icon

Ako skĺbiť prácu a starostlivosť o deti?

28. okt 2024

Žienky mam dve deti 4 a 5 rokov, núka sa mi práca v Košiciach, lenže problém je v tom, že z bytu musím isť pred piatou. Pracovať začínam o 7:00. Manžel do práce cestuje už o 4.00. Nemám s kým nechať deti, svokrovci nemajú záujem a moji rodičia nevládzu každé ráno takto vstávať. Hľadám aj prácu, kde sa začína neskôr, no zatiaľ som ju nenašla. Aj vy takto skoro vstávate do práce? S kým nechávate deti ? Ako to riešite?

Strana
z2
ukgirls
28. okt 2024

logocky-ak nemam kam dat deti tak pracu nevezmem .. vyckaj a hladaj inu pracu -alebo ak je to naozaj ponuka co sa neodmieta mozno najst skolku kusok od prace tak by si ich brala sebou a astihla este dat do skolky

aurelia2000
28. okt 2024

Toto nevyzerá ako práca, ale otroctvo (s tým dochádzanim). Večer kedy prídeš? A plat aký?

andreakotesova
28. okt 2024

Vstávam s deťmi o 7.00. Manžel vstava o 10 minút skôr, lebo deťom chystá desiaty 😅

simca06022011
28. okt 2024

2hodiny cestovana do prace? isto nie... ani s detmi (lebo ano, zvykne sa riesit situacia tak, ze skolku treba najst v mieste prace, a deti idu s tebou...su pri praci, nie pri dome.. je to praktickejsie z veeela dovodov, rovnako sa to tak riesi na ZS)

belllinka
28. okt 2024

Urcite sa oplati kvoli tej praci cestovat 2 hodiny? Ake su naklady na cedtovanie? A zarobok?
@andreakotesova nechapem vyznam tvojho prispevku 🤔

thirstymonk
28. okt 2024

By som jakživ necestoval kvoli robote viac jak 15 minut :D

marcellka32
28. okt 2024

@thirstymonk tak zase noo..15 minút
By si neveril koľko ľudí cestuje denne aj hodinu

stanka_k
28. okt 2024

Chodievala som kedysi z dediny do mesta 35-45 min busom a dcéra pekne so mnou, do škôlky blízko práce 🤷

autor
28. okt 2024

@aurelia2000 kedže nemám auto tak som závisla na vlaku a autobuse. Domov dojdem o 18.00

marcellka32
28. okt 2024

Od 5.00-18? Plat ma zaujíma teda

glorikarebeka
28. okt 2024

Tak to je nereálne s tak malými deťmi, že ráno ideš a prídeš večer
A svokrovcom sa nečuduj,tiež by to nezvládli ako tvoji rodičia

mirola
28. okt 2024

neviem odkial si, teda ako daleko dochadzas.. ale teda preco si nekupis auto?

autor
28. okt 2024

@marcellka32 nič moc minimálka

marcellka32
28. okt 2024

Kašli na to...to je ohubu, a to ti hovorím, že som sa nacestovala ako blazen pred 10 rokmi, utala som to a dobre som urobila

pe_mi
28. okt 2024

Ahoj, no nepredstaviteľné a nezlučiteľné s deťmi.ests sú v škôlke ,ale čo keď začne kolotoč učenia ?
Porieste auto , lebo každý by chcel chodievať aj na 8.00, 9.00 do práce, ale zase poobede nestíhaš škôlku,ak nemáš skrátený úväzok.
A tak možno poobede manžel vyzdvihuje deti poobede, neviem..

januarova
28. okt 2024

tak to urcite neber. hladaj nieco lepsie. ved to neutiahnes, budes unavena, nervava a deti bez mamy a este aj za malo penazi

lusyc
28. okt 2024

To neber. Nedá sa to. Potrebuješ prácu pri škôlke/škole od 8.00-15.00 plus mínus hodina.

petamich
28. okt 2024

Za minimalnu mzdu chces ist pracovat a dochadzat dve hodiny? 😬 nechapem asi, co ta motivuje taku pracu vobec zvazovat (ak teda nemate existencne problemy ale aj to by som radsej asi byty a domy a kancelarie upratovala 😵‍💫 - priklad)

1ryba
Odpoveď bola odstránená
belllinka
28. okt 2024

Co auto, radsej by som riesila stahovanie do inej lokality. Lebo cestovanie 2 hodiny a minimalka, to je fakt zufale

1ryba
Odpoveď bola odstránená
zltalienka
28. okt 2024

Bez auta dochádzať do Košíc nie je sranda. Kolegyňa odchádza z domu o 6:00, aby bola na 7:00 v práci a to býva 1 (slovom jednu) SAD zastávku od Košíc. A to má ešte šťastie, že nepotrebuje použiť MHD, toľko dôjde aj pešo do kancelárie.
S autom na 7:00 je to celkom fajn, ešte nie sú také zápchy.

andreakotesova
28. okt 2024

@belllinka pýta sa, či aj niekto iný vstáva takto skoro do práce. Tak som jej v podstate napísala, ze my nie.

prasiatko30
28. okt 2024

Naozaj si myslis, ze ti stoji za to nastupit za minimalku do prace v ktorej budes prakticky 13 hodin denne????

nevenka
28. okt 2024

No...a potom v inej teme radite, ze ma zena zobrat hocico, nebyt leniva a pphnut zadkom, nie sa stazovat 😵‍💫. Len tak na zamyslenie.

prasiatko30
28. okt 2024

@nevenka v jej okoli, ale stravit 13hodin z domu denne, prakticky nevidiet deti cely den, len 1-2h pred zaspanim a pravdepodobne platit niekomu aby deti vozil do skolky a vyzdvihoval - to radsej byt leniva

vler
28. okt 2024

@nevenka taketo extremne dochadzanie o akom uvazuje autorka vsak neradi nikto

lubkovaandrejka
28. okt 2024

@thirstymonk ani ja, esteze to mam 5 minut peso z domu :D

zltalienka
28. okt 2024

@nevenka ak manžel autorky začína skoro ráno a nemá kto postrážiť deti, tak nech si autorka hľadá prácu od 9:00 s tým, že bude v práci dlhšie do večera.

aurelia2000
28. okt 2024

@zltalienka Ešte sme sa nedozvedeli, kedy sa vracia domov otec rodiny. Pri tak malých deťoch nemôže byť matka do večera v robote.

Strana
z2