icon

Ako skĺbiť prácu a starostlivosť o deti?

28. okt 2024

Žienky mam dve deti 4 a 5 rokov, núka sa mi práca v Košiciach, lenže problém je v tom, že z bytu musím isť pred piatou. Pracovať začínam o 7:00. Manžel do práce cestuje už o 4.00. Nemám s kým nechať deti, svokrovci nemajú záujem a moji rodičia nevládzu každé ráno takto vstávať. Hľadám aj prácu, kde sa začína neskôr, no zatiaľ som ju nenašla. Aj vy takto skoro vstávate do práce? S kým nechávate deti ? Ako to riešite?

Strana
z2
nelca84
28. okt 2024

Ty si ochotna dochadzat 2 hodiny do prace za minimalku??
Za minimalku sa urcite zamestnas aj blizsie. A nie, takto skoro nevstavam a ani by som nebola ochotna dochadzat viac ako pol hodinu. Pre mna je to zabity cas a zivot je kratky.

zltalienka
28. okt 2024

@aurelia2000 ak aj otec rodiny dochádza 2 hodiny do práce, tak autorka si musí hľadať prácu v mieste bydliska, nie v Košiciach.
Alebo doriešiť auto, a deti zobrať so sebou do mesta.

11bodka11
28. okt 2024

@nevenka presne. Ja ked som pisala ze mame skolku od 7 a praca sa mi rysuje od 7 tak ma zvozili pod ciernu zem

gleep1
28. okt 2024

No, keď budete svojim deťom vravieť prečo je vzdelanie dôležité, môžete dať toto ako príklad 😳

11bodka11
28. okt 2024

@gleep1 ja mam aj vzdelanie a nie je mi to nic platne lebo ani ziadost si nemam kam poslat. Vobec ziadne ponuky

gleep1
28. okt 2024

@11bodka11 chápem, viem že je teraz malo pracovných ponúk, ale myslím si že cestovať 2+2 hodiny za minimálku by si si svojim vzdelaním neprijala a ani neuvažovala, nie? ..

11bodka11
28. okt 2024

@gleep1 jasne ze nie. Ale ja uz tiez som zufala. Nemam si kde ani ziadost poslat. A pocuvam ako sa znama zamestnala na urade, dalsia u uctovnicky a pod po znamosti. Vsetky bez skoly, bez praxe. A tie pozicie neboli nikde zverejnene. Vzdy som si poctivo nasla pracu cez profesiu. Vsade boli somnou spokojni. Len ked si clovek nema kde ziadost poslat a nechodi po pohovoroch tak je to tazko. Keby mam peniaze nevaham a idem do jazykovky na anglictinu. Ale to je proste extremne drahe. Cez urad jazykove kurzy nepreplacaju, bola som sa pytat.

gleep1
28. okt 2024

@11bodka11 https://www.veve.sk/rekvalifikacne-jazykove-kur...
Neviem či to čo ti posielam je k veci ale videla som už na viacerých miestach že štát prepláca všelijaké kurzy.
Držím ti palce aby si si čoskoro našla prácu, je to teraz naozaj ťažké.

sparrows
28. okt 2024

V živote by som necestovala dve hodiny tam a naspäť kvôli minimálke :D to už určite nájdeš niečo bližšie za takú mzdu

euka210
28. okt 2024

nie, tak toto by som ja neutiahla. Manzel rano chodi o 5.h alebo na poobednu o 13h. Ja mam na skrateny uvazok, sice tiez minimalka, ale 5min.od domu. Pri Tvojom cestovani neviem, ci to je vobec realne a ekonomicky vobec nejako vyhodne...ci nie je lepsie ostat doma ako taku pracu...

h2
28. okt 2024

Tebe sa núka práca za minimálku, do ktorej by si mala odchádzať z domu pred 5 ráno a vracať sa o 18 večer?! A čo ty si sa zbláznila? A ešte s dvoma malými deťmi?! Neexistuje!

tiika
29. okt 2024

A aké máš možnosti zamestnať sa inde? Ako súrne potrebuješ prijem? Ta praca vyzerá len ako nejaké dočasne riešenie. Ešte by bola možnosť dohodnúť sa so zamestnávateľom na skrátení úväzku, napr.7 hod alebo posunutí prac.času, či nejakej časti prace z domu?

liligreg
29. okt 2024

Ja vstávam tiež pomerne skoro — 5.30, z domu idem tesne pred šiestou, vo vlaku stihnem raňajky. Niekedy aj kávu, potom idem ešte autobusom. Do prace dôjdem okolo 7.45 a začínam od 8.00. Pracujem do 15.00, ale každý deň som dlhšie, vždy sa nájde niečo, čo treba opraviť (písomka, úloha) alebo pripraviť. Tak skôr ako 15.30 neodídem. Domov chodím dačo okolo 16.30 – 17.00, keď ma syn futbal, tak neskôr, aby som čo najviac v škole dokončila a nenosila žiadnu prácu domov.
Začala som tam robiť hneď po škole, na pohovor som išla s tým, že pôjdem aspoň na ten. No pracovať tam nebudem. A už som tam 6 rokov.
Manžel robí na zmeny, ja syna nestíham ani ráno odniesť, ani poobede vybrať. Rieši to manžel alebo moji rodičia, ak muž nemôže. Ak by to mojim rodičom nevyhovovalo, prácu by som hneď zmenila, ale sú radi, že u nich môže Adama zostať a chcú s ním tráviť čo najviac času. Ocino je už na dôchodku a mamina je tiež posledné dva roky pre zdravotné problémy doma, takže sa to dá. Niekoľko dní v mesiaci u nich syn aj spí. Keďže muž občas ide už 5.30 z domu do práce.

U mňa sa to aspoň v porovnaní s tou minimálnou oplatí, plat je slušný. Ale určite by som si pri tom čase, čo trávim v práci a aj mimo nej a stále pracujem, vedela predstaviť aj lepší. Ale pokiaľ nestúpnu platy učiteľov na štátnych školách (a celkovo platy), tak ani nám nebudú mať potrebu zvýšiť.

simca06022011
29. okt 2024

Neviem co ste sa do nej pusitli, tak asi nezije v lokalite, kde si tu pracu aj za minimalku najde na dalsej ulici, inak by asi hladala blizsie
Autorka, ak takto musite dochadzat, s mladou rodinou by bolo mozno naj zvazit stahovanie za lepsim miestom...
Je uplne irelevantne kto kolko cestuje a za akou pracou... je to namahave pre kazdeho,aj keby zarabala 5t eur mesacne, a to viem, kedze moja polovicka dlhe roky cestovala 180km do prace ...

denkabemommy
29. okt 2024

Cestujem 1x do týždňa do školy 2h tam, 2 späť. Úprimne? Prídem totálne unavená, nechce sa mi potom už ani existovať, deti ledva vidím v ten deň. Predstava, že by som toto absolvovala každý deň, no nevzala by som to. Tiež mi predtým prišlo, že 2h nie sú veľa. Ale sú a veľmi veľa 🙈

Strana
z2