Ako zastaviť ohováranie v práci?
Ahojte chcem sa spýtať ako mám zastaviť ohováranie od jednej osoby.Poškodzuje mi to dobré meno v práci.A ja neviem ako sa mám brániť ak si niekto skutočne vymýšľa.Zasahuje mi to do pracovného a taktiež osobného života.Nazvala by som to aj šikanou pretože mi nepríde normálne vulgárne rozprávať na pracovisku alebo sa baviť s kolegyňou ako s prvotriednou handrou.
Taktiež mi nepríde normálne vytknúť mi niečo čo pokazil niekto iný a ja som tu chybu našla a opravila.A tá dotyčná osoba sa pravidelne pozabudne vo svojej práci.ale k tomu už komentár nedá.
Vyťahuje moje súkromie na poradách a verejne.
Zisťuje si kde som bola počas dovolenky alebo počas osobného voľna.
Nedokáže somnou normálne slušne komunikovať len kričať alebo arogantne niečo zamrmle.
Neviem kde nastala chyba.Ale začalo sa to ešte dávnejšie.Prvý zlom nastal keď vytiahla moje súkromie pred všetkými.Za mojím chrbtom.Odvtedy mám k tejto osobe nedôveru.A šikana a ohováranie sa vystupňovali.Dokonca už zasahuje do môjho sexuálneho života s mužom.Znemožňuje ma na pracovisku a vôbec sa mi nepáči, že tieto poznámky zasahujú do mojej práce a mohla by som o ňu prísť ak by som sa nemala ako brániť.
Už dochádzame do stavu keď rozširuje veci ktoré sú už nepríjemné.
Napríklad nemôže byť pri mne muž lebo okamžite sa cmuľkáme, sexujeme v práci.A to sa len rozprávame.
Toto isté tá dotyčná robila kolegyni ktorá je na materskej.Tak isto je to ku*** pi*** riešila jej deti a rodinu.A jej minulosť.
Neviem ako mám riešiť túto situáciu.Vedenie len sklopilo hlavu pri každom konflikte ktorý tam mali, že si to máme riešiť my.Ale toto už prekračuje hranice.Špiní to moje meno na pracovisku a zasahuje to do mojeho súkromia.
@kikina84 ved ja nehovorím ze to nie je trestny cin. Ale sudit sa za takuto vec? Akoze naozaj dat zalobu? To si fakt neviem predstaviť, rýchlosť nasich súdov, vypovedanie... Ved ohovaracky, hlúpe poznamky a reci su snad v každom vacsom kolektive, kde su baby. Vies si predstaviť, že by sa kazdy za to súdil? Ja by som sa konkrétne musela asi v kazdej robote 😉
@vedorka Ano, sud. A ano, ludia sa za taketo veci sudia. Jedna vec su hlupe poznamky, druha vec je mobbing. Sikana. To, ze Ty by si to neriesila neznamena, ze to nemaju riesit ani ini. Pokial k tomu vsetci budu mat rovnaky pristup ako Ty, potom si kravy nebeske, ako ma dotycna pani v praci, budu dovolovat stale. Lebo budu vediet, ze im to vzdy prejde.
@vedorka ano ale tu sa bavime o ujme..nie o tom ze ta niekto ohovara..to su bezne veci..Ak ta niekto sikanuje s ujmou,ze ti napriklad niekto robi v praci tak zle ze zamerne kazi tvoju pracu,za ktoru mas mensie ohodnotenie a plat,alebo roznasa o tebe veci ktore nie su pravdive do takej miery ze sa chce manzel s tebou rozviest..co momentalne riesi aj moja kolegyna a uspesne vyhrala sud..Pripadne sa cloveku zhorsi zdravotny stav na tolko ze musi uzivat lieky,ktore su pre organizmus zatazou..antidepresiva
...atd atd..toto je sikana s ujmou..na ktoru je paragraf a je trestna..mozes si ziadat odskodne..moja kolegyna dokonca vysudila peniaze a verejne sa jej musela ospravedlnit ta dotycna..myslim ze si dalsi krat rozmysli co bude alebo nebude hovorit..niektori ludia si to neuvedomuju aku dohru to moze mat..A ludia su rozni,niekto mavne rukou,iny sa kvoli tomu ide hodit pod vlak..Len je skratka aj takato moznost,pokial ma naozaj dlhodobe problemy v praci,v rodine,pripadne zdravotne..tak je to na dlhsie sice,ale riesit sa to da..minimalne urobit peklo zo zivota tomu,kto ho na nej pacha..aby sa do buducna ponaucil
@kofoluska múdro píšeš súhlasím
@kikina84 100% súhlasím s Tebou netreba mávnuť rukou inak ja mám v robote niektoré veľmi falošné kolegyne ale našťastie takú šikanu nemám musí to byt veľmi nepríjemné
Nastúpila som do práce s tým, že na pracovisku ma už všetci poznali.Vedeli kto som.
