Ako získať odstupné pri návrate z rodičovskej dovolenky?
Ahojte.
Je to mozno trosku zlozitejsie,ale potrebujem poradit.Som v jednej firme zamestnana od roku 2007.Momentalne som uz 6-sty rok na rodicaku zo zdravotnych dovodov,syn ma epilepsiu.V septembri mi konci rodicak a ja som sa dozvedela,ze nasu prevadzku maju zatvarat,len neviem presne kedy.Pracovali sme tam vzdy dve pracovnicky a jedna bola na zastupovanie mna pocas rodicaku.Ta dostala zmluvu na neurcito a druha pani ze tam ma byt sama.Ze jedna pracovnicka staci na prevadzku.Predtym sme tam mali otvorene kazdy den,mali sme zatvorene iba 5 dni v roku,teraz je dva dni zatvorene kazdy tyzden.
Firma si mysli,ze sa nebudem moct vratit koly pracovnej dobe,jedze som sa uz skor na to informovala,kedze som netusila ,ze budem musiet zostat na predlzenom rodicaku.Ale kedze viem,ze sa pobocka bude rusit kazdu chvilu a moje miesto uz nieje,ako to riesit,aby som sa dopracovala k odstupnemu?V podstate,aby so mnou nevybabrali…oni cakaju ze pridem a poviem,ze koly prac.dobe sa neviem vratit,ale ked som sa dozvedela to ze moja zastupujuca je uz na neurcito a pobocku zastupuje len jedna osoba a povocka sa bude pravdepodobne rusit,nechcem to nechat len tak….je to 18 rokov co som zamestnanec.Ake mam moznosti?
@lucia1984lvm Normálne oznámiš, že nastupuješ do prace po skončení RD. Máš TPP, a ak s tebou budú chcieť ukončiť pracovný pomer, musia ti dať výpoveď pre nadbytočnosť a vyplatiť odstupné. Ty sa nedaj zatlačiť do toho, že ťa budú nútiť, aby si si dala výpoveď ty (nedostala by si odstupné).
Len tak na okraj - aj ty, aj kolegyňa čo tam má ostať máte zmluvu na dobu neurčitú. Ty si tam dokonca oveľa dlhšie. Takže nikde nie je napísané, že musia prepustiť práve teba.
@lilianka28 len ja sa nemozem vratit koly pracovnej dobe 🙈nechcu mi upravit prac.dobu.Ale uz som si to vyzistila,dakujem za odpoved 🙂

@lucia1984lvm Normálne oznámiš, že nastupuješ do prace po skončení RD. Máš TPP, a ak s tebou budú chcieť ukončiť pracovný pomer, musia ti dať výpoveď pre nadbytočnosť a vyplatiť odstupné. Ty sa nedaj zatlačiť do toho, že ťa budú nútiť, aby si si dala výpoveď ty (nedostala by si odstupné).
Len tak na okraj - aj ty, aj kolegyňa čo tam má ostať máte zmluvu na dobu neurčitú. Ty si tam dokonca oveľa dlhšie. Takže nikde nie je napísané, že musia prepustiť práve teba.