Neviem si nájsť žiadnu prácu

17. sep 2022

Neviem si nájsť žiadnu prácu. Mam technickú VŠ síce len bc, no je to problém. Bývame na východe SR, malý začal chodiť do škôlky. Doobedu mám čas, ale nikde neviem zohnať ani brigádu. Celý týždeň chodím, volám, posielam e-maily a nič. 🤔 Viete ešte o nejakých stránkach ako hlidacky, domelia, kariéra?

mogaa
17. sep 2022

ono záleží aj akú prácu hľadáš....zväčša nie je problém nájsť si prácu, otázkou ale je, akú prácu človek hľadá a aký plat očakáva....ja som teda zo západného Slovenska , tu nie je problém nájsť prácu, ale je veľký problém nájsť si dobrú prácu.....ale zase dočasne práca vo výrobe alebo predavačka to tu nie je problém zohnať....u teba je problém aj to že si po rodičovskej, čiže malé dieťa, takže je predpoklad že budeš často na OČR....žiaľ, toto si urobili mamičky sami keď v čase pandémie OČR-ky vyslovene zneužívali....treba to riešiť ako sa dá, čiže dočasne zobnať prácu akú zoženieš(kludne aj predavačka Kaufland,Ldl)a hladať niečo lepšie....

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kim2028
17. sep 2022

Ono je to vcelku problém. Sú okresy, kde je to ťažké. Aj s VŠ je to ťažké napr. ja som vyštudoval ekonómiu bakalára. Druhý stupeň som chcel len externe, že nadobudnem skúseností a zručností, ale všade v odbore som počúval, že až keď vyštudujem. Obehal som všetko vo svojom odbore (banky, účtovnícke agentúry). Na bežné pozície v obchodoch ma nechceli ani. Tak som roznášal 3 roky len letáky pre Kaufland ako brigádu a celkom páčilo sa mi to. Dopadol som dosť zle. Schytal som schizofréniu po ťažkom úraze v poslednom ročníku VŠ. Som presvedčený, keby som pracoval normálne, tak by som možno túto nešťastnú chorobu nemal. Aj keď ktovie zdedil som pomerne blbé gény. Tak som na plnom invalidnom dôchodku a prácu mi nechce dať nikto. Už ani neskúšam.

dagmarovita
17. sep 2022

@kim2028 to sa ako prejavuje prosim Ťa schizofrénia? Ako sa to začalo a aké prejavy? Je to iste ťažké keď má človek chronickú chorobu a ešte mladý. Ďakujem.

domi235
17. sep 2022

@mogaa je problem si najst DOBRE ZAPLATENU pracu, aby mal človek aj na bezne vydavky.

domi235
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kim2028
18. sep 2022

@dagmarovita U mňa je ťažké povedať, či je to až také chronické. Áno, diagnóza v akútnej fáze je veľmi ťažká a vyčerpávajúca. Myslím tak, že čelím "rôznym" nepriateľom. Mal som perzekučné bludy. Už je skoro 8 rokov relatívne pokojné obdobie. Počas pokojného obdobia mám len negatívne príznaky - dá sa povedať, že menšia depresia. Nič ma neteší, som málo činný. Hoci to, že som málo činný súvisí s nedostatkom pevnej vôle a neviem, kde ju nájsť. Tiež aj to, že nedokážem vôbec plánovať. Aj si poviem, tak mal by som dnes urobiť to a to, ale neviem vôbec začať... Som nerozhodný ako osol.

banasovak
18. sep 2022

Skúste napísať na banasovak@gmail.com

sheila72
19. sep 2022

Profesia alebo ISTP . sk. Najlepšie by bolo keby Ste sa zapísali na 2. stupeň VŠ. Bohužiaľ na SR je stále taká blbá mienka, že človek s BC nebol schopný dokončiť VŠ. V zahraničí je to plnohodnotný titul.

stanulienkat
19. sep 2022

@sheila72 Práveže ja mám pocit že na Slovensku má každý druhý človek vysokú školu, hocijaký blb je už vysokoškolsky vzdelany. Castokrát aj kvôli tomu nechcú brať do zamestnania že sú prekvalifikovani.

nafka0483
19. sep 2022

A skusenosti mas ake, v com mas prax, co si robila pred materskou?