icon

Ako vyriešim moju situáciu u zamestnávateľa?

lentilka1506
10. feb 2015

Ahojte , prosím poraďte mi prosím. Situácia je taká, že mám prácu na polovičný úväzok, ale pracujem denne 10hodín. Práca je fajn, baví ma, ale je veľmi náročná /nechcem to rozoberať/ časovo aj fyzicky. Preto si hľadám inú prácu. Naskytla sa mi taká možnosť, že by som jeden deň v týždni chodila do inej práce, asi na 10h. týždenne, kde by som časom mohla dostať dobré miesto - časovo, celkovo veľmi výhodné. Ale to by bolo asi až o tri mesiace. Ako to mám vyriešiť u zamestnávateľa? Chcela by som u ňho zatiaľ robiť, jeden deň v týždni by som tam však nebola. Neviem, čo si "vymyslieť" , aby to zobral, akceptoval..rozmýšľala som, že by som sa mu priznala, že mám nejakú brigádu na jeden deň v týždni, keďže u nás je to strašne slabo platené. Neviem, ako to on porieši...Ak Vás niečo napadne, prosím poraďte mi, ďakujem.

guinevre
10. feb 2015

@lentilka1506 Nechapem, ako mozes mat polovicny pracovny uvazok a pracovat 10h denne?

lentilka1506
autor
10. feb 2015

@guinevre no je to tak, ale veď o to nejde, nie?

samasa
10. feb 2015

@guinevre no na kysuciach je možné všetko...papierovo máš jedno...v robote druhé...ked sa ti nepáči tak sa prac preč...oni si nájdu dalších 20ludí čo čakaju na 1 miesto...takže všetci radšej držia hubu a krok---tot pracovná sila na kysuciach a blízkom okolí...

lentilka1506
autor
10. feb 2015

@samasa súhlasim 🙂

elise
10. feb 2015

@lentilka1506 môžeš mať aj 2 pracovne pomery len musíš pre každeho zamestnávateľa byť v tej pracovnej dobe ktorú vyžaduje.

lentilka1506
autor
10. feb 2015

@elise dakujem, no uvidim, ci mu to nebude prekazat, nahradu by som za seba mala..lebo tam musim byt v podstate 'stale' ..

simca06022011
10. feb 2015

@samasa ale to je tak vsade ;) nie len na kysuciiach.. a ludia sa nedaju vykoristovat, zaujimalo by ma co by na toto povedal inspektorat

@lentilka1506 mozes vyskusat... opytat sa. Alebo si brat na jeden den dovolenku... Ak by nesuhlasil, tak si spocitam kolko mam "nadcasov" a pripomeniem to zamestnavatelovi popri debate. Urcite to nebude mat ale dobry vplyv na ovzdusie vo firme.. je to taka nie velmi dobra situacia :(

elise
10. feb 2015

@lentilka1506 a pre toho dalšieho nemôžeš robiť napriklad po večeroch alebo vikendy?

bonaqa2013
10. feb 2015

No neviem asi nevymyslíš nič čo by ti ten druhý zožral. Pokúsila by som sa zam. povedať pravdu aj s dodatkom, že mám problémy finančné - súrne potrebujem e a on platí na figu - treba použiť slušné slovo.

lentilka1506
autor
10. feb 2015

@bonaqa2013 ďakujem, presne toto mám v pláne...,lebo pred časom som pýtala zvýšenie platu, ale povedal, že nad tým neuvažuje, ani nebude...tak buď to bude hop, alebo trop..

lentilka1506
autor
10. feb 2015

@elise nie nemôžem..môžem robiť počas prac. týždňa..

lentilka1506
autor
10. feb 2015

@simca06022011 no nadčasov mám až - až ..takže to skúsim..

elise
10. feb 2015

@lentilka1506 tak si to musiš zosuladiť ale môžeš mať viac hlavných pracovných pomerov

lentilka1506
autor
10. feb 2015

@elise dakujem 😉