Ako začať kariéru v nemocnici bez praxe?
Premýšľam nad tým, že by som sa chcela nejakým spôsobom zamestnať v nemocnici ako nejaký pomocník, asistent. Vzdelanie a ani prax žiaľ na to nemám. Mám stredoskolškolské vzdelanie ukončené maturitou so zameraním na mareketing čo viem že je uplne od veci. Chcela by som niekde však začať. Spravila by som si aj nejaké kurzy atď.
Neviete o nejakej takej prac. pozícii v nemocnici kde by som sa mohla uplatniť a zaroven si doplnat nejake potrebne štúdium? Dalo by sa to vôbec?
Budem vďačná za každý nápad a postup ako sa k tomu dopracovat 🤭. Ďakujem
Moje spolužiačky ( majú ukončené SŠ) pracujú rôzne... v ambulancii, u zubára.
Fuuuu 🤣 len nástroje... inštrumentárky si teraz dosť " zakopala" .... inštrumentovanie je jeden z najnáročnejších odvetví, kopa kopa učiva ach
Neber to z mojej strane za vysmech voči tebe ale to fakt nie je len " podávanie nastrojov"
Veľmi prísna škola
@loliki pre Boha....kolka naivita .
Samozrejme,ze nikto nikoho nepusti bez vzdelania a dostatocnej praxe k vykonom,na ktore treba mat minimalne vzdelanie praktickej sestry....
Zamestatnat sa samozrejme da ako nezdravotnicky pomocny pracovnik a bude vykonavat cinnosti sanitara...samozrejme s podmienkou,doplnenia si externeho vzdelania....bud szs ak chce byt ako prakticka sestra (co je nieco medzi sanitarom a sestrou,uz bude mat iste kompetenie ,ale bude z casti aj zastupovat sanitarov)nie je to sestra
Ak chce vykovat sestru,tak jedine VS minimalne bc -vtedy bude mat splnene podnienky na vykonanie sesterskych cinnosti.
Ak bude chciet dalek,kludne...
@deti95060810 veľmi prísna škola
@kikuska872 tak môžem snívať ďalej 🤣
@nurse0 veľmi prísna škola ste mali namysli stredná zdravotná ze je prisna?
Ale .. nezahadzuj hneď 😊 skus tu strednú školu, do ambulancie sa dostaneš, aj k zubárovi myslím že nebude problém. Nemusíš výslovne do nemocnice ísť po ukončení školy. Alebo ako som písala je aj diplomovana sestra , ale popravde netuším aké tam sú podmienky.
@kikuska872 to je tiez pohlad cloveka z vonka ktory nevie co vsetko za tym je. A.co sa tyka zubara ked nemusi zvratky a pod tal neviem ako by tam zvladla tie zapachy z ust zapaly hnisy a pod.
@ibatanecnica 👍👍👍 ...
celkovo zdravotníctvo nie je pre človeka so slabým žalúdkom. A je to jedno ktorý odbor . Každý smer, odvetvie má niečo .
Videla som prácu inštrumentarky na sále už v práci, robila som jej obiehajúcu sestru a pohodicka 🙂 ak ta to bude baviť no problém... Ak ti nevadí krv tak potom je to práca bez umývania výkalov a zvratkov, alebo práca na odd centrálnej sterilizácie len s nástrojmi bez pacientov jedna z mojich top pozícii ktoré som robila, všetko sa to dá naučiť 😊 tma som vlastne aj skončila a išla na MD aj sa tam budem môcť vrátiť tak sa vrátim, ak má hodia niekam na oddelenie odchádzam
Da sa externe studovat PRAKTICKA SESTRA, je to 2roc.studium.
Ženy snívať môže každý 😁.
Ja zatiaľ len snívam a rozširujem si obzory. Nie som ešte tak stará, práca v zdravotníctve bol odjakživa môj sen. Chcela som ísť uz na strednú zdravotnú školu no naši sa rozhodli inak..teraz po rokoch zase len snívam ako sa tam dostať aj keď neviem ci by som vôbec na to mala hlavu a zvládla to. Viem ze do roboty chodiť človek musí a ľahšie by sa mi chodilo do takej ktorá by ma bavila. Chcem aj ja niečo vedieť, niečo ponúknuť, tak zvažujem len aké by som mala možnosti. Teoreticky. Nič viac . Ďakujem každej jednej z vás čo sa zapojila do diskusie ❤.
