icon

Ako si nájsť prácu v 40tke, keď nemám vybudovanú žiadnu odbornosť?

sonabear
3. aug 2021

Ako si najst pracu v 40tke, ked nemam vybudovanu ziadnu odbornost?

Nikto ma na pohovory ani nepozyva. Podla mna na tie pozicie, kde sa hodim a vedela by som ich, tam chcu ludi do 35 rokov. Koli korone ma prepustili. Som z Bratislavy. Hladam si 1 mesiac pracu, 3 mesiace som nezamestnana. Vsetci moji exkolegovia si pracu uz davno nasli, len vsetci mali medzi 25 - 35 rokov, okrem asi 3 kolegov / kolegyn ktori mali po 40tke, ale mali Vyskoke skoly, ja nemam ziadnu...
Peniaze mi dojdu, som slobodna matka s jednym dietatom.
Nejaky typ?
Uz som na LinkedIne ako mi odporucili...

annamaria_65
3. aug 2021

@sonabear ale to nieje problém. Píšeš,že ti ochvilu dôjdu peniaze. Myslím si ,že v takej situácia by si bola rada aj keby dostaneš 600€ ako predavačka. A stále si môžeš hľadať niečo lepšie.

sslobodnamama777
3. aug 2021

Tak to máš dobrú prax, ked vieš anglicky, to si nájdeš čo chceš, len asi ešte musíš hľadať, aj do Dell hladali, aj v pracovných agenturach je plno práve, kde vyzadujú angl. S Tvojou praxou máš na viac ako na tri smeny za pásom. Len musíš ďaľej hľadať..pozerať. Veď Tvoji kolegovia nevedia poradiť, alebo pozri si veľké firmy na ich weboch či nehladaju s angl. Nie kazdý vycapí na profesiu a zas na profesii je plno prace pro forma len. Musíš si viac veriť.

lula313
3. aug 2021

@sonabear swissRe si skusala? Tam mi teraz kamoska vravela, že hľadajú. Inak teraz v lete je to slabe, v septembri sa viac rozbehne trh.

ofzuza
3. aug 2021

@sonabear skus ten customer support viac popozerat, su aj s jednym jazykom. Mozno implementacie erp systemov - financne moduly, ked mas v tejto oblasti skusenosti.

sonabear
autor
Autor odpoveď zmazal
july0
Autor odpoveď zmazal
sslobodnamama777
3. aug 2021

@sonabear o presťahovaní si nerozmýšľala napr. do Prahy. Tam je aspoň metro. Pozri si aj iné portály na prácu, prípadne fb stránky. V ba pracuje plno ludí v štatnej správe, tam je pokojnejšie ako v korporáte, no škoda, že ten covid, lebo s anglictinou je aj v Rakusku možná praca.

antoniatonka
3. aug 2021

@sonabear prepáč ale manko v TESKU na pokladni, kde máš jasne uvedený výdavok... Zabudni na to, že sa zamestnať opätovne na pozícii kde si bola dvadsať rokov, prečo by mali zamestnať teba keď môžu vysokoškoláka s dvoma jazykmi napríklad . Zniz svoje nároky a hľadaj si prácu ktorá ti zaplatí vydabky

vierocka1818
3. aug 2021

Ahoj, hlavne oslov vsetky svoje kontakty. Stare kamosky, spoluziacky, kolegov, napis im a posli CV. Neuveris, kolko znamych na teba zareaguje. Povedz im, co hladas, co vies, a kde sa vies dohodnut. Drzim palce.

sonabear
autor
Autor odpoveď zmazal
juliet86
3. aug 2021

@sonabear poradim ti dobre firmy s posli im zivotopis ak aj nehladaju na tvoju poziciu prave. pozri si dedoles sk pozri si henkel pozri si amazon. pripadne aj statna sprava. good luck

sonabear
autor
Autor odpoveď zmazal
janai1
3. aug 2021

@sonabear Hmm, všetky pozície sú trápne.... Zaujímavá úvaha 🤦‍♀️

Aj keď v inzeráte uvádzajú že chcú VŠ a podobne tak posli CV, by si sa čudovala aké CV chodia a 95% z nich nespĺňa kritériá uvedené v inzeráte....
Výber si firmu kam chceš ísť pracovať a posli im CV aj keď inzerát nemaju

petricka1984
3. aug 2021

Ak chceš robiť v korporáte, nájdi niekoho kto tam pracuje a odporučí ťa cez referral. Ja som si tento mesiac po 7r doma na materskej našla prácu.. Cez známeho, idem do veľkej firmy. Keď som písala napriamo napr. do IBM, Lenova,.. Bez šance. Cez referral to vyšlo 👍 kontaktuj známych. Skúsenosti máš fajn. Drž sa ✊

sonabear
autor
Autor odpoveď zmazal
ofzuza
3. aug 2021

@sonabear na sql ti staci 2-3 mesiace. Ja robim konzultanta a fungujem len s sql. Jedine co ti treba je dobre logicke myslenie, zvysok sa naucis za behu. Firmy velakrat davaju poziadavky do inzeratu, ale nakoniec vezmu kadeho, lebo je fakt nedostatok ludi.

