Ako zvládať stres pri práci učiteľky v materskej škole?
Ahojte, zaujíma ma či keď ste začínali pracovať ako učiteľky v MŠ, mali ste z toho stres ? Prešlo vás to časom ? Mám v triede 25 detí, a cítim sa vždy v napätí keď idem do práce, či ich zvládnem všetky ustriehnuť a či sa im niečo nestane.
@nahbia 25 deti? To sa vôbec môže?
Nečudujem sa ti, ale drzim palce. Mala by som tiež veľký rešpekt.
@nahbia jasne, je to velka skupina, dnes uz by na to mali byt 3 ludia naraz. Ja som rada, ze v Rakusku uz znizovali stavy, lebo 30 deti a sama tam je o drzku. To je vraj stres porovnatelny s elitnymi vojakmi. Co naozaj sedi. Za mna je dobra hranica tych 12-14 deti na osobu. To vies ukocirovat
@nahbia par mesiacov som robila a zavesila na klinec..nastastie mam VS ineho zamerania,takze som sla do odboru podla VS. Ucitelkam v MS by mali ludia ruky bozkavat a a platy by mali mat 3 krat take😀ja som sa v strede smeny prezliekala,tak zo mna tiekol pot od fyzickej zataze. 😅na psychiku ani nevravim,ohucanu hlavu som davala hodinu dokopy.za mna uz no go zona😀
@zuzinabila Nechapem,naco si isla robit do skolky,ked na to nemas vzdelanie ani vztah k tej praci.
@marca12 presne
@zuzinabila je dobre, že si sa tak rýchlo odpratala…hlavne pre tie deti
@marca12 vzdelanie mam na to.aj vztah k detom.ale podmienky v SR su desne az neunosne.uz to tu niekto spominal.su chvile ked je ucitelka sama na 25 malych deti,z toho niektore s diagnozou ktore za ten svet rodicia nechcu poslat na diagnostiku a ak by aj mali diagnozu potvrdenu,dalsi boj pre rodicov je asistent pre dieta aby vobec bol schvaleny.
@dennissa16 hej,kazdy den dakujem Bohu ze to nerobim...nie kvoli detom,ale kvoli systemu v nasom po... 💩 state. ucitelkam svojich deti som vzdy skladala poklony ,aj sa im zavdacila ,kedze viem co ich to stoji...

@nahbia vždy sa vravelo, že práca učiteľky znamená byť jednou nohou v base, a pri toľkých malých deťoch je to viac ako pravda(obrazne) nemôžeš mať v triede asistentku? Vždy je to stres, plus v dnešnej dobe je veľmi ťažké vychádzať s rodičmi, dieťa príde domov s malým škrabancom a už rodičia dobre že políciu nevolajú (prípad v našej triede) .. ten stres tam vždy bude, lebo pre jedného človeka nie je reálne ustriehnuť toľko detí, keď je učiteľka sama. Držím palce.