Ako si nájsť prácu z domu v personalistike?
Mám 46 rokov , Vš personalistiku a problém nájsť si prácu....Robila som na viacerých miestach ale problém je ,že nemôžem cestovať napr. do Ba - zdravotné problémy. Poslednú prácu som robila ako mzdárka...Bolo fajn aj ked platovo nič extra ale prišlo nové vedenie a bum ....prepustená nakoľko som tam nebola ešte 2 roky. Síce ovládam niečo aj z účtovníctva ale skôr pre štátnú sféru. Ale naj by mi bolo robiť z domu ale neviem čo.......účtovníctvo pre podnikateľov - potrebuje človek ovládať DPH a to ja neviem nikdy som to nerobila a žiadna súkromná účtovníčka Ti to neukáže......takže celé zle. Tu u nás dolu na západe síce sú výrobné podniky, ale takéto miesta sú obsadené /kancelárske/ a do výroby to ma nezoberú. Som sa aj pýtala a bolo mi povedané, že máš školu tak ťa neberieme, nakoľko je možnosť že Ťa zaučíme a odídeš preč a ani platovo Ťa nevieme zaplatiť.
Takže neviem čo si kde najsť...naj by bolo niečo z domu ale neviem ani sama čo. Neviem čo by ma bavilo....To je už také čisté zúfalstvo by som povedala. .....
Myslím že keď sa odosobníš keď tej predstavy robiť to z domu, skôr si niečo nájdeš
Nevies co by ta bavilo ale hlavne, aby to bolo z domu 🙂 no tazko radit
prepáč ale do výroby ťa zoberú aj s VŠ....na školu sa ani nepozrú...pozeraj pozíciu operátor a prácu dostaneš všade....viem že to robiť nechceš a hladáš niečo lepšie, ale ak potrebuješ prácu, ber čo sa ti ponúka a popri tom hľadaj....alebo predavačka v Jednote, to máš flek istý...pobehaj potraviny v okolí a verím že niečo zoženieš....keďže tam robíš na zmeny stále je možnosť hľadať novú prácu
@adulienka36 pozeraj si profesiu.....poposielaj životopisy. ..
ved si neuvadzaj VS do CV, ked sa uchadzas o miesta, kde je VS prekazka
Ako ti poradiť keď ty sama nevieš čo by ťa bavilo.
A prečo by ti nejaká účtovníčka mala ukázať ako sa robí DPH? Len pre dve pekné oči🫣Ty si myslíš že to je len tak? To je dlhodobé sledovanie legislatívy školenia. Niečo ti povie účtovníčka v roku 23 a v roku 24 to už neplatí. Roky práce ako junior účtovník, potom roky praxe. Zákon o dani z príjmov, zákon o účtovníctve ovládaš?
@mogaa moja nezoberú do výroby .....už to mám dávno povypytovanééé
@adulienka36 Do výroby ťa zoberú bez problémov. Ale ak vycítili tvoj prístup - nechcem, nemôžem, tak ťa odbili zdvorilou formulkou - ste prekvalifikovaná, nevieme vás zaplatiť.
V akom meste hľadáš prácu?
No ved rozhod inzeraty, ze robis mzdy. Dnes uz aj mzdarky podnikajju. Nemusis k tomu uctovnicto, len mzdy. A robis z domu.
žiadna súkromná účtovníčka Ti to neukáže - keby ti to aj ukázala a keby si aj kurz absolvovala, robiť samostatnú účtovníčku z domu, na to je potrebné mať s účtom najprv roky praxe.
cestovanie do BA - prečo to musí byť BA? Máš bližšie NR, aj tam máš viac možností ako v lokalite bydliska. Ak človek býva v malom meste a chce prácu, ktorá tam nie je, tak proste musí cestovať.
naj by bolo niečo z domu ale neviem ani sama čo. Neviem čo by ma bavilo - toto si vyrieš v sebe ako prvé. Čo by si chcela robiť, vieš to robiť a bavilo by ťa to. Prípadne ak by ťa to bavilo, ale zatiaľ to nevieš, tak si urob kurz alebo školu. Ale ak mi niekto povie toto, že naj by bolo z domu, ale neviem čo, tak moja odpoveď je - nemáš z domu čo robiť a nemám ti ani nijak inak poradiť, kým si v sebe neupraceš to, že čo chceš robiť a čo si pre to ochotná urobiť (cestovanie, vzdelanie, iné).
No nezoberú ťa ak si si pýtala 3000€ lebo máš VŠ 😀
@tamitamitami NZ okres
@melanta jasne som písala že nemôžem zo zdravotných dôvodov cestovať ....tak prvom rade čítaj poriadne
@dominikamacakova ty si iste komička ako tam vidim
@adulienka36 ja čítam veľmi pozorne a tvoja reakcia napovedá, že ty len chceš, ale urobiť pre to nič. Písala si, že nemôžeš dochádzať do BA. Čiže nemôžeš dochádzať ani do Nitry či iného mesta? Tak čo chceš urobiť pre to, aby si mala prácu? Dovzdelať sa? Pretože na prácu full remote evidentne nemáš čo ponúknuť. Alebo ísť robiť do obchodu? Alebo čo? Lebo jediné, čo tu od teba v príspevku aj v reakciách odznelo, sú len výhovorky čo a prečo nemôžeš. Návrhy žiadne. Mimochodom, cestovať do mesta nemôžeš, ale do výroby by si robiť ísť mohla? Zvláštne.
@melanta moja zlatá ja som nepísala že si hladám vo výrobe......to bolo volakedy....pred xy rokmi ked som nemala zdravotné problémy....a láskavo sa nevyjadruj k tomu čomu nerozumieš a svoje pribrzdené reakcie si nechaj pre seba...ja mám odrobených 28 rokov a mám aj dosť praxe......takže nereaguj už na nič..

@adulienka36 prepáč, ale dávať radu niekomu, kto napíše, že nevie, čo by ho bavilo,,,celé zle...