme chcel napísať keď ma rodič 1 dieťa tak zlahcujes.. alebo podobne tebe zlahcuju...ale mať 2 deti je až taký rozdiel????? Slovensko vymiera a vy nie ste schopné mat 3,4 deti tak ako naše mami... ako píšem vzorec doby 2 deti..

andrea2667
8. feb 2025

Prežila som podobnú situáciu, a to žijem v hlavnom meste. Mala som 2 malé deti a nikoho kto by mi pomohol. Prácu som si našla ľahko, ale vždy som rovnako rýchlo skončila počas skúšobnej doby, lebo uznávam, načo je zamestnanec ktorý je viac na očr ako v práci. Už som mala po krk hanby, tak som brigádovala cez agentúru. Plat mizerný, ale prežili sme. V tvojom prípade by som hľadala škôlku v meste, otvorenú do 17.h.

andrea2667
8. feb 2025

@marla19 Žeby jednorodič? A neopováž sa odpísať, že to si mala premyslieť skôr.

maya_hi
8. feb 2025

@zoobaby je to náročné. Skús nájsť prácu na čiastočný úväzok, možno aj nejakú pani, ktorá by ti vybrala dieťa. Ja som si našla dôchodkyňu, tá mi dcérku vyberala, zobrala na hodinku k sebe kým som prišla z roboty. Samozrejme nie zadarmo. Možno by aj nebolo zlé riešenie dať dieťa do škôlky v meste kde by si pracovala, možno aj uvažovať nad presťahovaním ak si veľmi ďaleko od možností práce. Podmienky nie sú vždy ideálne, resp.málokedy. Väčšinou je to o schopnosti prispôsobiť sa situácii. Ak nemáš v rukách remeslo, nejaké zručnosti s účtovnictvom, PC... na prácu na doma by som sa neviazala a radšej hľadala niečo reálne. Hlavne žiadna panika. O chvíľu dieťa podrastie a... prídu ďalšie problémy 😁

maya_hi
8. feb 2025

@matej2227 Je jeden vtip. Príde opitý tatko domov a nahučí na syna: Ja keď som mal toľko čo ty, tak Gagarin vyletel do vesmíru. A ty si čo dokázal!
Asi toľko k tvojmu "nedokážete mať 3-4 deti, ako naše mami"... inak, mama ťa mala hlavne naučiť správať sa k ženám úctivo a na konci slova "mami" v tomto pripade písať "y". MAMA/ŽENA, genitív plurálu MAMY

jakubrianka
8. feb 2025

@matej2227 odporúčam ti prečítať si tento článok prečo veľa žien dnes nemá vôbec žiadne deti.

Sociálne sme sa pohli veľmi zlým smerom. Rodiny už nie sú súdržné, ochotné si navzájom pomáhať a to je fakt. Každý sa uzavrel do svojej bubliny, ale takto sa žiť a dobre prežiť nedá.

Diagnostika je dnes síce lepšia a zdravotná starostlivosť relatívne dostupnejšia, ale deti sú vplyvom rapídne zhoršených ekologických podmienok omoc chorĺavejšie. Deti sa rodia vplyvom problémov s otehotnením často po tridsiatke (stres, znova zlá enviromentálna situácia, zlá sociálna situácia a podpora mladých rodín-stres), potom im už s deťmi dupľom nemá kto pomôcť, lebo starí rodičia už nevládzu. Navyše nastúpila táto čudná egoistická doba, kedy mnoho starých rodičov nemá za cieľ pomáhať mladým ani v rámci možností, čo je podľa mňa úplné absurdum, lebo im sa pomáhalo. Áno, ľudia chodili do dôchodku skôr, ale nech mi nik nevraví, že troška sa pomôcť nedá aj počas dovolenky niektorým ktorí vládzu a zvládajú iné aktivity.
V neposlednom rade tlak na udržanie rodiny na mužov bol väčší, dnes rodinu a deti mnohí muži flákajú a dostanú za to potlesk.

https://dennikn.sk/4430844/maly-byt-ziadna-pomo...

kacena2022
8. feb 2025

@zoobaby Ja robím na jednu smenu od 6,30 do 15 hod.Rano škôlku otvárajú o 6tej tak syna tam nosím medzi prvými potom utekám do práce a poobede po práci preňho.Manzel robí na 3 smeny,keď je malý chorý cez poobednú a nočnú býva s ním doma manžel a keď máme obaja rannú tak si beriem ja dovolenku.Mam ešte dcéru ona chodí do školy sama.Cez leto si musim dovolenku naplánovať aby stále bol doma niekto s deťmi.Tym pádom s manželom nemáme spolu dovolenku.Cez Vianoce je doma manžel s deťmi lebo majú celozávodnu,ja pracujem aj medzi sviatkami.Teraz čo budú jarné prázdniny syn bude chodiť do škôlky lebo obaja budeme mať rannú tak nemá byť s kým doma.

pomaranc24
12. feb 2025

Mladší mal nedávno rok, ale tiež to už riešim. A vidím to jedine na homeoffice...
Manžel bežne na 3 týždne služobka a nikto v okolí z rodiny