Ako ukončiť pracovný pomer bez stresu?
Ahojte 🙂 prosím o radu,začala som v novej práci,a mám v nej oveľa viac stresu,ako som predpokladala..nevyhovuje mi,preto uvažujem,že ukončím PP..som ešte v skúsobnej dobe..ako vsmak teraz čítam na nete,mala by som písomne doručiť ukončenie zamestnávateľovi,aspoň 3 dni vopred. Musím? Nemám chuť sa so šéfkou vidieť,ona je asi najhlavnejší dôvod môjho stresu,a ak by som napr.zajtra jej písomne oznámila ukončenie PP,musela by som ju ešte tie tri dni stretnúť..a ja fakt nechcem,viem si predstaviť,ako sa bude vypytovať,čo a ako a prečo..so šéfkou sa denne vidíme v kancli,aj preberáme,čo bolo v ten deň,čo na ďalší a podobne..
Môžem ísť napr.na OČR s dcérkou a počas toho jej oznámiť,že končím? (Dcérka je aktualne chorá,ale na OČR je momentálne muž,tak by sme to prípadne prehodili)
Ak máte niekto nejaké info k tomu,prípadne ako to vymyslieť,budem vďačná 🙂
@janai1 čiže kludne tak,ze zajtra jej odovzdám písomné oznámenie,odovzdám kľúče a čau? Lebo vo viac článkoch čítam o tom,že 3 dni vopred treba
Ja som len zavolala, že viac neprídem a hotovo ...
3 dni pred je zo slušnosti a ľudskosti voči zamestnávateľovi. Nie je to určené zákonom
Ak zajtra chceš skončiť, mala by si zajtrajší deň ešte odpracovať, lebo zamestnávateľ Ťa nevie odhlásiť z poisťovne spätne. Mysli na to, že musíš odovzdať prípadné IT a iné zariadenia, ktoré Ti na prácu boli pridelené (mobil, NB, služobné auto...). Personalisti by Ti mali vystaviť zápočtový list, ak sa tam už nechceš viac vracať.
@lilinka76 ďakujem 😊 zajtra by som ešte odpracovala,to by som ani neurobila,že nechať ich len tak..zas nie je to robota,čo počká,kedy ju urobí niekto druhý,keď máme rozdelené,kto kam pôjde a čo urobí..veci samozrejme by som odovzdala,a personálne nemáme,len ekonómku,za tou by som zbehla potom...skor mi ide o to,jak to je s tými 3 dňami čo som čítala
3dni su slusnost, prax od nas: papier 5min pred koncom zmeny, rano sms alebo email, ze uz nepride
Nemusíš žiadne 3 dní ostávat. Zajtra ráno to oznam. Odpracuj deň, poriesis co treba vrátiť a ekonómka ti za ten deň vystavi zápočtový list. V utorok spíš dokedy chceš. Ak je šéfka na nič, treba sa z firmy odpratat čím skôr, lebo nečakaj ze bude príjemná.
3 dni sú ozaj zo slušnosti, zákonník práce to nestanovuje. Ty ukončíš PP dňom 10.2.25 bez udania dôvodu v skúšobnej dobe.
Držím prsty. Hlavne si to uži 😘👍✌️
A žiadne tri dni.... keď odchádzaš kvôli šéfke tak o ľudskosti a slušnosti je asi zbytočne hovoriť nie?
Ďakujem žienky 😊 práca je super,pracovný čas mi mega vyhovoval,akože,ponuka aká sa neodmieta..ale ten stres,ten je fakt zo šéfky..štyl,akým so mnou komunikuje,ako,mám dosť,v noci nespávam,keď vidím,že mi volá,až mi zovrie žalúdok,či som dačo náhodou nevystrojila (ak si náhodou dačo nie som istá prácou,tak hneď volám buď jej,alebo kolegyni,zas nie,zle by som neviem aké chyby robila)..len proste také celé zle mi to príde...taže radšej chcem ísť skor,ako si dohnať nejaké problémy
Tiež zo skúseností tí ľudia skončili ešte v ten deň..
Žienky ešte prosím radu 🙏 ak zajtra ešte odrobím,ale stredu už nechcem,dám dátum ukončenia PP stredajší?
Tak nasa sefka, dava vypoved v posledny den , resp.predposledny skusobnej doby. 2x to tak urobila, ani jedna baba to necakala. Ta na tri dni zvysoka...
Utorkovy

Nie, nemusíš tam ostávať. Skončenie prac. pomeru je možné okamžite