@kikuska872 tiez ma pobavilo to podavanie nastrojov 😂 moj muz by vedel rozpravat ake je to "jednoduche" ked sa zaucal dobre ze nechodil domov s placom 😅
@maickamf máte s tým prosím nejaku skúsenosť? To je super ze len 2 roky a potom je možnosť si dorobiť ešte VŠ..však? Čo by som mohla robiť keď by som vyštudovala tie 2 roky praktickej sestry? Ďakujem krásne.
@luteam Pardon. Beriem späť 🤭.
Nie v pohode preoqc nemas odkial vediet a dokonca tu jedna komentujuca napisala, ze je to podicka cize vidis kazdy clovek to ma inak. Ja na tvojom miest by som sa zamestnala.v nemocnici ako pomocny personal (nieco ako sanitar) s tym ze samozrejme na to aby ta zamestnali musis ist studovat bud sanitarku co je blbost kedze nechces rovit na oddnl, takze jedine strednu zdravotnu 2 roky. A potom mozes hladat niesto na ambulancii vela lekarov uz zanestnava baby orakticke sestry bez vs nieco by si hadam nasla a ak nie potom mazes ist na vs
@luteam tak tak 👍 ja sa ozaj skláňam , lebo ako to inštrumentovanie je fakt drina
@kikuska872 to je ked mi rozprava tie zazitky...ja som sice tiez sestra ale viem ze na to by som nemala ani aro a nic take velmi stresujuce. Niekto sa naopak najde v takych akcnejsich a odbornejsich poziciach
Inak to je na praci sestry super ze tych moznosti na uplatnenie je vela hlavne ak byvas pri vacsom meste
Snivat mozes, ale mala by si si presne zistit, na co by si mala. Lebo moja mama je vystudovana zdravotna sestra (SŠ) + vysoka skola Mgr.osetrovatelstvo a utierala aj zadky a sprchovala. Ty vystudovana ani nie si. Zubna astistentka by chcela byt kazda druha, alebo pracovat na ambulancii, len opat - zisti si trh prace + to, co musis splnat (nie len studium ale aj kompetencie). Moja mama pracuje aktualne na urgente a nie raz ju bezdomovec pozvracal alebo sa tam niekto po💩. Musis mat na to zaludok. Ja pracujem v lekarni, cize som chodila na odbor v zdravotnictve, ale na nemocnicu by som nemala.
@kikuska872 ano je 3 roky ale denne študium
Rusko ti nepomoze. Ked mi kamaratka rozprava convsetko zaziva. Zubar zareze hnis vyleti. Niekedy take veci ze mam co robit. To bud na to zaludok mas alebo nie.
Nepoznám jednu sestru,ktorá by nemusela niekedy prebalit pacienta, riadiť zvratky a vykaly atď... keď sa ti tieto veci hnusia tak potom maximálne nejaké ambulancie, možno ortopédia, očné, rehabilitácie. Bez urážky. A na praxi sa týmto veciam nevyhnes
@fantaghiro21 Prečo to adresuješ mne?
Autorka, koľko máš rokov?
@loliki 31r .
@fiafia na ortopedickom oddeleni sa cuduj svete,tiez prebaluje🙃o to viac,ak sanitarky robia len denne,nie nocne.tak tato robota cez noc pripada sestram...
@loliki lebo ocividne nemas znalosti,a myslis si ,ze obuvnik ci kozmeticka bude asiatovat nebodaj rodit zenu....

A keď by som si spravila len 2r. externe (večerné) štúdium na strednej zdravotníckej škole mala by som možnosť sa uplatniť ako zubná asistentka? Alebo vôbec nejaká asistentka pri niečom? Nemyslím sanitárka. Neohrnam nos nad tým že" zvratky a výkaly " samozrejme to všetko k tomu parti..určite treba prejsť všetkým ale zase že by som to potrebovala robiť dlhodobo tak to viem ze nie.
Nemusela by som byť zrovna zdravotná sestra..zase také ambície až nemám 🤣.
Ako sa volajú napr. tie čo pri operáciách dajme tomu len podávajú kompetentnym nástroje?