Ako vyriešim moju situáciu u zamestnávateľa?
Ahojte , prosím poraďte mi prosím. Situácia je taká, že mám prácu na polovičný úväzok, ale pracujem denne 10hodín. Práca je fajn, baví ma, ale je veľmi náročná /nechcem to rozoberať/ časovo aj fyzicky. Preto si hľadám inú prácu. Naskytla sa mi taká možnosť, že by som jeden deň v týždni chodila do inej práce, asi na 10h. týždenne, kde by som časom mohla dostať dobré miesto - časovo, celkovo veľmi výhodné. Ale to by bolo asi až o tri mesiace. Ako to mám vyriešiť u zamestnávateľa? Chcela by som u ňho zatiaľ robiť, jeden deň v týždni by som tam však nebola. Neviem, čo si "vymyslieť" , aby to zobral, akceptoval..rozmýšľala som, že by som sa mu priznala, že mám nejakú brigádu na jeden deň v týždni, keďže u nás je to strašne slabo platené. Neviem, ako to on porieši...Ak Vás niečo napadne, prosím poraďte mi, ďakujem.
@guinevre no je to tak, ale veď o to nejde, nie?
@samasa súhlasim 🙂
@lentilka1506 môžeš mať aj 2 pracovne pomery len musíš pre každeho zamestnávateľa byť v tej pracovnej dobe ktorú vyžaduje.
@elise dakujem, no uvidim, ci mu to nebude prekazat, nahradu by som za seba mala..lebo tam musim byt v podstate 'stale' ..
@samasa ale to je tak vsade ;) nie len na kysuciiach.. a ludia sa nedaju vykoristovat, zaujimalo by ma co by na toto povedal inspektorat
@lentilka1506 mozes vyskusat... opytat sa. Alebo si brat na jeden den dovolenku... Ak by nesuhlasil, tak si spocitam kolko mam "nadcasov" a pripomeniem to zamestnavatelovi popri debate. Urcite to nebude mat ale dobry vplyv na ovzdusie vo firme.. je to taka nie velmi dobra situacia :(
@lentilka1506 a pre toho dalšieho nemôžeš robiť napriklad po večeroch alebo vikendy?
No neviem asi nevymyslíš nič čo by ti ten druhý zožral. Pokúsila by som sa zam. povedať pravdu aj s dodatkom, že mám problémy finančné - súrne potrebujem e a on platí na figu - treba použiť slušné slovo.
@bonaqa2013 ďakujem, presne toto mám v pláne...,lebo pred časom som pýtala zvýšenie platu, ale povedal, že nad tým neuvažuje, ani nebude...tak buď to bude hop, alebo trop..
@elise nie nemôžem..môžem robiť počas prac. týždňa..
@simca06022011 no nadčasov mám až - až ..takže to skúsim..
@lentilka1506 tak si to musiš zosuladiť ale môžeš mať viac hlavných pracovných pomerov
@elise dakujem 😉

@lentilka1506 Nechapem, ako mozes mat polovicny pracovny uvazok a pracovat 10h denne?