Ako začať kariéru v nemocnici bez praxe?
Premýšľam nad tým, že by som sa chcela nejakým spôsobom zamestnať v nemocnici ako nejaký pomocník, asistent. Vzdelanie a ani prax žiaľ na to nemám. Mám stredoskolškolské vzdelanie ukončené maturitou so zameraním na mareketing čo viem že je uplne od veci. Chcela by som niekde však začať. Spravila by som si aj nejaké kurzy atď.
Neviete o nejakej takej prac. pozícii v nemocnici kde by som sa mohla uplatniť a zaroven si doplnat nejake potrebne štúdium? Dalo by sa to vôbec?
Budem vďačná za každý nápad a postup ako sa k tomu dopracovat 🤭. Ďakujem
Neviem odkial si, ale napr.zdr.skola Prievidza a Topolcany (znama chodi a druha uz skoncila) ponuka externe studium 2r.
Potom mozes pokracovat VS alebo pracovat v zdr.zariadeni, samozrejme v ramci svojich kompetencii.
@loliki
@fantahgiro21 to myslela zrejme tak , že je samozrejmosťou že musí človek najskôr niečo vyštudovať a nemusíte ani písať že je to max. nezodpovedné isť k rodiacej žene bez vzdelania lebo to ani nikdo nemal v úmysle a určite by nikoho bez vzdelania k tej rodiacej žene ani nepustili 🤣. Úplne zbytočný koment a ešte k tomu aj od veci 🙄.
@loliki nie každý mal možno v živote také šťastie ak vy. Neviete čím si v živote človek musel prejsť a trepnete že v 31 ma ma človek prácu ktorú rad robí. Tých ľudí je podľa mňa dosť malo . Myslím ze nieje hanba študovať asi po 30tke. Začínajú oveľa neskôr..niektorý nezačnú vôbec. Zas mi to príde z tvojej strany len posmešné. Tak bud rada ze ty si vyštudovaná, dokonalá a máš robotu čo ťa napĺňa a nevyjadruj sa prosím a radšej si to užívaj.
autorka - ja som ssa rekvalifikovala po 45ke. Konečne budem robiť to, čo som vždy chcela. Takže ak niečo chceš a máš na to, treba do toho ísť.
@loliki no, trošku si mimo. Prečo by nemohla zmeniť svoj smer? Človek po rokoch vyhorí, zistí že ho to nebaví a ťahá ho to inam. Ja som to spravila po takmer 30tich rokoch a som rada. Kým začnem by ť vyhorená aj z tohto smeru, budem už dúfam, na dôchodku 😂
Alebo budem ťahať do 100vky keď ma to bude stále baviť 😉
Zbytočné sú akurát takéto komentáre, ktoré zakladateľke nič do života nedajú.
@loliki mas vystudovanu zdravotnu ale asi ani nepracujes vnzdravotnictve ,v nemocnici.
Lebo by si nepisala take capiny, ake pises.
A vedela by si,ze aj zeny po 50tke sa vzdelavaju ,zacnu studovat externe ci uz prakticku sestru,sanitara ale aj osetrovatelstvo externou formou a su si vedome,ze budu ss musiet celozivotne vzdelavat -teda pokial budu zit a vladat. mozem s istotou povedat,ze v nemocnici je takych hadam aj 30 -40%....
Zbyrotocne sa tu arogantne spravas,ked asi nemas ponatia,kolko takych zien si teraz robi aj VS a maju daaaleko po 31....
@autor som teraz na materskej,ale studujem VS externou formou,pracujem v nemocnici a mam po 31r...na mojim oddeleni sestry v noci podavaju misy aj prebalia ak treba.mne prebalovanie,krmenie ,holenie nerobi absolutne ziadny problem.jedine ked som bola tehotna a prebalovala som pacienta ktory mal hnacky a ja som mala silne nevolnosti.....
Inak vsetko robim s laskou,pokorou...
Ak sa citis na to,ze to bude to prave a najdes sa v tom,smelo do toho...mam vela kolegyn,ktore si robia ci uz sanitara,prakticku sestru alebo VS
Moje spoluziacky na VS maju daaaleko po 31,vacsinou po 40 a 50 r...par vo veku ako ja...
@fantaghiro21 presne s nami chodili na výšku aj 55 ročné
@loliki prečo myslíš, že v 31 rokoch je neskoro študovať, u nás máme praktické sestry, ktoré si robili externe SZS aj po 50tke, máme sestry, ktoré na VS študovali po 4Otke, ja sama patrím k nim, na výške sme mali ženy aj 55 ročné, ktoré boli praktické sestry a robili si Bc aspoň, aby mohli byť sestrami, jedna kolegyňa si v 60tke robila špecializáciu, druhá má 55 rokov a teraz ide robiť špecializáciu v Martine, ako sestre by ti mohlo napadnúť, že sestra študuje stále a ako mi tomu hovoríme ,, trenujeme mozog, aby nás nezasiahol Alzheimer,, 🙂 a kolko máš ty rokov, si praktická sestra, alebo sestra zo SZS alebo VS, lebo tie tvoje názory sa ani mne nezdajú.
Fajn. Sorry, neviem, čím si prešla. Nech sa ti darí.
@charlotte911 ja si myslim ,ze je pysna,ze ma szs a tam jej aj ta pycha ostala.podla mna pracuje v inom odvetvi ,ako vystudovala.Inak by nemala taketo nazory.aj to sa cudujem,lebo ak mala prax,boli v uzkom kontakte s personalom a pokial nie je nekomunikativny clovek,mohla sa dozvediet aj nieco ine ,ako len to,ako ma krmit ,ci prebalovat manipulovat s pacientom alebo dezinfilovat ci sterilizovat.
Mohla sa urcite dozvediet,ze ta jedna sanitarka v 46r chodila do vecernej skoly,cez nocnu sa ucila na pisomky ,chodila z nocnej do skoly a zo skoly dp roboty....
Alebo ta nejaka prakticka sestra pracuje v nemocnici a popri si robi externe VS ....popripade pomocny nezdravotnicky pracovnik rovno robi VS ..
@fantaghiro21 asi tak
študuj ak ťa to ťahá a nepozeraj na to, čo napíše niekto, my sme mali v škole ako som písala aj ženy 55 ročné a učili sa lepšie akomladučké dievčatá po škole, v zdravotníctve sa vždy uplatníš a sestry potrebujú všade, si ešte mladá, 30 rokov je nič, nemusíš robiť v nemocnici, napr. v ústavoch niektorých sestra nekrmi a nerobí toaletu, nato sú opatrovatelia, sama uvidíš, či ťa to nadchne, lebo práca sestry nieje len o pichaní injekcií, je to náročná práca, ale aj krásna, uvidíš veľa milého, ale aj smutného, práca sestry je nielen o radosti ak sa niekto vylieči a podakuje, komu si rada pomohla a bola mu oporou, ale je to aj práca, kde sa pozeráš smrti priamo do očí, ak nechceš študovať praktickú sestru externe 2 roky a potom aspoň Bc 3 ďalšie roky, tak skús študovať urgent, to máš Bc na 3 roky, je to UZS, čo je vlastne záchranár a tam berú s hocakou maturitou, len je to náročná veľmi práca, toaletu síce nerobíš, nekrmiš, ale vidíš smrť, krv, odtrhnuté končatiny, črevá, mozog von, samozrejme píšem to, aby si vedela, že záchranár nechodí len k infarktom a horúčkam, ale aj smutným nehodám.....proste čokoľvek chceš študovať, študuj, kým ti to v hlave páli, držím palce.