Ako si nájsť prácu bez známosti?
Ahoj. Aj vy ste na tom podobne. Ako si najst prácu bez znamosti pri ktorej budem mat cas aj na svoje deti?
VTescu a v lidli to robia 16rocni studenti
@tiper24 ok, takze vies robit admin veci. Na to, aby si sa zamestnal v danej oblasti, ale musis vediet urcite nieco aj o sietach - teda ako spravit a spravovat lokalnu siet, napriklad vo firme, bezpecnost a pod. To vies? Lebo bez toho za admina dnes neprijmu nikoho.
@dkethe aj ja som z vychodu a vsade robim bez znamosti. To nie je vychodom, ale kvalifikaciou zial. Aku ju mas, resp. co vies robit?
@dorottka no, ja mam kvalifikaciu celkom dobru a to co som studovala robit viem 🙂 pracu som si nasla velmi rychlo a sama - avsak jedna sa o zahranicnu firmu takze take ako "znami" neexistuje. Ja hovorim o okoli, bud nezamestnani lebo nepoznaju, alebo zamestnani lebo poznaju - sami to takto konstatuju. My dve sme skor vynimky. Ako hovorim, s tymto sa stretavam uplne vsade.
@kasokri a aby som skusila poradit... je lepsie hladat male firmy ci sukromnikov. Nie len cez inzeraty na portaloch ale hladaj firmu a kutraj ich weby.. take ze statne podniky ci napr na vychode uss je bez kontaktov tabu, treba na to pozerat realne a narovinu - doba je zla, kazdy rodic sa snazi svojmu decku pomoct bezohladu ci je ten naj kandidat a raz aj my budeme mat 20rocne deti... ;)
@tiper24 no ale preco este tu maturitu nemas? za 15 rokov si si ju hravo mohol dorobit a stale este mozes. Nad tym si nerozmyslal? Nemozes povedat, ze sa to neda. Moj stryko mal skoncenu ucnovku bez maturity, chcel robit ale nieco normalnejsie, ako to, co robil (skladnik), tak POPRI zamestnani chodil do vecernej skoly, aby si tu maturitu urobil a ziskal lepsiu pracu. Podarilo sa aj popri praci na dve smeny.
Ok.kde?
dnes mi volali ohladom roboty operator autosedaciek ale az v lozorne keby to bolo v KE alebo okolí
@tiper24 napriklad http://praca.sme.sk/praca/mcroy-group/O2972730 ? ked sa uz bavime o autosedackach...
@tiper24 s PC som pisala, ze budes musiet este zvladnut siete na to, aby ta niekde zobrali ako admina. co sa tyka predaja, to netusim, ako funguje... ja neviem, ale co tak skusit ist niekde robit len na skusku, zadara, proste ukazat sa, aby o tebe vedeli. Ja som tak ziskala uz pracu, urobila som jednej zacinajucej firme par webov zadarmo len tak ako ludsku vypomoc, aby sa mohli rozbehnut a ked sa im to podarilo, oslovili ma potom s ponukou... nemozes sa ist aj ty niekam ponuknut, ze im proste chces ukazat, ze to robit vies?
no tam kde predsa mas zaujem robit, ja netusim, kde chces robit... pisal si KE/KS, dala som Velku Idu, co je KS, ale nedobre... tak napis, ktore KS su dobre a ktore nie, ved musis mat daku predstavu o tom, na co mas a ake existuju v regione podniky? Za tie roky ich musis vediet naspamat predsa...

no znamosti a spravne kontakty robia vela