Zo začiatku nebol problém ale môj muž mi povedal, že si mám na ňu dávať pozor lebo nás bude sledovať.
Trvalo len pár mesiacov keď vypustila z úsť, že nám dá odlišné zmeny pretože sa dopočula, že sa len mojkáme a nič nerobíme.
Ak by sme nič nerobili.Nebolo by urobené nič.A veľmi rýchlo by sa to ku mne dostalo.
Povedala, že nepovie kto jej to povedal.
Nikdy by sme si nič nedovolili s mužom niečo robiť v práci.Sú to klamstvá.A preto sa mi to nepáči pretože ja mám svoju prácu rada a pomáham aj v civile.Nedopustila by som žiadnu chybu aby na mňa niečo mala.
To, že je sviňa viem od začiatku.Nedala som na reči.Prezradila sa sama.Najprv to bola kolegyňa ktorú si brala do úsť.Tá ju poslala do teplých.Ona si to už mohla dovoliť po 5 rokoch.
Ešte predovnou kolega ktorého dala vyhodiť deň pred skončením skúšobnej doby a rozprávala sa s ním ako s hovnom.A nahuckala aj iných.
Ďalší kolega odišiel sám.Už to nezvládal.Stále tam chodí kvôli 2 práci a svoj názor na ňu nezmenil.Nedávno od neho potrebovala pomoc a líškala sa mu.On si to zapamätal aká vie byť keď niečo potrebuje.
To isté sa stalo mne.Milučká keď niečo potrebuje.
Stihla poznamenať, že nesúhlasí aby páry boli spolu na pracovisku.
Lenže mňa prijali už s touto informáciou.
Môj muž je človek ktorý sa hrá na hlupáka.Preto aby o ňom nikto nič nevedel.A tento herecký výkon mu vychádza.Ona si myslí, že sme sprostí a o ničom nevieme.
Nešla len po mojom mužovy.Flirtuje s každým.
Môj muž by s prepáčením a bez urážky nemal záujem o 40 ročnú vyhorenú ženskú ktorá sa už nezmestí do oblečenia a má dieťa s iným mužom.
Kolegyňa ktorú ohovárala šla na materskú.Neodišla.Má muža a deti.Na pracovisku rozširuje hentá, že on ju určite chce pretože dosť často sa spolu rozprávali.
Viete prečo sa spolu toľko rozprávali? Pretože kto by sa chcel rozprávať s ľuďmi pri ktorých sa cítite nepríjemne.
Vyťahovala, že spolu trávili veľa času.Vyťahovala všetký možné varianty len aby uspokojila svoje ego, že to čo si myslí je aj pravda.Môjho muža má za debilka a tvrdí, že to ja ho nútim byť somnou.Že on somnou byť nechce.
Jednoducho trávime spolu čas keď sa dá a ona to berie tak, že môj muž je nudný lebo s ňou sa nerozpráva.Že náš sex je nudný a v akých polohách.A jak ja vyzerám...
No vyzerám mlado lebo mladá som.Športujem a každý ma tam má rád.
Bola som na prevádzke a povedala som čo sa deje.Že ak to bude pokračovať podávam trestné oznámenie.
Lenže chudina prevádzkarka sa bojí o flek.A povedala mi, že to už hraničí so šikanou.
Na šatni som mala veci zhodené a topánky rozkopané.
Najprv mi schválila výmenu zmeny o 5 minút na to šla na prevádzku, že som si bez zvolenia vymenila zmenu.
Prevádzkary ani nevedeli o niečom takom.O zákaze.Ani riaditeľ.Bol to jej výmysel.
Šíri, že robíme na pracovisku nevhodné veci.
Pritom sme sa len rozprávali a ona tam bola !!!!! Keď toto povedala!!!!
Ženy! Ja mám nahraté čo o mne rozpráva.Je tam aj veta, že čo pozeráš ty ťava ťa prefackám.
To jak vyzerá...si videl?
Lenže nahrávka na súde neobstojí.Nemám sa ako brániť!!! Ako to dokázať.
Rozhovor: Choď za ňou a prefackaj ju.
Čo pozeráš ty piča tam pozeraj na svojho.
Nevidí, nepočuje....
Majú strašne nudný vzťah...pozri ako nám závidí.A toten jej behal za hentou...furt ju chce si myslím.
Už ho nechaj.Pusti ho..za uši ho dotiahla.
Choď za mladou a povedz jej...Počúvaj ma sem ty hlupaňa.
Rozhovor s kolegom ktorý ani nechodí do roboty a kryje mu riť.Navzájom.Lebo vedia, že to čo sa nedá dokázať to sa nestalo.
