Ako si nájsť prácu v 40tke, keď nemám vybudovanú žiadnu odbornosť?
Ako si najst pracu v 40tke, ked nemam vybudovanu ziadnu odbornost?
Nikto ma na pohovory ani nepozyva. Podla mna na tie pozicie, kde sa hodim a vedela by som ich, tam chcu ludi do 35 rokov. Koli korone ma prepustili. Som z Bratislavy. Hladam si 1 mesiac pracu, 3 mesiace som nezamestnana. Vsetci moji exkolegovia si pracu uz davno nasli, len vsetci mali medzi 25 - 35 rokov, okrem asi 3 kolegov / kolegyn ktori mali po 40tke, ale mali Vyskoke skoly, ja nemam ziadnu...
Peniaze mi dojdu, som slobodna matka s jednym dietatom.
Nejaky typ?
Uz som na LinkedIne ako mi odporucili...
@sonabear ja zase len podotknem, ze nezamestnana si dlhsie a pravu si hladas len mesuac a nastupit chces v septembri??? A doteraz co? Chapem ze mas male dieta, ja som sa takto s teojrocnou minuly rok zamestnala v juli, v auguste ma zaucali cez teams, nemala som malu kam dat..vsetko je o tom ako velmi chces pracovat a o dohode a ochote na oboch stranach..mala si zacat hladat este v case ked si vedela ze ta uz idu vyhodit.. za mna..v ba som robila v henkli, ibm, vw, vsetko admin prace, rozne pozicie, skusaj a reaguj aj na tue pozicie kde si myslis ze nesplnas celkom poziadavky..
@sslobodnamama777 a ako jej pomoze, ze v prahe je metro? 😅
@taskataska bude rychlejsie v praci 😂
@sonabear ja myslím že na nejaké extra vzdelávanie už nemáš čas, keď sa chceš rýchlo zamestnať. Ja som bratislavská korporatna kancelárska krysa, po materskej som zase hľadala takú prácu a našla som. Keď ti nevadia také tie akože nízke levely, tak niečo nájdeš. A časom môžeš postúpiť, veď vieš ako to chodí. Podľa mňa je tým zamestnávateľom jedno, či máš VŠ. Oveľa dôležitejšie je to, že už máš prax. A 40? To je nič. Ako aj ja mám mladuckych kolegov co im ešte mlieko tečie po brade, ale aj v mojom veku a starších,no rozhodne tam nie sú sami cuciaci. Mám presne 40.Tak si hlavne ver a niečo sa nájde.
@zaba21 chápem. Aby sme poradili, trebárs nejaké info treba vedieť viac
Ale na druhej strane chápem, ze autorka chce ostať stále trochu v anonymite, nie sme predsa na pohovore, a predsa podrobnejšíe info človek do verejnosti nechde púšťať. (nebavíe sa samozrejme o kont.udajoch,priezvisku dátumu narodenia, mail...)
Pokial človek odovzdáva do nejakého zamestnania svoj životopisu, tiez so súhlasom so spracovaním osobných údajov....
Tzn všetky údaje ktoré sa nachádzajú v životopise.....
Takže autorka chce asi skôr taku všeobecnú pomoc...
Moja rada znie - začni byť pozitívna. Z teba ide toľko negativity. Na každú jednu radu si napísala prečo nie. A to ti ti dali žeby ozaj množstvo dobrých myšlienok a návrhov. Ja mám dlhé roky skúsenosti s riadením ľudí a poviem ti, že ty si priam kráľovná výhovoriek. Možno ťa to prekvapí, ale negatívne nastavenie ti nič pozitívne neprinesie. Takže popracuj na tomto. A v každej ponuke začni hľadať pozitíva a nerieš prečo toto nemôžeš.
Na IT testera staci mat IT prehlad, znalost excelu, procesov a organizacne schopnosti.
V 40tke by mal mat clovek vybudovane zazemie, kedze energia, dusevne schopnosti (sustredenost, schopnost ucit sa nove technologie) klesaju. Firmy to vedia a beru radsej mladsich, lacnejsich, vykonnejsich, bezdetnych, Ked to nevzdas, urcite nieco najdes. Len to bude tazsie ako kedysi a budes musiet ist pod cenu, za nizsi prijem, nez si bola zvyknuta.
@maminkadeticiek ani ja som si v BA nevedela najsť dobrú prácu.
@sonabear mne to príde celé zmätene tak na koľkých pohovoroch si reálne bola?ako úprimne, ak by som bola samoživiteľka kašlem na zveľaďovanie záhrady a mesiace čo si mala podporu hľadám a hľadám.Lebo spoliehať sa na to, že v septembri môžeš chodiť na pohovory a od októbra pracovať je dosť odvážne.
Ty vlastne nevieš čo chcela od opatrovateľky v Rakúsku kde chces dať dieťa?od práci v korporáte
Hľadaj aj iné ponuky ako koroprat, keď máš pocit, že zamestnávajú len mladých s VŠ ja neviem prečo sa všetci zameriavajú iba na korporat
Prax a to, čo vieš nevyzerá, že by si mala mať problém s prácou.
@sslobodnamama777 prečo jej radis Prahu??ak by bolo slobodná nepoviem, ale sama mama s dieťaťom??
@sonabear preco si nehladas pracu tam kde byvas teraz ?? Ja som z BA utiekla, vobec ma tam zivot nebavil a to som zila aj v inych velkych mestach po europe, ale bratislava mi ako mesto vobec nesadla (a to je to moje rodne mesto). Nasla som si pracu mimo BA, mam tu ticho, klud, prirodu a teda do BA nechodim uz vobec..co sa platu tyka, urcite by som v ba zarobila viac, ale aj minula 🙂). Konecne si dokazem aj usetrit aj mat kvalitny zivot.

@elly23 juj prosim ta, dobry IT ma robotu hned. Malo ich je.