Ako si nájsť prácu po rodičovskej dovolenke?
Ahojte, som zufala, hladam si pracu. Bola som doma 6 rokov na rodicovskej, predtym som pracovala 3 roky ako administrativna pracovnicka, takze vela skusenosti nemam a ine uz vobec nie. Myslim tym, nikdy som nerobila nocnu pracu, ani na smeny. Do stareho zamestnania sa nevratim, uz nemaju pre mna miesto. Uz som si prezrela profesiu aj karieru no absolutne mi nenaslo nic. Mozno take stolar, operator vyroby, kurier...
Rada by som sa dostala do statnej sfery, ako urad prace, mestsky urad, danovy urad. Aj skrz pracovneho casu, aby som vedela 3 deti odniest do skoly, skolky. Uz som si pozerala na ich stranke ci nemajú nejake volne pozicie a nic. Co myslite, mala by som vsade osobne zobrat svoj zivotopis? Alebo rozposlat mailom? Ak ano, komu? Mozno by sa to ani nedostalo tam, kam by malo. Vobec neviem ako to funguje, znamych tam nemam.
Aj tu si hľadala? https://cisss.gov.sk/vyberove-konania#
Určite by som životopisy rozposlala, aj keď nie sú uverejnené ponuky. Je ťažké si nájsť prácu akú chceš, ale určite nie je ťažké si nájsť prácu ako takú. Skrz deti som to ja mohla riešiť aj s pomocou muža a aj starí rodičia mi občas zaviedli a priviedli. Ja by som vzala aj prácu, ktoá nie je ideálna, len na preklenutie obdobia a popritom hľadala.
Vitaj v klube ,bohuzial 😒 som na tom podobne a vela krat z profesie ani nedaju odpoved . Posielam si zivotopisy ,chodim sa pytat ale vsade chcu dochodcov a brigadnikov,povedia nechajte si zivotopis ale nikdy sa neozvu.Ked uz sa dostanem aj na pohovor je nas tam 50 priblizne vzdy.A potom mi niekto povie ze oni mali vybrate uz popredu a vsetko po znamosti vacsinou.Uz nemam na to ani silu cez tie inzeraty .
Poposielaj najskôr mailom, prípadne potom zavolaj. Neviem v ktorom meste, ale skús pozrieť aj sociálnu poisťovňu, políciu, školu...
Prípadne pozri aj súkromnú sféru a možno by ste sa dohodli na skrátenom úväzku (80 alebo 75 alebo aspoň 50%).
6 rokov doma, 3 deti, málo praxe, záujem robiť na úrade v štátnej správe, žiadne známosti. Táto diskusia tu už bola opakovane, vždy išlo o tú istú osobu. Naposledy pár dní dozadu, už zrušený nick.
https://www.modrykonik.sk/forum/zamestnanie/ako-najst-pracu-bez-znamosti-v-malom-meste/
Na finančnú správu hľadajú skoro stále. Nevadia ani absolventi. Pozri ich stránku, alebo na profesiu zvyknú dávať ponuky
@nelca84 ano, zadala som mesto a vôbec mi nič nevyskočilo
@tilly na financnu spravu je nutne prejst fyzickou previerkou. ponuky su tam preto vzdy, lebo tu fyzicku previerku drviva vacsina ludi neurobi.
@matkahelka myslíš, že sa nedá pripraviť? Mladá baba...
Neviem presne, čo vyžadujú, len často vidím tú ponuku.
@matkahelka čo je to, tá previerka?
@tilly
@ina2405 poznam tam 2 ludi na riadiacich poziciach, jeden je aj moj pribuzny (obaja su uz vo vyssom veku a nastupili v case, kedy zdaleka take podmienky na prijatie neboli). bolo mi povedane, ze tie tabulky su nastavene tak, ze clovek, kt. intenzivne cely zivot nesportuje, previerkou neprejde, aj v nasom meste je vzdy viac volnych pozicii, to je prave ten dovod. urcite sa daju najst na nete podmienky- aky cas je nutny na beh 12-minutovky, kolko zhybov urobit za minutu, za aky cas sa vysplhat po lane, atd. pokial clovek fyzickym testom neprejde, k tej pisomnej odbornej casti ani nie je pozvany.
@matkahelka aha, už rozumiem. Môj ex mával brušáky 1min, 12 minútovku, alebo plávanie. Ale nie finančnej správe.

Ved stolarina je pekna robota 🙂