Ona nie je nejaká nadriadená.Má nastarosti zmenovky.A je tam na to aby bol len jeden človek ktorému sa posúvajú informácie.
Inak je taký istý zamestnanec.
Zasahuje mi už do práce.Do roboty zapriahla 12 ročného chlapca aby to urobil zamňa.A chlapec odmietol, že on to musí urobiť.Že to dostal ako príkaz.
Veď to je choré!!!! Ja som bola nadriadená jemu a on mal počúvnuť.Ja som zamestnanec.
Idem niečo posunúť a ona to v civile urobí zamňa.Pritom jej stojím za chrbtom.Robí to naschvál.
Aby zas a znovu mohla ísť hore rozprávať ako nič nerobíme.
Prevádzkarka mi povedala, že na mňa sťažnosti nie su.Že sa mám pokúsiť to ignorovať.
Ale po tej nahrávke kde sa už spomína násilie a doslova až nenávisť neviem čo mám robiť.Nič som jej neurobila.
A ona stále domňa.
Nekomunikuje somnou normálne ani počas práce.Naschvál zomňa robí debila aj pred všetkými.
Šla som niečo napísať a 2 papiere boli rovnaké.Zdrbala, že neviem kto je kto.
Ja to veľmi dobre viem.Ale názov bol ten istý na oboch papieroch.Tým pádom som nevedela, čo spadá pod čo.
Na chybu som ju upozornila a zdôraznila som, že je to zle napísané.Prepísala som to aby sa už nikto nepomýlil.
Prácu mam rada.Nemienim robiť zase u podvodníkov za 400€ a 12stky na nohách.
Budem to riešiť rázne ak to neprestane ale ako to dokážem.Nevzdám sa.Ani na škole som sa nevzdala keď ma šikanovali.Síce to bolo ťažké ale všetkým sa to vrátilo.Ja sa nevzdávam.
Najjednoduchšie je újsť!
Viete čo by sa stalo keby som odišla? Nevyžili by sme.
Prešla som si peklom a bolesťami a nemocnicou a porušovaním zákoníka práce pokiaľ som sa dostala sem.
Makala som na to a vytrpela som si veľa aby som to dobojovala tam kde ma nezderú.
Inak by som skončila ako predavačka v kauflande.Pracovné pozície sú len vo výrobách a obchodoch pre obyčajných ľudí.
Ja mám šťastie, že som tu.Ja som kvôli môjmu povolaniu jeden čas cestovala 2 hodiny skôr do roboty len aby som bola konečne šťastná.Asi bola chyba odísť do nášho mesta.Ale mala som to bližšie.
Ten človek ktorý má terorizuje nemá žiadne adekvátne vzdelanie.Neovláda poriadne ani náš jazyk.U nás vedúci existuje možno 3 roky.Aj to len preto aby na prevádzke mali o robotu menej.
Stala sa vedúcou pretože ju z nej urobil ten predošlý.Ten čo je viac doma ako v robote.Riťolízači...sa to nazýva.
A presne tí dvaja ma ohovárajú.
On už na mňa vybehol, že som narušená pretože som ho upozornila, že to čo robí sa pred zákazníkmi sa toto nerobí.Ohrozuje to ich zdravie.
Tí dvaja sú celý deň na mobile a stihli ohovoriť minimálne 5tich ľudí za hodinu.
Ako si robia svoju prácu? Tak, že v nahrávke ma nazve pičou nech to urobím.A pritom to čo by som mala urobiť som neurobila pretože niekto niečo robil na čierno.Tým pádom mu nepatrí vlastný priestor na vykonávanie svojej činnosti.Jedná sa o nezaplatenú rezerváciu.
Za ďalšie ten chlap ani nepozná našich zákazníkov a vôbec si neplní svoje pracovné povinnosti.
Títo dvaja ľudia sú tak zlí a zákerní.
Kolegyňa ma na niečo upozornila.Na výzor, že si mám upraviť vlasy inak.
Z nahrávky už viem, že ma chcela len ochrániť pred ďalším ohováraním.Pretože presne to je tam spomenuté.Moje vlasy.
Robíme na verejnom športovom mieste.Milión ľudí všade.Fakt si niekto myslí, že mám potrebu si robiť zlé meno?
Ja tú prácu milujem.Milujem robiť to čo robím.
Ja sa jej nechcem vzdať len sa chcem vedieť brániť.
Môj muž ju má na háku.Pre neho je to stará zakomplexovaná rozvedená ženská ktorá trpí nedostatkom priateľov a sexu hlavne.
Veľa ľudí ju nemá rado.Ale na mňa si dovoluje pretože som mladá.
Muž je starší.Na neho si netrúfne.
