icon

Ako si nájsť prácu v 40tke, keď nemám vybudovanú žiadnu odbornosť?

sonabear
3. aug 2021

Ako si najst pracu v 40tke, ked nemam vybudovanu ziadnu odbornost?

Nikto ma na pohovory ani nepozyva. Podla mna na tie pozicie, kde sa hodim a vedela by som ich, tam chcu ludi do 35 rokov. Koli korone ma prepustili. Som z Bratislavy. Hladam si 1 mesiac pracu, 3 mesiace som nezamestnana. Vsetci moji exkolegovia si pracu uz davno nasli, len vsetci mali medzi 25 - 35 rokov, okrem asi 3 kolegov / kolegyn ktori mali po 40tke, ale mali Vyskoke skoly, ja nemam ziadnu...
Peniaze mi dojdu, som slobodna matka s jednym dietatom.
Nejaky typ?
Uz som na LinkedIne ako mi odporucili...

Strana
z3
ofzuza
3. aug 2021

@elly23 juj prosim ta, dobry IT ma robotu hned. Malo ich je.

dankanka
3. aug 2021

@sonabear ja zase len podotknem, ze nezamestnana si dlhsie a pravu si hladas len mesuac a nastupit chces v septembri??? A doteraz co? Chapem ze mas male dieta, ja som sa takto s teojrocnou minuly rok zamestnala v juli, v auguste ma zaucali cez teams, nemala som malu kam dat..vsetko je o tom ako velmi chces pracovat a o dohode a ochote na oboch stranach..mala si zacat hladat este v case ked si vedela ze ta uz idu vyhodit.. za mna..v ba som robila v henkli, ibm, vw, vsetko admin prace, rozne pozicie, skusaj a reaguj aj na tue pozicie kde si myslis ze nesplnas celkom poziadavky..

elly23
3. aug 2021

@ofzuza Záleží od toho, aká je špecializácia. Kamoška tu v KE robotu nenašla, iba v Brne. Potom, keď bola na materskej celé oddelenie zrušili a teraz sa nemá ani kam vrátiť a jej zameranie je jej na...

ofzuza
3. aug 2021

@elly23 ake ma zameranie?

taskataska
3. aug 2021

@sslobodnamama777 a ako jej pomoze, ze v prahe je metro? 😅

ofzuza
3. aug 2021

@taskataska bude rychlejsie v praci 😂

podmostom
3. aug 2021

@sonabear ja myslím že na nejaké extra vzdelávanie už nemáš čas, keď sa chceš rýchlo zamestnať. Ja som bratislavská korporatna kancelárska krysa, po materskej som zase hľadala takú prácu a našla som. Keď ti nevadia také tie akože nízke levely, tak niečo nájdeš. A časom môžeš postúpiť, veď vieš ako to chodí. Podľa mňa je tým zamestnávateľom jedno, či máš VŠ. Oveľa dôležitejšie je to, že už máš prax. A 40? To je nič. Ako aj ja mám mladuckych kolegov co im ešte mlieko tečie po brade, ale aj v mojom veku a starších,no rozhodne tam nie sú sami cuciaci. Mám presne 40.Tak si hlavne ver a niečo sa nájde.

fantaghiro21
3. aug 2021

@zaba21 chápem. Aby sme poradili, trebárs nejaké info treba vedieť viac
Ale na druhej strane chápem, ze autorka chce ostať stále trochu v anonymite, nie sme predsa na pohovore, a predsa podrobnejšíe info človek do verejnosti nechde púšťať. (nebavíe sa samozrejme o kont.udajoch,priezvisku dátumu narodenia, mail...)

Pokial človek odovzdáva do nejakého zamestnania svoj životopisu, tiez so súhlasom so spracovaním osobných údajov....
Tzn všetky údaje ktoré sa nachádzajú v životopise.....

