icon

Ako zvládnuť neustále zmeny práce?

fazulka21
20. sep 2024

Baby asi potrebujem len podporu, zosypem sa. Od apríla 2023 odkedy mi skončila materská tak ledva prežívam. Už som vymenila asi 6 robôt, z každej ma nakoniec prepustili (dve mojou vinou, zbytok ma proste ťahali za nos).
Čo robíte na jednu zmenu?
Jaaa už sa citim na psychiatriu zrelá. Toľko rán dostávam... Neľutujem sa, len chcem normálne pracovať a proste tak strašne sa mi nedarí...
Čo by ste mi poradili?
Bývam na dedine, bez dochádzania sa nedá (auto mám) ale na jednu zmenu je to bieda.

Strana
z2
zltalienka
20. sep 2024

@fazulka21 v jednej slabý plat, v druhej síce plat dobrý, ale veľa stresu, z jednej ju na konci skúšobnej doby prepustili (a aj bola rada, nepáčilo sa jej tam). Teraz v tej 4-tej zatiaľ vyzerá byť spokojná...
Verím že aj Tebe sa nájde miesto, aby si bola spokojná.

fazulka21
autor
20. sep 2024

@zltalienka mne sa zdá že to je taká bežná prax vyhadzovať niekoho tesne pred skončením skušobnej. Mne končila skúšobná 31. a 30teho si ma riaditeľ zavolal že s ľútosťou mi oznamuje, že firma neprosperuje ako bolo predpokladané a tak sa rozhodli zrušiť moju pracovnú pozíciu. Dal mi možnosť ísť inde, ale to bolo na zmeny čo samozrejme nemôžem. Tak ešte v ten deň som podpisovala výpoveď 😀
Pred materskou sa mi NIKDY nestalo že by ma vyhodili. Nikdy. A teraz to mám každé 2-3 mesiace.

hendikep
20. sep 2024

Asi neporadim ale drzim Ti palce aby si si nasla dobru pracu ktora bude vyhovovať ✊🏻 všetko je o hlave, preto to zacinas vidiet cierno, lebo si v kratkom case zazila vela pracovnych sklamani, ale das to neboj sa !

janulik2008
21. sep 2024

@fazulka21 kolegyna a kolega ano kedze obaja prisli o partnerov ked uz pracovali u nas ale jedna kolegyna od zaciatku

zltalienka
21. sep 2024

@fazulka21 tak neviem, ta moja známa tak dopadla len 1x.
Kde si pracovala pred materskou?

zuzanockamt
21. sep 2024

@fazulka21 Vyskúšaj prácu pomocnej kuchárky, pomocnej sily v školských jedálňach, upratovačku, školníčku v ZŠ, MŠ.

tiika
21. sep 2024

Áno, asi fakt dosť ťažké obdobie momentálne. Mala si iné predstavy, nečakala si, že to takto dopadne a určite nie toľko krát. Vyzerá to tak, akoby na teba čakalo niečo pravé, po toľkých nezdaroch.

Aké máš vzdelanie, prax, v akom odbore hladas, dokedy môžeš byt v práci?
Určite by som pozerala home office, vyskúšaj DM drogériu - tam nastúpila kamoska po RD, dávajú i skrátene úväzky, obchody, kde maju kratší otvar.čas, kanc.prace sú tiež väčšinou s flex.časom, aj v tej výrobe (pokial maju vážny nedostatok ľudí) vedia vyjsť v ústrety.
Ak by sa nezadarilo vôbec, skúsila by som hľadať i niečo na dohodu a možno sa cosi z toho vykľuje i iné.

tiika
21. sep 2024

@fazulka21 Tie dva týždne prace by som len tak niekomu nedarovala. Mala si zmluvu, riadne pracovala, jeho rozhodnutím si tam skončila. Nech nezaplatí alebo mu posielam inšpektorát prace.
Mne to nepride ako bežná reakcia. Už nemáš energiu sa s niekym naťahovať, či si tak veľmi nad vecou alebo cosi iné?

rohypnol1
Autor odpoveď zmazal
miiceencoovaa
21. sep 2024

@zuzanockamt pomocné sily v kuchyni sú len na dohodu, a keďže spomína že je na dieťa sama, tak keby šla s ním na OČR, asi by jej nestačila…

miiceencoovaa
21. sep 2024

@fazulka21 ahoj…ja som mala presne rovnaký problém, tiež matka samozivitelka. Po materskej som nastúpila do firmi, kde som síce bola skoro rok, ale takisto výpoveď zo strany zamestnávateľa, že firma krachuje (krachuje dodnes) a musí prepustiť pár ľudí…tak som letela ja s kolegyňou lebo sme nastúpili medzi poslednými…našla som si prácu v realitách ako asistentka, tam ma tiež po pár mesiacoch vyhodil lebo ma zrazu nepotreboval, potom som šla do inej firmi robiť asistentku a tam som ja asi po 5 mesiacoch odišla. Nechceli mi dať žiadnu zmluvu, všetko len na dohodu a to mozem okaslat. Keď som šla s malým na OČR tak som dostala almužnu…a vlastne skoro všade to tamto funguje. 🤦‍♀️ ale teraz som tyzden v novej práci, kde je to úplne super, riadna pracovná zmluva, flexibilný pracovný čas (chodím od 7-15:30), plat super, tak dúfam že mi to už konečne vyjde a držím palčeky aj tebe. Hlavne sa nevzdávaj…ale viem aké to je, prežívala som to zúfalstvo tiež…

kacena2022
21. sep 2024

@fazulka21 Ja som sa zamestnala po RD na pošte robím dorucovatelku už dva roky,kamarátka robí v škôlke pomocnú silu v kuchyni.Vyskusaj niečo z toho.

zuzanazimna
22. sep 2024

@fazulka21 ahoj,ja ta uplne chapem...deje sa mi to co tebe....teraz mam stvrtu pracu...tu je fajn ale co ked len zastup na matersku 🤦 zas si budem musiet hladat nieco nove...Na pohovoroch naslubuju hory doly a realita je kruta...uz som tiez zazila hocico.Drzim palce nech najdes nieco to prave pre teba 🙂

fazulka21
autor
24. sep 2024

@tiika nemám energiu. Proste ho kašlem.

fazulka21
autor
24. sep 2024

Ďakujem všetkým. Dúfam že už sa niečo podarí 🙂

katkaa01
3. okt 2024

@fazulka21 teraz keď máš deti malé tak skus lidl tam Ti vyjdu v ústrety.Mam kamosku co robi v lidli od 9-14.Stihne dceru zaniest do skolky aj vyberie zo skolky a to este dochadza busom.A keď deti budú väčšie tak si nájdeš niečo ine

Strana
z2