Rozpisuje smsky ako máme riešiť svoj život nie jej.Lenže nikto nikdy neriešil jej súkromie ale to prečo robí ľuďom zle na pracovisku.Prečo keď už nám zobrala zmeny nám berie aj spoločné voľno a povie mi, že sme sebeckí.
Ja som si s mužom vybrala max 2 dni dovolenky.
Ona? Aj 10 2 krát ročne.
Nerobíme robotu kde by to bez nás neprežili.
Odkedy je na mňa nasratá lebo som jej povedala, že si pamätám ako mi podkopla nohy tak mám viac zmien s mužom.
Asi netušila, že viem aj o tom ako ma na porade spomenula kde chodíme vo svojom voľne.
Len tak aby vyargumentovala, že prečo robíme zmenu spolu a prečo som si ju vymenila.
Ale keď ona si berie dovolenky a mení zmeny tak sa nespovedá nikomu.Nemáme riešiť jej život 😂😂😂 Nikto ho ani nerieši.Veď žije sama.Dieťa ma v inej krajine.Muža nemá.Ten ju prefackal a nikto ju nemá rád.Všetci len falošne.Kvôli výhodám.
Tak načo ju máme riešiť? Veď jej život je chudobný.Je mi jej ľúto.
Jednoducho tento človek má v sebe zlo a nenávidí všetko a všetkých.
Nie je človek ktorého by neohovorila dokonca aj tích o ktorých tvrdí, že su jej blízky 😂🤦.
A predomnou!
Takú bosorku ste ešte nevideli.Prská na každého.
Najzávistivejší človek na planéte.Aj rakovinu by závidela.Vlastne v nahrávke závidi pohreb a smeje sa zo smrti blízkeho človeka mojej kolegyne.
Štve ma to.Pretože som sa veľa krát nechala od nej ponížiť aby ma nevyšmarila v skúšobnej.Ona je schopná ísť hore a klamať!!! Nikto by ma nepočúval vtedy.
Ale už mám toho dosť.Už som dávno adekvátny zamestnanec a nezaslúžim si takéto správanie.Nie je mi čo závidieť.Nemala som ľahký život...o to viac ma trápi prečo mi musí stále niekto ubližovať.
Chcem len žiť svoj život.
K tej kolegyni o ktorej rozpráva, že s ňou určite niečo môj muž mal.
Je to veľmi dobrá známa.
A prečo tá hubatá krava rieši niečo čo bolo pred našim vzťahom.A čo, že sa spolu rozprávali? Je to snáď zakázané?
Nič spolu nemali.Môj muž nebehal nikdy za ženskými.Je hanblivý a nepretiahol pol mesta.
A verte mi, že po ňom šli.A riadne.
Proste oni usúdili, že bola tehotná s ním 😂 a takéto bludy.
Ozýva sa tá čo sa baví s kolegom o jej prsiach, vagíne a sa tam objímajú, drgajú do seba.
Hovorí tá ktorá behá okolo každého chlapa a kávičkuje so ženatým.
A potom vám do očí povie 😂😂 že ona vám to praje.🤮🤮🤮🤮🤮🤮.
Nahrávka hovorí niečo iné.
Najhorsie pre teba a voda na mlyn pre nu je, ked vidi, ze ti jej reci robia zle. Co by mohlo pomoct je ignoracia s chladnou hlavou. Skratka ked bude mat blbe reci o niecom, tak jej povedz, ze ta "to" nezaujima, ze o "tom" uz davno vies, a pod. Je to dvojsecna zbran, bud ju to prestane bavit, alebo naopak este bludy vystupnuje.
Dalsia moznost je osladit zivot aj jej, napriklad podotknut, ze o jej spravani uz idu chyry po celej firme, po meste, a pod...
Upozornenie pre autorku a všetkých , čo tu píšete: Keď už nebude iná cesta, a budeš musieť podať trestné oznámenie, tak ho podaj ale nevyhrážaj sa s ním, lebo aj to môže byť kvalifikované ako trestný čin, a v tomto našom štáte sa to môže otočiť proti tebe.
Nemám v pláne ju oboznámiť čo z kade viem a ako to viem.
Momentálne ju totálne ignorujem.
A keď na to dôjde jediné čo jej poviem bude.
Si na omyle keď si myslíš, že to čo rozprávaš sa ku mne nedostane.
A ak to bude pokračovať bez upozornenia podám trestné oznámenie.
Ja s nikým problém nemám.Ona je ako schyzofrenička.Dnes ma požiadala o pomoc milučkým hláskom a nedávno mi šla prijebať a vyťahať ma za vlasy.
Choré!

Jedná sa o verejnú správu.Ale nie o prácu v kancli.
Zajtra vám odpíšem žienky.