Ako skĺbiť prácu a starostlivosť o deti?
Žienky mam dve deti 4 a 5 rokov, núka sa mi práca v Košiciach, lenže problém je v tom, že z bytu musím isť pred piatou. Pracovať začínam o 7:00. Manžel do práce cestuje už o 4.00. Nemám s kým nechať deti, svokrovci nemajú záujem a moji rodičia nevládzu každé ráno takto vstávať. Hľadám aj prácu, kde sa začína neskôr, no zatiaľ som ju nenašla. Aj vy takto skoro vstávate do práce? S kým nechávate deti ? Ako to riešite?
Toto nevyzerá ako práca, ale otroctvo (s tým dochádzanim). Večer kedy prídeš? A plat aký?
Vstávam s deťmi o 7.00. Manžel vstava o 10 minút skôr, lebo deťom chystá desiaty 😅
2hodiny cestovana do prace? isto nie... ani s detmi (lebo ano, zvykne sa riesit situacia tak, ze skolku treba najst v mieste prace, a deti idu s tebou...su pri praci, nie pri dome.. je to praktickejsie z veeela dovodov, rovnako sa to tak riesi na ZS)
Urcite sa oplati kvoli tej praci cestovat 2 hodiny? Ake su naklady na cedtovanie? A zarobok?
@andreakotesova nechapem vyznam tvojho prispevku 🤔
By som jakživ necestoval kvoli robote viac jak 15 minut :D
@thirstymonk tak zase noo..15 minút
By si neveril koľko ľudí cestuje denne aj hodinu
Chodievala som kedysi z dediny do mesta 35-45 min busom a dcéra pekne so mnou, do škôlky blízko práce 🤷
@aurelia2000 kedže nemám auto tak som závisla na vlaku a autobuse. Domov dojdem o 18.00
Od 5.00-18? Plat ma zaujíma teda
Tak to je nereálne s tak malými deťmi, že ráno ideš a prídeš večer
A svokrovcom sa nečuduj,tiež by to nezvládli ako tvoji rodičia
neviem odkial si, teda ako daleko dochadzas.. ale teda preco si nekupis auto?
@marcellka32 nič moc minimálka
Kašli na to...to je ohubu, a to ti hovorím, že som sa nacestovala ako blazen pred 10 rokmi, utala som to a dobre som urobila
Ahoj, no nepredstaviteľné a nezlučiteľné s deťmi.ests sú v škôlke ,ale čo keď začne kolotoč učenia ?
Porieste auto , lebo každý by chcel chodievať aj na 8.00, 9.00 do práce, ale zase poobede nestíhaš škôlku,ak nemáš skrátený úväzok.
A tak možno poobede manžel vyzdvihuje deti poobede, neviem..
tak to urcite neber. hladaj nieco lepsie. ved to neutiahnes, budes unavena, nervava a deti bez mamy a este aj za malo penazi
To neber. Nedá sa to. Potrebuješ prácu pri škôlke/škole od 8.00-15.00 plus mínus hodina.
Za minimalnu mzdu chces ist pracovat a dochadzat dve hodiny? 😬 nechapem asi, co ta motivuje taku pracu vobec zvazovat (ak teda nemate existencne problemy ale aj to by som radsej asi byty a domy a kancelarie upratovala 😵💫 - priklad)
Co auto, radsej by som riesila stahovanie do inej lokality. Lebo cestovanie 2 hodiny a minimalka, to je fakt zufale
Bez auta dochádzať do Košíc nie je sranda. Kolegyňa odchádza z domu o 6:00, aby bola na 7:00 v práci a to býva 1 (slovom jednu) SAD zastávku od Košíc. A to má ešte šťastie, že nepotrebuje použiť MHD, toľko dôjde aj pešo do kancelárie.
S autom na 7:00 je to celkom fajn, ešte nie sú také zápchy.
@belllinka pýta sa, či aj niekto iný vstáva takto skoro do práce. Tak som jej v podstate napísala, ze my nie.
Naozaj si myslis, ze ti stoji za to nastupit za minimalku do prace v ktorej budes prakticky 13 hodin denne????
No...a potom v inej teme radite, ze ma zena zobrat hocico, nebyt leniva a pphnut zadkom, nie sa stazovat 😵💫. Len tak na zamyslenie.
@nevenka v jej okoli, ale stravit 13hodin z domu denne, prakticky nevidiet deti cely den, len 1-2h pred zaspanim a pravdepodobne platit niekomu aby deti vozil do skolky a vyzdvihoval - to radsej byt leniva
@thirstymonk ani ja, esteze to mam 5 minut peso z domu :D
@nevenka ak manžel autorky začína skoro ráno a nemá kto postrážiť deti, tak nech si autorka hľadá prácu od 9:00 s tým, že bude v práci dlhšie do večera.
@zltalienka Ešte sme sa nedozvedeli, kedy sa vracia domov otec rodiny. Pri tak malých deťoch nemôže byť matka do večera v robote.

logocky-ak nemam kam dat deti tak pracu nevezmem .. vyckaj a hladaj inu pracu -alebo ak je to naozaj ponuka co sa neodmieta mozno najst skolku kusok od prace tak by si ich brala sebou a astihla este dat do skolky