Ako si nájsť flexibilnú prácu s dieťaťom?
Som zúfalá. Neviem si nájsť prácu. Skončila mi materská aj rodičák a teraz neviem čo robiť. Mám malé dieťa ktoré chodí do škôlky. Ja tomu normálne nerozumiem. Ako riešite prácu pri malom dieťati? Bývame na dedine, škôlka končí o 16:00. Žiadny pracovný čas neumožňuje končiť tak skoro aby som stihla ísť pre malého. V dedine robota nie je a cestovanie do mesta zaberie vyše pol hodiny. Potom sú stále prázdniny. To prosím ako riešite keď chodíte do práce? Ja tomu nechápem. Moja mama bola učitelka takže keď som mala prázdniny, bola doma aj ona. Takže nechápem ako to riešia iní pracujúci ludia. Ďalej je malý každú chvílu chorý, kedy tiež musím byť s ním stále doma. Ja fakt neviem kde a akú prácu si nájsť kde toto tolerujú. Pred materskou som mala dobrú robotu ale pri malom nie je možný ten pracovný čas aký tam bol.
@marla19 Lebo ona nespomína partnera, tak je možno s dieťaťom sama. A na to sa skoro vždy niekto ozve, že to si treba premyslieť skôr.
@andrea2667 Aha tak to sa ospravedlňujem nechcela so nejak ublížiť... Tiež som bola prvé roky sama... Slobodná matka ale neskôr toho priateľa potrebuješ... Hoci už len nato že si pomáhaťe s dieťaťom... Ohľadom škôlky a napr... Keď je chorí..
Stále sa dá keď sú dvaja...
@zoobaby jooj co ti poviem, bola to absolútna bieda, zúfalstvo, veľa som sa naplakala a cítila sa ako najväčší odpad spoločnosti ….Najst si pracu či podnajom ako slobodná matka s malým dieťaťom bolo takmer nemožné, u nás ešte uplna čerešnička na torte mizérie - pre dieťa nebolo miesto v štátnej škôlke, nastúpila až ked mala 4 roky .
Najlepšie to bolo zo začiatku, nastúpila som na administratívnu pozíciu od 8-17, súkromná skolka do 17:30 pohoda, takmer dvojročné dieťa sa krásne adaptovalo, ani moc nebývalo choré malý kolektív cca 10 deti nešírili sa toľko vírusy, stále som mala rodicak takže ma to vtedy vyšlo len okolo 100€ mesačne.
Rodicak skončil, chvilu som dokazala ťahať tu skolku ešte z úspor a potom som musela dať výpoveď. Pol roka na podpore a zopar mesiacov úplne bez príjmu … Vtedy som to lepila ako sa to dalo, cez víkendy brigáda v hudobnom klube a dieťa u mojich rodičov alebo u ex , síce sa človek narobil ale spolu s tringeltami celkom fajn.
Do toho som začala kšeftovať so starožitnostami, ked sa vyznáš a vieš co sa oplatí skúpiť dá sa to predat. Pripadne skočiť s autom na nejaký blšak v západnej európe a doviesť zopar cetiek sem .. Milionárom sa človek nestal ale ako príjem celkom fajn, mala som pár krát celkom šťastie
Plus k tomu ešte veľa brigád a prác rôzneho typu, mám umeleckú školu takže sem tam aj takéto niečo
Asi rok som to takto lepila, nakoniec to bolo ovela lepšie než som čakala, aj financne aj veľa času s dcerou
Ked ju konečne vzali do skolky našla som si pracu (juniorská pozícia IT oblasť ) pracovná doba sčasti flexibilná, dalo sa čosi začať skôr, pripadne nadrobit iny deň
Skolka bola do 16:30 stíhala som ltt kolkokrat chudatko moje dieťa odchádzalo posledné zo skolky
@zuzidr nerada sa zapájam do takýchto diskusií, ale konkrétne mňa Lidl odmietol práve kvôli tomu, že mám dieťa. A nie každý má to šťastie, že má aj muža alebo babičky napríklad...
@zoobaby co sa týka prázdnin u nás v meste bola možnosť presunúť na ten čas dieťa do inej skolky, pripadne súkromnej len to bolo treba riešiť skôr, proste kto prv pride ten prv melie
V lete je veľa denných táborov, aj škola vzdy nejaký organizovala, opäť ich bolo treba zajednat rýchlo, tie lacné sa hneď minuli
OČR - sopel nieje choroba, takže som k nevôli ostatnych matiek aj učiteliek nosila choré dieťa do skolky. Ked dr povedala ze môže ist, dala mi to písomne dieťa slo aj s kašľom. Mali ma za to v zuboch riadne, ale u nás to s tými chorobami proste preháňajú. Fakt mám sestru v Holandsku, kamosku vo Francuzku, ďalšia v UK všade deti chodia do skolky doma sú len s teplotou a všetci sú v pohode
Ked už bola som na OČR kým bolo najhoršie, potom postrážila moja ex svokra alebo moja babička len obidve už pokročilé dôchodkyne so svojimi zdravotnými problémami. Ex ako živnostník si vedel vziat voľno tiez
Skolka je najhoršie obdobie, potom ako už ide do skoly je to lepšie. Na dedine by som neprežila, v tom meste je viac možnosti
A ešte rada na záver, nedávaj si materskú do životopisu a o dieťati povedz len ked sa ta spýtajú
@lujza123 prosím, a čo to prázdne 3 (a viac) ročné miesto v životopise? Ako to tam zadať? Či posledné zamestnanie v roku xx ? Ďakujem za odpoveď.
@findomatej proste tam nic nenapísať, ked sa spýtajú tak povedať vtedy.
Ide len o to aby to tam nesvietilo a aby človek dostal vôbec šancu prísť na pohovor a napríklad vysvetlit ze dieťa ma otca, babky na prípadnej OČR sa vystriedate ..
@lujza123 ďakujem za odpoveď
@tanicka907 a aj ta napadlo, ze ta zena mohla pracovat na smeny.. alebo na 12ky? Vies ake je strasne tazke najst pracu aby si stihala vyberat dieta rano alebo poobede zo skolky ked si samozivitelka?
@slniecko66 V Nitre asi ani taká pracovná doba neexistuje. Preto s ekonomickou robím po známostí upratovačku od 6 do 14,30 hod. Hanbím sa ako svi... ale čo mám robiť, keď som samoživitelka bez rodičov (bohužiaľ). Často krát závidím bezdetným ľuďom oni aspoň takéto veci nemusia riešiť. A to som vždy chcela mať dve deti. No bohužiaľ mám jedno a to v 35 rokoch. V mojej predchádzajúcej práci umožňujú prácu aj na polovičný úväzok, ale aj tak tam človek musí robiť na 3 smeny ( ranné, medzismeny,poobedné do 22 hod.)

@andrea2667 Ahoj nerozumiem čo premyslieť skôr... Veď som sa len vyjadrila k téme... Veď tiež som mala syna malého a sme sa striedali s priateľom keď chodil do škôlky... Dokonca ti poviem že boli časy keď ho do školy nezobrali ( keďže nebolo volne miesto, sme sa presťahovali) a normálne sme pracovali, striedali sa na smeny... Jeden rodič nosí a druhý vyberá...