icon

Ako získať peniaze, na ktoré mám nárok?

cta
14. aug 2014

Potrebujem poradiť. U zamestnavatela som robila pol roka. Robila som na dohodu a môj plat bol, že bonus 0,85 centov na hodinu za ktorú mi opatrovatelka robila. Za 5 mesiacov som nedostala nič okrem 100€ ako odmenu že som akože sťahovala veci. Mam otázku chcem ukončiť dohodu ale s tým aby ma zamestnavateľ vyplatil za 5 mesiacov ktoré som robila. V zmluve mám 2 hodiny denne realne som robila viac ale peniaze som nikdy nevidela lebo vravel, že ma nemá z čoho zaplatiť. Pokial viem zákonik prace vraví, že to je odmena za vykonanu prácu. Kedže ja som robila každý deň stále a nemala žiaden plat mám právo od neho žiadať plat? Ďakujem
Prípadne ako mám postupovať aby ma zaplatil pretože inak som mu robila 5 mesiacov zadarmo

fidka79
Odpoveď bola odstránená
anatalia77
14. aug 2014

@cta tak babetko mozes mat aj bez prace,a este si pri tom uzijes.

cta
autor
14. aug 2014

@fidka79 prepáč ale ja som si nerobila školu kvôli titulu! ak maš dojem že mam peniaze na vyhadzovanie... ja som si školu vydrela a nič som nedostala zadarmo! Robila som si to kvôli tomu, že som mala možnosť ísť pracovať an urad práce ale chýbalo mi vzdelanie a keď som si školu konečne urobila dosadili si tam nejaku ropuchu zo smeru.
A u policie som robila iba na absolventsku prax ktorú som mala na 6 mesiacov lenže aj som odišla po 4 do nemocnice až potom som sa dozvedela, že kebyže tam ostanem tak by mi ponukli aj miesto

zibi
14. aug 2014

@cta ja ze v piestanoch kedze to mas uvedene v nicku
a ty si vydata ci zasnubena alebo?

donna11
14. aug 2014

@cta vsetky príspevky som si precitala a tiež mam pocit,že tu nieco nesedí.co máš za chorobu?vyzerá to tak,ze v tom bude pes zakopaný.a hlavne,ked uz chceš ísť robiť pokladničku,predavačku atď,do zivotopisu nedavaj vsetky svoje kurzy a skolu.a z čoho si zaplatila tolko kurzov,ked si nikde nepracovala?ked sa dohodnes so zamestnávateľom na nejakej práci a pozaduje spravenie kurzu,úrad by ti nato mal dat peniaze.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
cta
autor
14. aug 2014

@donna11 kurzy mám z uradu práce a niektoré mi zaplatili rodičia a ine brat.
@zibi piešťany som mala kvôli tomu, že som tam chodila na vysoku ale inak som z Trenčína. Som zasnubena svadbu som musela už 3 krat odložiť pretože na nu nie su peniaze ☹

fidka79
Odpoveď bola odstránená
cta
autor
14. aug 2014

@fidka79 práve kvôli tomuto sa moja mama rozčulovala robila učitelku a dôchodkk necelých 350 € jej kolegyna robila všade rovnako s mamou a dôchodok? 500€ tak kde je spravodlivosť

zibi
14. aug 2014

@fidka79 presne ako moja mamka ..zivnostik a dochodok smiesny... este chodi chuda opatrovat 😖
ved dochodok bude mat po muzovi nie ? 😀

cta
autor
14. aug 2014

@fidka79 a v čom sa stracaš sa spýtaj a ti vysvetlím

anatalia77
14. aug 2014

@fidka79 😀 podaj mi ruku,ja ta podrzim v tom chaose.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
zibi
14. aug 2014

@cta a tvoj snubenec co na to ze si tri krat odlozila svadbu 😖
ved ked mas snubenca co nejdete vonku niekde pracovat aspon na rok zarobis si na byt, svadbu ....?

pocuj co by si chcela robit vlastne realne ..okrem scifi uradu prace a inych teplych a vyprdenych miestociek ?lebo ked nemas znamosti je to nerealne
a co robi snubenec ? nemoze ti pomoct? nepracuje v nejakej firme kde by ta mohli zobrat?

mima4
14. aug 2014

@fidka79 tak zakladat si na VS a byt dlhe roky bez prace, to by som o tej skole radsej mlcala...
V BA to funguje tak, ze vela firiem automaticky vyradujeme ludi so socialnou pracou...

cta
autor
14. aug 2014

@fidka79 praveže problém je, že sociálych pracovníkov je vela. 3Koly produkuju nových a nových absolventov lenže problém je, že keď sa aj najde neikto kto by to chcel robiť a naozaj, že robiť nema šancu lebo nema kontakty a známich bohužial tak to je

donna11
14. aug 2014

@cta ta choroba??písala si,že by ti agentúra musela hľadať pracu pri obchodoch s nejakým jedlom.si celiaticka al v com je problém??akú to chorobu máš?

mima4
14. aug 2014

@zibi vyprdenych miestočiek 😀

mima4
14. aug 2014

@cta aku mas chorobu?

anatalia77
14. aug 2014

@cta naco si chora?

cta
autor
14. aug 2014

@zibi snubenec je momentálne nezamestnany. Svadbu sme planovali s tým, že ked ma konečne budem mať plat u hentoho môžeme začať chystať svadbu no hlavne že on na september chystá svadbu svojej dcéry ale že ja by som sa chcel vydať a potrebujem peniaze ho netrtkne. Problém su zas peniaze. Nemáme v podstate na nič. Priateľ ma byt lenže aj tie brigady čo ma vycuca najom a zase sme na nule

zibi
14. aug 2014

@anatalia77
@mima4
baby tusim kocka pisala ze ma dislexiu a este nieco 😖

cta
autor
14. aug 2014

mam emtabolické ochorenie. Chyba mi enzym ktorý mi rozklada enzým ktorý ak sa zvyšuje jeho hladina v krvi poškodzuje mozog. Mam vlastne jedlo a lieky ktoré mi ten enzym nahradzaju aby som bola v takom stave ako som. a tie lieky nie su zadarmo

anatalia77
14. aug 2014

uz googlim..

cta
autor
14. aug 2014

a od toho sa odrážaju dalšie problémy, zo zubami, kosťami atd. a narok na invalidný nemám pokial si teda ako povedala doktorka nepoškodím mozog 😠

anatalia77
14. aug 2014

@zibi to nie je az take obmedzenie

mima4
14. aug 2014

priatel chysta svadbu svojej dcery? prosim ta, kolko ma rokov a kolko ty?
@cta

zibi
14. aug 2014

@anatalia77 n onevie ten prispevok o dislexii najst co pisala ale isto to pisala lebo som to citala..jedine ze by bol vymazany 😖

zibi
14. aug 2014

@mima4 joj baby 😀 ste masky sak ne jej priatel ale ten trapko zamestnavatel vydava dcerusku ci?

donna11
14. aug 2014

Chorobu vieme,ale po poslednom príspevku o snubencovi to vzdavam.veľa šťastia v hľadaní práce a pekny večer.