icon

Ako ukončiť internetovú zmluvu bez vysokých poplatkov?

sfet
1. dec 2024

Dobrý den, mám otázku. Moji rodičia maju doma internet, viazanost na 2 roky. Teraz z vážnych dovodov chcu zrušit, ale služba končí až v juli 2026.
Na predajni povedali, že musia tu službu využívat, resp.nemusia, ale musia každý mesiac platit danu sumu, alebo ti vyplatit naraz a vrátit router.
Viem, že v Čechách je zakázané platit ako blazon celu sumu až do skončenia viazanosti, maximálne sa plati nejake penále za predčasné ukončenie. Len neviem, ako na Slovensku. Naozsj musíme doplatit vsetko až do jula 2026? S pokutou problém nebude. Len platit 266 eur za nic sa nám velmi nechce. Dakujem za rady.

sfet
autor
1. dec 2024

@sfet a vlastne aj ta druhá osoba len čaka kedy sa uvolní miesto v nejakom Domove dochodcov, a potom tam určite nikto bývat nebude. Aspoň nie trvalo.

niekto2hy
1. dec 2024

@sfet A spytat sa vo firme ci by linku neprelozili do domova dochodcov?

luliu
1. dec 2024

@sfet tak sú dve možnosti, či sa ti chce alebo nechce, buď zaplatíš alebo zaplatíš oveľa viac cez exekúciu a bude to podľa zákona 😉

sfet
autor
1. dec 2024

@luliu pokojne sa budem aj sudit. A výhrám.

sfet
autor
1. dec 2024

@niekto2hy Lenze ta osoba už nevie internet obsluhovat.

sfet
autor
1. dec 2024

@luliu ako verim, že firma obchdza zákony. A myslí si, že každý sa zlakne. Nebudem platit to, čo nemozem používat. Chcela som inu adresu, nemožné. No nech idu do kelu. Ich vina.

eeffka
1. dec 2024

@sfet nuz tebe mozno len popriat vela stastia a penazi nq trovy, v tom sudnom spore, ktory prehraju.

pieksamaki
1. dec 2024

@sfet tak si vyziadaj prepis zmluvy na ineho majiteľa.....

sfet
autor
1. dec 2024

@pieksamaki na akeho ineho majitela? V tom byte býva človek, ktory o internete nevie nic..

sfet
autor
1. dec 2024

@eeffka tak s poistovnou som sa už raz sudila a vyhrala, aj Ked sa odvolávali
Nik neveril, že vyhram
A stalo sa.

ika11123
1. dec 2024

@sfet my sme chceli zrušiť malj sme Ferimax a pýtali od nás neskutočne veľa za zrušenie myslím že to bolo 250€ to v podstate ako keby sme tie mesiace až do zrušenia aj tak zaplatili 😑

3petka
1. dec 2024

@sfet dobre a preco rusia? Zmluvna pokuta za predcasne ukoncenie je normalna vec a mali by to vediet aj rodicia lebo podpisovali zmluvu. Vratit router je tiez otazka, kupovali ho? Splacaju? A pod.
Mozno by bola sanca ak by ste chceli sluzbu prelozit no operator na novom mieste nema pokritie, v tomto pripade by ju mali ukoncit bezplatne nakolko problem je na strane dodavatela sluzby.

pieksamaki
1. dec 2024

@sfet na Vas

pieksamaki
1. dec 2024

@sfet zmluva je na rodičov ....tak nech sa prepíše zmena majiteľa z takého a takého dovodu

sfet
autor
1. dec 2024

@pieksamaki ale ja tam nebyvam. Bývam v zahraničí..

eeffka
1. dec 2024

@sfet pozrela som si podmienky danej firmy, do nicoho ich netlacila, uz len zavedenie internetu bez viazanosti je za 150, pri 2r viazanosti 30. Mesacne poplatky detto lacnejsie pri viazanosti. Mali na vyber, vybrali si lacnejsiu ale viazanu verziu.

luliu
1. dec 2024

@sfet ako obchádza zákony, aký zákon? Ty nemáš šajnu a niečo si si vymyslela a ideš sa súdiť. Veď choď. Zaplatíš všetko + súdne poplatky.

zuzanka.zuzu
1. dec 2024

ja ťa plne chápem. áno je to zlé, tiež sa mi to nezdá ok aby zmluvná pokuta bola v podstate vo výške mesačných platieb tej viazanosti 🙈 žiaľ môže sa to resp.ešte to nenasralo žiadneho poslanca aby s tým narobil poriadok 😀 kedysi boli aj pokuty za hypo väčšie ako 1% a vidíš, dalo sa to zmeniť... kedysi sa platilo aj za vedenie hypotekárneho účtu 🙈 a vidíš, už sa roky rokúce neplatí 😉 čiže raz hádam príde aj na toto. teraz žiaľ nie 🤷 a ozaj nerozumiem prečo toto niekto ešte obhajuje, podľa mňa sa to prieči dobrým mravom 🥺

niekto2hy
1. dec 2024

@sfet Mozno budu dvihat cenu - meni sa DPH,tak vtedy bude moznost.