adka176
3. aug 2021

@sonabear nestačí sa pozerať na internete treba zdvihnúť zadok a pochodiť po meste.... popýtať sa ... všade nechať žiadosť so životopisom...a dookola chodiť každý týždeň a stále zisťovať ...roboty je toľko, že až....ty vieš aktívne AJ, RJ učíš sa nemčinu a ty nevieš počítať peniaze? Ty si robíš z basy žarty však?
A dnes už viac menej všetci platia kartou...ja žasnem...treba sa doma zahrať na obchod a skúšať vydávať a prepočítavať...ja neviem my sme sa takto už v škôlke hrali....

sonabear
autor
Autor odpoveď zmazal
sonabear
autor
Autor odpoveď zmazal
maminkadeticiek
3. aug 2021

Tak chodte na call centrum.Tie ma takmer kazdy korporat.Super su call centra u telekomunikacnych operatorov a takmer vzdy hladaju ludi.Vela krat zaklad nie je extra velky,ale na predaji popri telefonovani sa daju zarobit krasne peniaze,korporat ma skvele benefity a da sa posuvat dalej a vyssie.

maminkadeticiek
3. aug 2021

Je pre mna zahada ako sa v BA neda najst praca.Nerozumiem.Keby ste povedali ze ste z Michaloviec,pochopim,ale Bratislava?

sonabear
autor
Autor odpoveď zmazal
sonabear
autor
Autor odpoveď zmazal
adka176
3. aug 2021

Už som pochopila... žiadna robota ti není dobrá...tak asi preto si ju nevieš nájsť...ja kebyže som v núdzi a fakt potrebujem robotu a peniaze tak takto určite nevymýšľam ... vyskúšam čokoľvek a hlavne sa tomu v práci priučím, ale tu je zjavne viac výhovoriek ako chuti robiť ...tak to je už naozaj ťažko nájsť nejakú robotu....

ofzuza
3. aug 2021

@sonabear ak to chces, tak to skus. Neviem posudit tvoje zmyslanie, to uz musis sama tak nejak odhadnut.

sonabear
autor
Autor odpoveď zmazal
sonabear
autor
Autor odpoveď zmazal
ofzuza
3. aug 2021

@sonabear mala som ma vyske asi pol semestra, ale pouzila som az x rokov po skole, takze vela som si nepamatala. Ucim sa denne kadeco k praci. Muz sa mi smeje, ze som furt v dakych manualoch zahrabana 😁 zamestnavatelovi moze stacit tvoja snaha a zaujem. Fakt skus posielat aj tam, kde nesplnas vsetko a v motivacnom vyjadri zaujem o ucenie a svoj rozvoj

missviolet
3. aug 2021

@sonabear pokial viem, pendleri maju vynimku, takze ani corona ti nezabrani opatrovatelku... moja mama pracuje v zdravotnictve vo Viedni a chodi si hore-dole ako sa jej zachce.
K BA s AJ ti poradim AT&T, tam ta musia vziat, vkuse hladaju ludi a potrebuju customer support s aktivnou AJ. Tiez by som sa nefixovala len na korporaty. Ja som presla z korporate do firmy, ktora mala pred 2 rokmi 20 zamestnancov, teraz sa blizime k 50. Praca ako v korporate.
Mas zverejneny zivotopis na profesii? Mne vkuse volali uz v den, ked som ho zverejnila. Ozyvali sa personalne agentury v zatupeni pre Lenovo, Henkel, ale aj IQVIA...

elly23
3. aug 2021

@sonabear Aha, no čo sa tyka, IT, veru to ťažko. Kamoška ma rodičov IT, otca už prepustili a mamu to asi tiež čaká a baba si tiež nevie najst pracu, lebo ma úzku specializaciu v IT. Takze verim, ze je to tazko najst. Na druhej strane ak ovladate jazyk nemali by ste mat vobec problem. Tu v KE je problém zohnat, csetci idú do BA, Brna alebo Prahy...