Takže autorka chce asi skôr taku všeobecnú pomoc...

erinomareno
Odpoveď bola odstránená
ivkazba
4. aug 2021

Moja rada znie - začni byť pozitívna. Z teba ide toľko negativity. Na každú jednu radu si napísala prečo nie. A to ti ti dali žeby ozaj množstvo dobrých myšlienok a návrhov. Ja mám dlhé roky skúsenosti s riadením ľudí a poviem ti, že ty si priam kráľovná výhovoriek. Možno ťa to prekvapí, ale negatívne nastavenie ti nič pozitívne neprinesie. Takže popracuj na tomto. A v každej ponuke začni hľadať pozitíva a nerieš prečo toto nemôžeš.

janka2501
4. aug 2021

@sonabear moja dcera brigaduje v tescu, a chvali si to, robi 5x tyzdenne, a je spokojna, nieje na kase

liljana
4. aug 2021

Na IT testera staci mat IT prehlad, znalost excelu, procesov a organizacne schopnosti.
V 40tke by mal mat clovek vybudovane zazemie, kedze energia, dusevne schopnosti (sustredenost, schopnost ucit sa nove technologie) klesaju. Firmy to vedia a beru radsej mladsich, lacnejsich, vykonnejsich, bezdetnych, Ked to nevzdas, urcite nieco najdes. Len to bude tazsie ako kedysi a budes musiet ist pod cenu, za nizsi prijem, nez si bola zvyknuta.

sonabear
autor
Autor odpoveď zmazal
sonabear
autor
Autor odpoveď zmazal
sonabear
autor
Autor odpoveď zmazal
sonabear
autor
Autor odpoveď zmazal
sonabear
autor
Autor odpoveď zmazal
sonabear
autor
Autor odpoveď zmazal
sonabear
autor
Autor odpoveď zmazal
sslobodnamama777
4. aug 2021

@maminkadeticiek ani ja som si v BA nevedela najsť dobrú prácu.

ofzuza
4. aug 2021

@sonabear hodis mi cv do spravy? Mozno v nom bude chyba. Kludne odmaz meno, adresy

luccija
4. aug 2021

@sonabear mne to príde celé zmätene tak na koľkých pohovoroch si reálne bola?ako úprimne, ak by som bola samoživiteľka kašlem na zveľaďovanie záhrady a mesiace čo si mala podporu hľadám a hľadám.Lebo spoliehať sa na to, že v septembri môžeš chodiť na pohovory a od októbra pracovať je dosť odvážne.
Ty vlastne nevieš čo chcela od opatrovateľky v Rakúsku kde chces dať dieťa?od práci v korporáte
Hľadaj aj iné ponuky ako koroprat, keď máš pocit, že zamestnávajú len mladých s VŠ ja neviem prečo sa všetci zameriavajú iba na korporat
Prax a to, čo vieš nevyzerá, že by si mala mať problém s prácou.

luccija
4. aug 2021

@sslobodnamama777 prečo jej radis Prahu??ak by bolo slobodná nepoviem, ale sama mama s dieťaťom??

dankanka
4. aug 2021

@sonabear preco si nehladas pracu tam kde byvas teraz ?? Ja som z BA utiekla, vobec ma tam zivot nebavil a to som zila aj v inych velkych mestach po europe, ale bratislava mi ako mesto vobec nesadla (a to je to moje rodne mesto). Nasla som si pracu mimo BA, mam tu ticho, klud, prirodu a teda do BA nechodim uz vobec..co sa platu tyka, urcite by som v ba zarobila viac, ale aj minula 🙂). Konecne si dokazem aj usetrit aj mat kvalitny zivot.

sonabear
autor
Autor odpoveď zmazal
sonabear
autor
Autor odpoveď zmazal
sonabear
autor
Autor odpoveď zmazal
sonabear
autor
Autor odpoveď zmazal
sonabear
autor
Autor odpoveď zmazal
via88
23. sep 2021

@sonabear no prepac, ze to je s pracou tazke verim, ale ze zle vydas? Zasa odtial potial, proste pokladna nie, ok, ale taky blud napises...

Strana
z3