sfet
autor
1. dec 2024

@3petka ved navrhovala som zmenu miesta, no hned to nejde, lebo pokrývaju len skalický okres, problém ich strany.

sfet
autor
1. dec 2024

@luliu nie nevymyslela, v Čechách to tak funguje. To nie je ziaden vymysel. Či to je len na Slovensku ultradebilne nastavené? Vlastne, co sa cudujem. Aj tak, sudnevtrivy platit budu, oni mne.

luliu
1. dec 2024

@sfet nechápem na čo riešiš Čechy, rodičia zmluvu podpísali na Slovensku.....

pieksamaki
2. dec 2024

@sfet tak na niekoho iného......skus ponúknuť službu.....za menej...zlata stredná cesta.... ale poviem ti to je ako kedy my sme platili za školu a škôlku a bol covid...deti boli doma...ale zákonný poplatok okrem stravy sa musel platiť aby bolo na mzdy zamestnancom...hovorím o 5 detoch....čiže u nas je všetko položka.....v živote som prišla o viac peňazí do luftu.....keď ma realitky oklamali....keď človek musí platiť pretože potrebuje zubára....a to sú riadne ceny.....niekedy je na niečo zabudnúť a nechať tak...ako investovať do toho energiu a nervy

sfet
autor
2. dec 2024

@pieksamaki chápem ta, ako to myslíš. Školka, to bol iny roman. Navyse sukromna, draha ako šlak a vybabrali konkrétne s nami. Riesila som to aj s Ministerstvom, no pravda bola u nás, ale nechtěla som aby sa vyvrbili na mojom dietati. Inak na sude by som vyhrala s prehladom, ale tam šlo o dieta. Nechcela som, aby trpelo. Len takto človek prejde jedno, druhé....a už to ide. Zabudne sa bránit. Ako ja s poistovnou. Každý mi radil, nech to nechám tak, ale nie, isla som do konfrontacie. No vyhrazali sa,do nemoty odvolávali, právnikov platili, ja som sa zastupovala sama a vyhrala každé pojednavanie. A bol to velmi prijemný pocit pre mna. A platby u zubara? Tak je to služba ako každá ina. A pokial zuby nebolia, nemám problém platit.

vev82
2. dec 2024

@sfet normalne mi dvihas hned z rana tlak 😂rodicia podpisali zmluvu, bolo ich POVINNOSTOU precitat si co podpisuju..popremyslat ci dokazu dane podmienky splnat po celu dobu viazanosti za rôznych podmienok a zivotnych situácii, alebo nie. Firma NEJDE proti zakonu. To ty si tu vadna, nie dana firma. Nikto nikoho neokrada, to len ty sa snazis ojebkat zmluvne, riadne podpisane podmienky 🤦🏻‍♀️. Ty si presne ten typ cloveka, co vlastnou vinou nie je spokojny s niecim a zanechava negativne recenzie na cokolvek. Trosku sebareflexie by nezaskodilo. Rodičia su na Slovensku, tak do toho neplet Cesko. Maju dodrzat zmluvu a bez slova zaplatit to, co podpisali a dobrovolne súhlasili.

sfet
autor
2. dec 2024

@vev82 ako megavadna sa prezentujes ty
Nemáš sajnu, co sa stalo. Tak ukludni hormony, zobni Xanax a ventiluj sa inde.

vev82
2. dec 2024

@sfet a inu odpoved ako takuto utocnu som ani necakala 😉😉😉 je uplne jedno co sa stalo, rodicia maju dodrzat zmluvu. Bodka.

sfet
autor
2. dec 2024

@vev82 a mimochodom negativu recenziu som zanechala ani nepamatam, tak nesuď, ked figu vies. To je strašné tu.

sfet
autor
2. dec 2024

@vev82 ty sa asi vyžíváš v nešťastní inych, pravda? Ubohé, je mi ta luto.

mk1111111111
2. dec 2024

Ze sa im zmenili podmienky, je len vec z ich strany. Ani Tebe by sa nepacilo, kedy prisli a povedali, ze im sluzbu neskytnu a oni by ju v case zmluvy este chceli vyuzivat, zmluvu podpisali, vzali lepsie podmienky, zmluvu nedodrzali, musia zaplatit pokutu. Hotovo a chod sa sudit aj na lamparen. Na to zmluvy su. A k tym cecham, ak myslis smejdov, nemaj strach, to je aj u nas, ale tohoto sa ti netyka, toto je ina forma zmluvneho vztahu.